to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:05 | 02.12.2012

Κοινωνία

"Φωτιά" στους κόλπους της εκκλησίας από έρευνες του ΣΔΟΕ

Αναταραχή στην εκκλησία. Υποψίες και πληροφορίες για μητροπολίτες με περίεργες καταθέσεις. Φαίνεται πως υπάρχει ακόμα και λίστα.


Περίπου δέκα ονόματα φαίνεται πως υπάρχουν σε μία ή δύο λίστες οι οποίες εικάζεται ότι κυκλοφορούν σε δημοσιογραφικά γραφεία και περιέχουν ονόματα εμπλεκομένων αρχιερέων με τουλάχιστον "περίεργες" καταθέσεις.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Δημοκρατία" το θέμα είναι υπαρκτό, αν και διογκωμένο, και πιθανότατα υποτιμήθηκε από τον αρχιεπίσκοπο. Όπως μάλιστα αποκαλύπτει το ρεπορτάζ, δεν περίμενε ο κ. Ιερώνυμος να βρεθεί σε τόσο δύσκολη θέση.


Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επιστολή του μητροπολίτη Μεσογαίας, κ. Νικολάου, ο οποίος του είχε ζητήσει να λάμψει η αλήθεια αλλά ο αρχιεπίσκοπος είχε εκνευριστεί και την είχε χαρακτηρίσει "φανφάρα".


Σύμφωνα με μητροπολίτη της βορείου Ελλάδος ο οποίος μίλησε με τη "Δημοκρατία", ανώνυμα φυσικά, από τη στιγμή που ο αρχιεπίσκοπος μίλησε με τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, το έχει παραδεχτεί ο ίδιος, "υπάρχει μεγάλο θέμα".


Πάντως, φαίνεται πως είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος που σταματά η αλήθεια και που ξεκινά η υπερβολή. Ενδεικτικό αυτού είναι πως εμφανίζεται να υπάρχει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα (email) το οποίο αναφέρει πως επίκειται επίθεση κατά του κ. Ιερώνυμου, ενώ άλλα παρόμοια μηνύματα καλούν τους ορθόδοξους Έλληνες να μην πιστέψουν τίποτα από όσα δουν το φως της δημοσιότητας.   


Κύκλοι της αρχιεπισκοπής υποστηρίζουν ότι δανειστές αλλά και ξένοι τεχνοκράτες ψάχνουν ευκαιρία να βάλουν στο χέρι κομμάτι από την εκκλησιαστική περιουσία, ώστε ακίνητα να περάσουν στην κατοχή τους.


Χρέος 9.000.000 ευρώ στην εφορία λόγω λειτουργίας ΜΚΟ


Ενώ όλα αυτά λαμβάνουν χώρα στους κόλπους της εκκλησίας, η εφορία απειλεί να προχωρήσει σε κατασχέσεις ακινήτων εξαιτίας χρέους ύψους εννέα εκατ. ευρώ. Αφορά στην λειτουργία της ΜΚΟ "Αλληλεγγύη" η οποία έχει πάντως καταργηθεί. Τώρα υπάρχει η ΜΚΟ "Αποστολή".


Όμως, το χρέος δεν έχει παραγραφεί, ούτε έχει γίνει κάποια ρύθμιση. έτσι η αρμόδια ΔΟΥ θα προχωρήσει σε κατασχέσεις συνολικά τριών ακινήτων.


Πηγή: news247.gr




Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ 10 Μητροπολίτες με καταθέσεις ΠΑΝΩ από ΕΝΑ εκατομμύριο ευρώ!


«Φωτιά» στους κόλπους της Εκκλησίας, βάζουν τα δημοσιεύματα που θέλουν, όχι έναν και δυο, αλλά ΔΕΚΑ ιεράρχες, να έχουν καταθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Το ΣΔΟΕ, «εξομολογεί» τους συγκεκριμένους Μητροπολίτες, έχοντας ανοίξει για τα καλά τους εκκλησιαστικούς φακέλους, μιας και παράλληλα με τις καταθέσεις, υπάρχουν και καταγγελίες για τη διαχείριση των Μητροπόλεων.

Χαρακτηριστική, είναι η περίπτωση του Μητροπολίτη Νικαίας, που έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας και φέρεται σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, να έχει «προικίσει» την οικογένεια του, με τα έγγραφα του ΣΔΟΕ να τον χαρακτηρίζουν «εύπορο».

Η περίπτωση του Μητροπολίτη Αλέξιου, ελέγχεται με εντολή του Γρηγόρη Πεπόνη, ώστε να εξακριβωθεί πως ο ίδιος και μέλη της οικογένειας του, κατάφεραν ν΄αποκτήσουν ακριβά ακίνητα, και αν παραβιάστηκαν οι διαδικασίες με προσλήψεις σε έμμισθες θέσεις της Μητρόπολης, συγγενών του Αλέξιου.

Τόσο ο Μητροπολίτης όσο και η οικογένεια του, δείχνουν να έχουν στην κατοχή τους, τουλάχιστον ΟΧΤΩ ακίνητα, με τον αδερφό του Δημήτρη (αρχιλογιστή της Μητρόπολης), να έχει μέχρι και έπαυλη με πισίνα στην θέση Τζότζικας στην Γραβιά Φωκίδας, έπαυλη στην Άνοιξη Αττικής, δυο επαύλεις στο Διόνυσο, και πολλά ακριβά αυτοκίνητα.

Εκτός από τα ακίνητα των συγγενών ο ίδιος ο Μητροπολίτης φέρεται να κατέχει:

Ένα ακίνητο στην λεωφόρο Λαμπράκη στον Πειραιά

Τρία ακίνητα στην ακτή Θεμιστοκλέους στην Πειραϊκή

Ένα ακίνητο στην Ηρώων Πολυτεχνείου στον Πειραιά

Επίσης, ο Μητροπολίτης έχει ως κύρια κατοικία ένα ακίνητο στην Ακτή Θεμιστοκλέους πάνω από τα Μακρά Τείχη στην Πειραϊκή με θέα στο πέλαγος.

Στην Μητρόπολη εκτος από τον αρχιλογιστή και τον αρχιελεγκτή έχουν προσληφθεί: η ανιψιά του ως γραμματέας της Μητρόπολης, η άλλη ανηψιά του στο γραφείο Πρόνοιας της Μητρόπολης και άλλος ένας ανηψιός του ως οδηγός.

Σύμφωνα με καταγγελίες, ο ανηψιός είναι ο ελεγκτής των βιβλίων στους 40 ενοριακούς ναούς της Μητρόπολης (Νίκαια, Κορυδαλλός, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Αγία Βαρβάρα, Κερατσίνι και Πέραμα).Από εκεί κατακρατεί γύρω στις 4.000 ευρώ το μήνα χωρις αποδείξεις για έξοδα ελέγχων!

Πηγή: Έθνος της Κυριακής


Από το star.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)