to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:30 | 13.07.2014

Κοινωνία

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κερατέα, δεν απειλεί σπίτια (ενημέρωση)

Η πυρκαγιά ξεκίνησε χθες το μεσημέρι από τη θέση Λάκιζα και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις - Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Αλιβέρι Κύμης


Κυριακή 13/7

Ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας οι ρίψεις νερού από αέρος, προκειμένου να τεθεί σε έλεγχο η πυρκαγιά στην Κερατέα, η οποία δεν απειλεί σπίτια. Η εικόνα της πυρκαγιάς σήμερα, είναι καλύτερη από το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει ένα ενιαίο μέτωπο φωτιάς, αλλά διάσπαρτες εστίες στις ήδη καμένες περιοχές.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα, 56 οχήματα με 125 πυροσβέστες, 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 50 άτομα του στρατού, δυο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Η πυρκαγιά ξεκίνησε χθες το μεσημέρι από τη θέση Λάκιζα, ωστόσο πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

  Όπως δήλωσε στο in.gr o δήμαρχος Λαυρεωτικής Κ.Λεβαντής, τουλάχιστον δύο σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες στον οικισμό Λουτρό κοντά στη θέση Διψέλιζα Κερατέας. Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου και ο κ. Λεβαντής εξέφρασε υπόνοιες ότι πρόκειται για εμπρησμό, αφού εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα τρεις πυρκαγιές σε ισάριθμα σημεία, στη θέση Λάκιζα, στη θέση Σάκκα και στη χαράδρα Οβριοκάστρου. 

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Αλιβέρι

Υπό έλεγχο έθεσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι, σε δύσβατη περιοχή στο Αλιβέρι Κύμης.

Σάββατο12/7

Μάχη με τις πύρινες φλόγες έδιναν μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κερατέα, καθώς η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι πήρε διαστάσεις. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε τρία μέτωπα, με διαφορά μόλις 35 λεπτών!

Η φωτιά ξεκίνησε από τη θέση Σάκα στις 2.55 μ.μ., καίγοντας πουρνάρια και θάμνους, ενώ μισή ώρα αργότερα εκδηλώθηκε νέο μέτωπο στη θέση Λάκιζα, καίγοντας πεύκα. Σχεδόν ταυτόχρονα, στις 3.30 μ.μ., ξέσπασε πυργαγιά και στη θέση Προφήτης Ηλίας, η οποία ωστόσο τέθηκε σύντομα υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Αντιθέτως στις θέσεις Σάκα και Λάκιζα, η φωτιά μαινόταν επί ώρες, φθάνοντας και κοντά σε σπίτια, ιδίως στη Λάκιζα που υπάρχουν περισσότερα πεύκα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέχρι το βράδυ του Σαββάτου δεν είχαν αναφερθεί θύματα ή ζημιές, ενώ επί τόπου επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων, 6 οχήματα ΟΤΑ, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο νομό Αττικής, ενώ έχει κλείσει η επαρχιακή οδός από Κερατέα προς Λαύριο..

Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν ξεκάθαρα για εμπρησμό, καθώς φαίνεται ότι κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τους θυελλώδεις ανέμους και προκάλεσαν καταστροφή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)