to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:27 | 28.09.2019

Κοινωνία

Πυρκαγιά στο Champion Olympic: Βίντεο ντοκουμέντο - Τρεις οι τραυματίες επιβάτες

Στο βίντεο από το κατάστρωμα φάινονται καρέ - καρέ οι μαύροι καπνοί που έχουν γεμίσει την ατμόσφαιρα. «Όλος ο κόσμος άρχισε να φωνάζει. Μετά μας έβγαλαν επάνω στο κατάστρωμα όπου και συγκεντρωθήκαμε όλοι» λέει στο Open TV επιβάτης του πλοίου.


Bίντεο ντοκουμέντο με τις ώρες αγωνίας που έζησαν 613 άτομα με το πλοίο Olympic Champion, μεσοπέλαγα εκατοντάδες άνθρωποι φέρνει στη δημοσιότητα το Open TV.

Στο βίντεο από το κατάστρωμα φάινονται καρέ - καρέ οι μαύροι καπνοί που έχουν γεμίσει την ατμόσφαιρα. «Όλος ο κόσμος άρχισε να φωνάζει. Μετά μας έβγαλαν επάνω στο κατάστρωμα όπου και συγκεντρωθήκαμε όλοι» λέει στο Open TV επιβάτης του πλοίου.

«Μόλις φύγαμε από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας το καράβι πήρε φωτιά. Ντουμάνιασε από την αριστερή πλευρά» προσθέτει άλλος επιβάτης. «Ήμουν ο τελευταίος που βγήκε στο κατάστρωμα. Το πήρα λίγο αψήφιστα» συμπληρώνει άλλος επιβάτης. Το πρώτο ρυμουλκό έφτασε στο σημείο όπου βρισκόταν το πλοίο κάνοντας αναγνώριση της κατάστασης. «Είναι ένα το σημείο όπου έχει ξεσπάσει η φωτιά αλλά βγαίνει μπρος πίσω, είναι ανεμιστήρες» ακούγεται να λέει ένας από τους επιβαίνοντες στο ρυμουλκό.

Τρεις τραυματίες

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Ηγουμενίτσας, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο δύο επιβάτες του πλοίου Champion Olympic, στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν αμέσως μετά.

Πρόκειται, για ένα 80χρονο Έλληνα και ένα Γερμανό ο οποίος έφερε μικρό έγκαυμα στο πόδι. Στο Νοσοκομείο Φιλιατών μεταφέρθηκε ένας Κούρδος μετανάστης με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω αναθυμιάσεων, ο οποόος βρέθηκε κρυμμένος μέσα σε νταλίκα.

Στην Ηγουμενίτσα αναμένεται να φτάσει από λεπτό σε λεπτό ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Σπύρος Βαλσάμης ενώ στο συμβάν βρίσκεται και συντονίζει την κατάσβεση της φωτιάς ο αρχιπύραρχος Θωμάς Ρίζος Περιφερειακός Διοικητής Ηπείρου

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αποβίβαση των 538 επιβατών του «Olympic Champion» στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Ζημιές σε φορτηγά και εμπορεύματα

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ - ΜΠΕ λίγο μετά τις 15:00, ολοκληρώνεται το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς ενώ αποβιβάζονται και τα φορτηγά από τα γκαράζ του πλοίου.

Σύμφωνα με πληροφόρηση από το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας κάποιες νταλίκες έχουν καεί ολοσχερώς ενώ κάποιες άλλες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και στα εμπορεύματα που μετέφεραν.

Σύμφωνα με όλες τα ενδείξεις η φωτιά ξέσπασε σε χώρο κοντά στην πλώρη του πλοίου.

Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση και οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν ειδικό εξοπλισμό και αντιασφυξιογόνος μάσκες.

Η φωτιά ξεκίνησε ενώ το πλοίο είχε αναχωρήσει για Βενετία και μετά την εκδήλωσή της επέστρεψε και πρόσδεσε αυτοδύναμα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Στο σημείο έσπευσαν πλωτό του Λιμενικού, ένα ρυμουλκό, πυροσβεστικά οχήματα από την περιοχή καθώς και από τους γειτονικούς νομούς Πρέβεζας, Άρτας και Ιωαννίνων.

Το «Olympic Champion» ναυπηγήθηκε το 2000, έχει ολικό μήκος 204 μέτρα και πλάτος 26,13.

Πληροφορίες: ΑΜΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)