to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:01 | 16.07.2022

Κοινωνία

Καλύτερη η εικόνα από την πυρκαγιά στην Καλλιθέα Πάτρας - Προληπτική εκκένωση οικισμών

Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή, Καλλιθέα, της Πάτρας, σύμφωνα με την πυροσβεστική, αν και όπως σημειώνεται, η έκταση της πυρκαγιάς είναι μεγάλη.


Πάντως, στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική, τα τέσσερα αεροπλάνα και τα έξι ελικόπτερα, ένα εκ των οποίων συντονιστικό, θα πραγματοποιούν ρίψεις νερού μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας προκειμένου να κατασβέσουν την φωτιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε αγροτοδασική έκταση.

Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν από το μεσημέρι 118 πυροσβέστες, με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και έξι ελικόπτερα, ένα εκ των οποίων έχει αναλάβει τον εναέριο συντονισμό.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της περιφερειακής ενότητας Αχαΐας, ενώ κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και ανακριτικό τμήμα, διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς.

Image

Να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος του πύρινου μετώπου, που ξεκίνησε από την Καλλιθέα της Πάτρας, έχει περάσει στον γειτονικό δήμο Ερυμάνθου και όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, «η φωτιά καίει δασική έκταση σε ορεινή και δύσβατη περιοχή της Πλατανόβρυσης».

Παράλληλα, ο δήμαρχος είπε ότι «είναι θετικό το γεγονός πως έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων», προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές για ζημιές σε σπίτια».

Μήνυμα μέσω του 112 για εκκένωση των κοινοτήτων Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή

Μήνυμα, μέσω της υπηρεσίας επικοινωνιών έκτακτης ανάγκης 112 του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στην περιοχές Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή, Αχαΐας, ώστε να εκκενώσουν προληπτικά τις κοινότητες και να κινηθούν προς την Χαλανδρίτσα, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)