to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:25 | 02.10.2022

Κοινωνία

Φωτιά κατέστρεψε το δημαρχείο Σερβίων της ΠΕ Κοζάνης

Το ιστορικό κτίριο του Δημαρχείου Σερβίων Κοζάνης έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το παλαιότερο τμήμα του που χρονολογείται από το 1936


Η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το παλαιότερο τμήμα του Δημαρχείου το οποίο κτίστηκε το 1936. Το τμήμα του κτιρίου που ήταν νεότερο δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα.

Στην κατάσβεση της φωτιάς έλαβαν μέρος δέκα οχήματα της πυροσβεστικής από την Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα ενώ το έργο τους ενίσχυσαν και πυροσβέστες από την περιοχή της Καστοριάς. 

Το κτίριο του δημαρχείου Σερβίων θεωρείται από τα ιστορικά κτίρια της πόλης, βομβαρδίστηκε τον Απρίλιο του 1941 από τους Γερμανούς εισβολείς και αποκαταστάθηκε το 1959. Η ανατολική και η δυτική του πτέρυγα είναι νεότερες και φέρουν δομικά υλικά -μπετόν – που απέτρεψαν την καταστροφή. Το κεντρικό τμήμα όμως, ως παλαιότερο είχε ξύλινη σύνδεση με τη σκεπή και κάηκε ολοσχερώς.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Μπουκουβάλας δήλωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το αρχειακό υλικό του δήμου καθότι είναι αποθηκευμένο σε ψηφιακή μορφή, ενώ ανακοίνωσε ότι έχει συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να ενημερωθεί το σώμα και να αποφασιστούν οι πρώτες ενέργειες του δήμου.

«Τα αρχεία του Δήμου Σερβίων δεν κινδυνεύουν, αφού είναι αποθηκευμένα σε cloud , η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη όμως . Με δουλειά θα κάνουμε το Δημαρχείο μας καλύτερο και πιο ασφαλές. Ήδη αύριο η Δημοτική Αρχή θα συνεδριάσει στις 11 το πρωί για την ιεράρχηση των αναγκών και την απεύθυνση αιτημάτων προς την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για να γίνει το Δημοτικό μας Μέγαρο καλύτερο και ασφαλές .
Ο πόνος είναι μεγάλος , θα τον περάσουμε πάλι με κατάθεση ακόμη μεγαλύτερης προσπάθειας, ακόμη μεγαλύτερου έργου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Γ. Μπουκουβάλας, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia φέρεται να έχει καταστραφεί το μεγαλύτερο τμήμα αρχείου στο γραφείο του δημάρχου Χρήστου Ελευθερίου, ενώ σημαντική είναι η καταστροφή που έχουν υποστεί πολύτιμα τουρκικά φιρμάνια και αρχεία.

Ωστόσο, ευτυχώς, φαίνεται πως δεν υπάρχει ζημιά στο χώρο του ληξιαρχείου, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να ζητά από τη δημοτική αρχή να προχωρήσει σε άμεση καταγραφή των αντικειμένων αξίας και των εγγράφων που υπήρχαν στο χώρο.

Κοζάνη: Πώς ξεκίνησε η φωτιά στο δημαρχείο Σερβίων

Επίσης, ήδη έχει ξεκινήσει το έργο του προανακριτικού τμήματος της Π.Υ. Κοζάνης, με το πιθανότερο σενάριο να θέλει τη φωτιά να ξεκινά από το χώρο του κεντρικού server του Δήμου Σερβίων, ίσως από βραχυκύκλωμα (υπάρχουν μαρτυρίες πως αντιδήμαρχος με ένα ακόμη άτομο εισήλθαν στο χώρο έπειτα από έντονη μυρωδιά καμένου, ώστε να δουν τι συνέβη), με το τελικό πόρισμα (θα διερευνηθεί κάθε ενδεχόμενο), φυσικά, για τα αίτια της φωτιάς να αναμένεται σε αρκετές εβδομάδες από σήμερα.

Τέλος, να σημειωθεί πως ήδη εκφράζεται η αγωνία για την επόμενη μέρα και τη λειτουργία του Δήμου Σερβίων, καθώς και των υπηρεσιών που στεγάζονται στο δημαρχείο, καθώς θα πρέπει να βρεθούν άμεσα διαθέσιμοι χώροι.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)