to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

1:27 | 06.08.2021

Κοινωνία

Νυχτερινή μάχη σε δύο μέτωπα στον δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας (ενημέρωση)

Συνεχίζουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην ευρύτερη περίμετρο της Αρχαίας Ολυμπίας καθώς μαίνεται η φωτιά στην περιοχή - Δύο πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και ένα τρίτο στο δήμο Πύργου, το βράδυ Πέμπης προς Παρασκευή


Δύο πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και ένα τρίτο μέτωπο βρίσκεται, επίσης σε εξέλιξη, στο δήμο Πύργου, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, τη νύχτα Πέμπτης προς Παρασκευή.     

Ειδικότερα, στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες στην περιοχή του Λάλα, όπου νωρίτερα η φωτιά προκάλεσε ζημιές. Επίσης, μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες και στο μέτωπο που καίει στην περιοχή Μιράκα, η οποία βρίσκεται ανατολικά της Αρχαίας Ολυμπίας.   Στο δήμο Πύργου, βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Κολίρι, όπου εκεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να την περιορίσουν και να μην κινηθεί προς την γειτονική περιοχή, Βαρβάσαινα.

Στην περιοχή της Αρχ. Ολυμπίας βρίσκονταν 174 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων και 52 οχήματα, ενώ από αέρως επιχειρούσαν περιοδικά 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα συντονιστικό και 7 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, γίνεται για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού λόγω των πυρκαγιών που ξέσπασαν σε Πύργο, Ολυμπία, Χελιδόνι, Βύλιζα και Λατζοίο.

 Τραυματίστηκαν δυο πολίτες - Εκκενώθηκαν 29 χωριά

Στο μέτωπο που ξέσπασε δύο χιλιόμετρα μακριά από τον Πύργο εντοπίστηκε άτομο με μηχανάκι να κινείται μέσα στο δάσος και από όπου περνούσε μετά από λίγο ξεσπούσε φωτιά, όπως δήλωσε νωρίτερα στο Open ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Νωρίτερα υπήρξαν πληροφορίες για εγκλωβισμένυος στην κοινότητα Λάσδικα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να φθάσουν στην τοποθεσία και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο.

 Εγκλωβισμένοι 150 άνθρωποι στο χωριό Κλαδέος - Το νέο  μήνυμα του 112

Τα δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα στην Ηλεία, βρσίσκονται στην περιοχή Χελιδόνι προς Κρυονέρι και το δεύτερο προς την περιοχή Λάλα, ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα, «πολύ δύσκολη την κατάσταση που επικρατεί».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, «γίνεται μετ' εμποδίων η προληπτική εκκένωση αρκετών κοινοτήτων, αφού δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι που θέλουν να παραμείνουν στα σπίτια τους, με σκοπό να προσπαθήσουν να τα προστατεύσουν από την φωτιά».

 Νέες εκκενώσεις οικισμών - Εγκλωβισμένοι  άνθρωποι στο χωριό Κλάδεος

Αστυνομικοί και πυροσβέστες απομάκρυναν έγκαιρα κατοίκους από κοινότητες που έπρεπε να εκκενωθούν, λόγω της φωτιάς, ενώ έγκαιρα εκκενώθηκε και μία κατασκήνωση στην περιοχή της Φρίξας.

Σπίτια και επιχειρήσεις κάηκαν στο χωριό Λάλα στην Ηλεία το οποίο εκκενώνεται, ενώ η συνδρομή της Αστυνομίας ζητήθηκε για την εκκένωση του χωριού Κλάδεος στην Αρχαία Ολυμπία όπου -σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ- βρίσκονται περίπου 150 κάτοικοι, οι οποίοι δεν έχουν από χθες ρεύμα.

tags: Ηλεία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)