to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Φως παντού, συγκάλυψη τέλος

Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί ούτε δικαιούται να κρύβεται. Οφείλει να δώσει απαντήσεις γιατί παρακολουθούσε πολιτικούς, δημοσιογράφους και ηγεσία του στρατεύματος


Μια από τις εκδοχές της ιστορίας του μυλωνά στο Πότσνταμ είναι ότι τελικά έσωσε τον μύλο του από τον βασιλιά Φρειδερίκο, αφενός γιατί υπήρξαν πράγματι έντιμοι και ευσυνείδητοι δικαστές στο Βερολίνο, αφετέρου γιατί είχε το δίκιο με το μέρος του. Ακόμα και στην Πρωσία του 18ου αιώνα.

Στην Ελλάδα του 2023, μέσα στον ζόφο του καθεστώτος Μητσοτάκη που έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε κράτος, θεσμούς και Δικαιοσύνη, που μετέτρεψε τη χώρα σε ένα κατασκοπευτικό κράτος στο οποίο στηρίχτηκε ένα βαθύ παρακράτος, φαίνεται πως υπάρχουν δικαστές που σέβονται και τιμούν το έργο τους αλλά και τον θεσμό που υπηρετούν. Υπάρχει, όμως, και η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και του Αλέξη Τσίπρα, που με συνέπεια και σταθερότητα δεν επέτρεψαν το κουκούλωμα να θεωρηθεί κανονικότητα.

Η εγκληματική οργάνωση που δρούσε ανάμεσα σε Μαξίμου, ΕΥΠ και στα μυστικά κέντρα λειτουργίας του Predator πίστεψε πως ο νόμος της ομερτά και της συγκάλυψης θα επικρατούσε διά παντός. Τέτοια ήταν η αλαζονεία και ο κυνισμός της πιο σκοτεινής και διεφθαρμένης εξουσίας που γνώρισε η Ελλάδα από τη Μεταπολίτευση κι εντεύθεν.

Το φως, όμως, πάντα νικάει το σκοτάδι και η αλήθεια το ψέμα. Το παιχνίδι τώρα ξεκινάει, το παρακράτος Μητσοτάκη τώρα ξεμπροστιάζεται. Τώρα είναι η ώρα για την αποφασιστική μάχη. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί ούτε δικαιούται να κρύβεται. Οφείλει σήμερα κιόλας να δώσει απαντήσεις γιατί παρακολουθούσε πολιτικούς, δημοσιογράφους, μα και την ηγεσία του στρατεύματος σε μια περίοδο έντασης και αστάθειας. Να εξηγήσει γιατί ψεύδεται εδώ και έξι μήνες. Οι εκβιασμοί, οι απειλές και οι αντιπερισπασμοί πλέον δεν περνάνε.

Ο Μητσοτάκης δεν έχει παρά να αναλάβει τις ευθύνες του ως ο ενορχηστρωτής της εκτροπής και να ακολουθήσει τον δρόμο που ενδεχομένως διασώσει όποια αξιοπρέπεια του έχει απομείνει: της παραίτησης.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)