to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:54 | 16.03.2020

Κοινωνία

Σε καθεστώς καραντίνα για 14 μέρες οι 190 μετανάστες στην Κέα

Μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων περιλαμβάνονται λίγα παιδιά και δύο γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης, ενώ τα περισσότερα άτομα είναι νεαρής ηλικίας.


Σε καθεστώς καραντίνας για 14 ημέρες, λόγω των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, τέθηκαν οι μετανάστες και πρόσφυγες του φορτηγού πλοίου σημαίας Τουρκίας που προσάραξε σήμερα τα ξημερώματα έξω από το λιμενοβραχίονα της Κέας.

   Πρόκειται για 123 άνδρες, 29 γυναίκες και 38 παιδιά που φιλοξενούνται προσωρινά σε ένα παλιό ξενοδοχείο του νησιού, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν τα άτομα αυτά θα οδηγηθούν σε κάποια οργανωμένη δομή.

   Από τα 190 άτομα, τρεις γυναίκες που βρίσκονταν σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο του λιμενικού στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα στην Αθήνα.

   Επίσης τρία άτομα συριακής υπηκοότητας 32, 38 και 26 ετών αντίστοιχα που φέρονται ως οι διακινητές των μεταναστών συνελήφθησαν.

   Το φορτηγό πλοίο είχε αναχωρήσει από το Τσανάκαλε της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία και λόγω των κακών καιρικών συνθηκών (άνεμοι έντασης 8 μποφόρ) προσάραξε στο λιμάνι της Κέας.

   Με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, στην περιοχή έσπευσε ρυμουλκό για να ελέγξει την κατάσταση του εν λόγω δεξαμενόπλοιου και να συνδράμει τις Λιμενικές Αρχές στην επιχείρηση αποκόλλησής του από το λιμενοβραχίονα.

Με εντολή Γ. Πλακιωτάκη σπεύδει ρυμουλκό στην Κέα για να βοηθήσει στην επιχείρηση αποκόλλησης

Στο νησί αναμένεται να μεταβεί σήμερα με ελικόπτερο κλιμάκιο του ΛΣ, αποτελούμενο από 10 άτομα, προκειμένου να βοηθήσει στο ανακριτικό έργο αλλά και στη ρύπανση που πιθανόν έχει προκληθεί από το φορτηγό πλοίο.

Επίσης, με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, στην περιοχή σπεύδει ρυμουλκό για να ελέγξει την κατάσταση του εν λόγω δεξαμενόπλοιου και να συνδράμει τις λιμενικές Αρχές στην επιχείρηση αποκόλλησής του από τον λιμενοβραχίονα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)