to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:55 | 12.12.2021

Αθλητισμός

Φόρμουλα 1: Φινάλε - θρίλερ στον τελευταίο γύρο, παγκόσμιος πρωταθλητής ο Φερστάπεν

Ο Μαξ Φερστάπεν έβαλε τέλος στην κυριαρχία του Λιούις Χάμιλτον, καθώς ο 24χρονος πιλότος της Red Bull Racing κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, σε μια συγκλονιστική σεζόν, που ολοκληρώθηκε με το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι σε έναν συγκλονιστικό αγώνα που κρίθηκε στον τελευταίο γύρο.


Μία από τις πλέον συγκλονιστικές σεζόν στη Formula 1 ολοκληρώθηκε στο Άμπου Ντάμπι, με τον Μαξ Φερστάπεν να κατακτά τον τίτλο και να γίνεται ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο κορυφαίο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Όπως σημειώνει το Sport24.gr:

Ο 24χρονος πιλότος της Red Bull Racing Honda άντεξε στην αντεπίθεση του Λιούις Χάμιλτον στην τελική ευθεία της σεζόν και ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο μια εντυπωσιακή για εκείνον σεζόν. Παράλληλα, έβαλε τέλος στην κυριαρχία του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, ο οποίος μετρούσε τέσσερις διαδοχικές κατακτήσεις (από το 2017 έως το 2020). Σε ένα αγώνα που ολοκληρώθηκε με μάχη ρόδα με ρόδα στον τελευταίο γύρο ανάμεσα στον Χάμιλτον και τον Φερστάπεν με τον Ολλανδό να περνάει τον Βρετανό στον τελευταίο γύρο και έπειτα από μεγάλη μάχη είδε πρώτος την καρό σημαία.

Λίγο πριν από το φινάλε ο αγώνας πήρε "φωτιά" . Ο Λατίφι βρέθηκε στις μπαριέρες και το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στον αγώνα. Η αγωνία χτύπησε στο κατακόρυφο. Θα δώσουν τη δυνατότητα στους δύο οδηγούς να τρέξουν για τον τίτλο. Η FIA τους άφησε. Ο Φερστάπεν έβαλε μαλακά ελαστικά, ώστε να προσπαθήσει να περάσει τον Χάμιλτον. Το Safety Car βγήκε και ο Φερστάπεν έκανε την επίθεσή του, πέρασε τον Χάμιλτον και στέφθηκε πρωταθλητής.

Το συγκλονιστικό τελευταίο 1,5 λεπτό του αγώνα:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)