to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:20 | 27.12.2015

Διεθνή

Φονικοί ανεμοστρόβιλοι στο βόρειο Τέξας

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή του Ντάλας από ανεμοστρόβιλους, που κατέστρεψαν σπίτια, προκάλεσαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, αλλά και ακυρώσεις πτήσεων.


Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή του Ντάλας από ανεμοστρόβιλους, που κατέστρεψαν σπίτια, προκάλεσαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, αλλά και ακυρώσεις πτήσεων.

Κυρίως επλήγη το Γκάρλαντ, στα βορειοανατολικά του Ντάλας, όπου οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αυτοκίνητα βγήκαν εκτός αυτοκινητοδρόμων και σπίτια ισοπεδώθηκαν. 

Άλλοι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη μητροπολιτική περιοχή του Ντάλας, της τέταρτης σε μέγεθος πόλης των ΗΠΑ με περίπου 7 εκατομμύρια κατοίκους. Δεκάδες άλλοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

«Πρόκειται για ολοκληρωτική καταστροφή» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Γκάρλαντ, Πέντρο Μπάρινο. «Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή όταν μια τέτοια τρομερή καταιγίδα χτυπά την επομένη των Χριστουγέννων» πρόσθεσε.

Τα πέντε από τα θύματα του Γκάρλαντ πιστεύεται ότι επέβαιναν σε οχήματα που παρασύρθηκαν από έναν ανεμοστρόβιλο κοντά στον Πολιτειακό Αυτοκινητόδρομο 190 και τον Διαπολιτειακό 30.

Τουλάχιστον 600 κτίρια στο βόρειο Τέξας έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, πέντε ανεμοστρόβιλοι έπληξαν το Τέξας και ένας την Οκλαχόμα το Σάββατο. 

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν επίσης για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε μεγάλο τμήμα των κεντρικών Ηνωμένων Πολιτειών, σημειώνοντας ότι αναμένουν χιονοπτώσεις στο Νέο Μεξικό, το Τέξας, την Οκλαχόμα και το Κάνσας, ενώ κάλεσαν τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση για το ενδεχόμενο πλημμυρών σε μια έκταση από το Τέξας μέχρι το Οχάιο. Σε περιοχές του ανατολικού Νέου Μεξικού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκτιμά ότι το χιόνι μπορεί να φτάσει τα 60 εκατοστά.

Μέχρι τις 9 το πρωί σήμερα, τοπική ώρα, είχαν ακυρωθεί περίπου 440 πτήσεις από τις ΗΠΑ, εκ των οποίων περισσότερες από τις μισές στο Ντάλας.

Στην Πολιτεία του Τέξας, περίπου 25.000 νοικοκυριά παρέμεναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα το πρωί.

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)