to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:14 | 30.05.2017

Διεθνή

Φονική καταιγίδα έπληξε χτες τη Μόσχα: 16 νεκροί και πάνω από 200 τραυματίες ο απολογισμός

Ο απολογισμός των νεκρών από την καταιγίδα που έπληξε τη Μόσχα και τα περίχωρά της χθες Δευτέρα ανήλθε σε 16, ενώ περισσότεροι από 200 άνθρωποι τραυματίστηκαν, έγινε γνωστό από Ρώσους αξιωματούχους.


Ήταν η φονικότερη καταιγίδα που σάρωσε την πρωτεύουσα της Ρωσίας έπειτα από εκείνη του 1998, όταν τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν τον θάνατο 10 ανθρώπων.

Έντεκα από τα θύματα βρίσκονταν στη Μόσχα ενώ τα υπόλοιπα 5 στα περίχωρα, επισήμαναν σήμερα Ρώσοι ερευνητές και η διοίκηση της περιοχής της Μόσχας.

Alexander Golod's pyramid in Istrinsky District, Moscow Region, was destroyed by the storm.

Οι κάτοικοι της Μόσχας διατύπωσαν παράπονα με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν έλαβαν επαρκείς προειδοποιήσεις από τις αρχές για την καταιγίδα.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα σάρωσαν την περιοχή εν ώρα αιχμής και οι θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, κατέστρεψαν αυτοκίνητα και προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια στην πόλη των 12 εκατομμυρίων κατοίκων.

Το ρωσικό υπουργείο εκτάκτων καταστάσεων, εντούτοις, απάντησε στις επικρίσεις υποστηρίζοντας ότι δημοσίευσε σε ΜΜΕ και διένειμε στις τοπικές αρχές έγγραφο με συστάσεις για την καταιγίδα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Απλά δεν γνωρίζουμε εάν τέτοιου μεγέθους φυσικές καταστροφές μπορούν να προβλεφθούν και είναι εφικτό να υπάρξει πρόγνωσή τους» τόνισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα παράπονα των κατοίκων.

Η καταιγίδα «έπληξε την περιοχή εν ώρα αιχμής, την ημέρα. Για αυτό ακριβώς ο αριθμός των θυμάτων είναι τόσο υψηλός» ανέφερε ο δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν στον επίσημο ιστότοπο της πόλης της Μόσχας.

Περισσότερα από 240 κτίρια και τουλάχιστον 2.000 οχήματα υπέστησαν ζημιές, περιέγραψε ο Σομπιάνιν με σημερινή ανάρτησή του στο Twitter.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)