to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:05 | 12.07.2019

Κοινωνία

Επτά νεκροί και ανυπολόγιστες ζημιές από την κακοκαιρία στη Χαλκιδική

Βιβλική η καταστροφή στη Χαλκιδική από τη θεομηνία που άφησε πίσω της 7 νεκρούς, 120 τραυματίες, και ανυπολόγιστες καταστροφές - Η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκη - Μια γυναίκα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση με κακώσεις - Παραμένει το πρόβλημα του ηλεκτροφωτισμού


Τεράστιο το μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσε στο πέρασμά της η φονική κακοκαιρία στην Χαλκιδική, που στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους.

Ανυπολόγιστες είναι ζημιές σε εγκαταστάσεις και ιδιωτικές περιουσίες τού δήμου Νέα Προποντίδας, στο παραλιακό τμήμα από τον Άγιο Παύλο έως την Καλλικράτεια και την Ποτίδαια, όπου εντοπίζονται τα σημαντικότερα προβλήματα. Στέγες σπιτιών και καταστημάτων κατέρρευσαν, αυτοκίνητα καταστράφηκαν, πινακίδες ξηλώθηκαν, κολώνες φωτισμού έπεσαν, δένδρα ξεριζώθηκαν.

Παραμένει το πρόβλημα του ηλεκτροφωτισμού 

Το πρόβλημα του ηλεκτροφωτισμού στη Χαλκιδική φαίνεται ότι θα αποκατασταθεί μέχρι το απόγευμα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Οι ίδιες πηγές υποστήριζαν πως αυτό θα γίνει νωρίτερα από τον εκτιμώμενο προβλεπόμενο χρόνο, που είχε προσδιοριστεί για αύριο το βράδυ, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των φορέων.

Στις 12:30 της Παρασκευής ο νέος γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, θα κάνει ενημέρωση για τις νεότερες εξελίξεις στη Χαλκιδική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, τα ακραία καιρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν χθες γύρω στις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης, ήταν σχετικά μικρής διάρκειας, αλλά ραγδαίας έντασης, με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους που σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Εκτός από τον άτυχο ψαρά, οι άλλοι έξι νεκροί είναι  αλλοδαποί που βρίσκονταν για διακοπές στη Χαλκιδική. Πρόκειται για ανδρόγυνο ηλικιωμένων από την Τσεχία που παραθέριζαν στη Σωζόπολη με τροχόσπιτο, μια πενηντατετράχρονη Ρουμάνα με τον οκτάχρονο γιο της που καταπλακώθηκαν από το σκέπαστρο ταβέρνας όπου έτρωγαν στα Νέα Πλάγια, όπως επίσης ένας τριανταεννιάχρονος από τη Ρωσία με το ηλικίας δύο ετών παιδί του, που καταπλακώθηκαν από δένδρο στη Νέα Ποτίδαια.

Ένα άτομο σε κρίσιμη κατάσταση

Παράλληλα, ένα άτομο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου "Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης, λόγω τραυμάτων που υπέστη στη διάρκεια της θεομηνίας στη Χαλκιδική. Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας προσήλθαν συνολικά στο "Παπανικολάου" 22 περιστατικά, εκ των οποίων εισήχθησαν και νοσηλεύονται εννέα. Όπως ανέφερε η διοικήτρια του νοσοκομείου του νοσοκομείου, Μαρία Γιογκατζή, ένας εξ αυτών νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση ενώ τέσσερεις νοσηλεύονται στην Ορθοπαιδική Κλινική με κατάγματα, τρεις στη Δ΄Χειρουργική κλινική και ένας στη Νευροχειρουργική.

Συνολικά 49 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Πολύγυρου, στη Χαλκιδική. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια του νοσοκομείου, Λαμπρινή Στεφανίδου, εξ αυτών έγιναν 13 εισαγωγές, εκ των οποίων οι οκτώ στη Χειρουργική Κλινική και πέντε στην Ορθοπαιδική, ενώ ένα κορίτσι 13 ετών και μια τριαντάχρονη γυναίκα διακομίστηκαν στα νοσοκομεία "Γεννηματάς" και "Παπανικολάου" αντίστοιχα.

Επίσης, στο νοσοκομείο διακομίστηκε και μια γυναίκα, η οποία δυστυχώς ήταν ήδη νεκρή και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Σύμφωνα με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου, η κατάσταση των τραυματιών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Χαλκιδικής είναι ελεγχόμενη.

Εξάλλου πέντε παιδιά, τέσσερα κορίτσια και ένα αγόρι, ηλικίας από 3,5 έως 13 ετών, που τραυματίστηκαν από αιωρούμενα αντικείμενα λόγω της θεομηνίας στη Χαλκιδική νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς". Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης από τις περιοχές Φλογητών και Νέων Πλαγίων Χαλκιδικής.

"Είναι τέσσερα κορίτσια και ένα αγόρι που έχουν θλαστικά τραύματα και είναι όλα εκτός κινδύνου. Μόνο το ένα που είχε θλαστικά τραύματα στο κεφάλι χρειάστηκε να χειρουργηθεί και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Είναι παιδιά οικογενειών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που βρίσκονταν εκεί για τουρισμό. Το ένα κορίτσι, ηλικίας 13 ετών είναι Σερβίδα, ενώ τα υπόλοιπα είναι παιδιά Ελλήνων. Επίσης, άλλα τρία παιδιά που προσήλθαν το πρωί συνοδευόμενα από τους γονείς ή τους παππούδες τους υποβάλλονται σε εξετάσεις» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια του νοσοκομείου "Γ.Γεννηματάς", Μελπομένη Τσούγκα. Παράλληλα, ανέφερε ότι έξι ενήλικες από τις περιοχές της Ποτίδαιας και της Επανωμής προσήλθαν στο νοσοκομείο "Αγιος Δημήτριος" της Θεσσαλονίκης, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς: "Κάνουμε αγώνα για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στη Χαλκιδική μέσα στο επόμενο 24ωρο"  

H αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Χαλκιδική συζητήθηκε στη σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο Μουδανιών υπό τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή και με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και των διευθύνοντων συμβούλων του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΔΔΗΕ.

Για πρωτόγνωρο φαινόμενο στο οποίο συνέπεσαν η μεγαλύτερη καταιγίδα των τελευταίων 35 χρόνων στην περιοχή και η μεγαλύτερη βλάβη δικτύου στην ιστορία της ΔΕΗ έκανε λόγο ο γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.“Κάνουμε αγώνα για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση το επόμενο 24ωρο, ενώ το αρχικό χρονοδιάγραμμα ήταν για 72 ώρες”, τόνισε. Όπως επισήμανε, πέντε πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ ουσιαστικά καταστράφηκαν και τα συνεργεία θα συνεχίσουν να δουλεύουν όλο το βράδυ για την αποκατάσταση των ζημιών.

Ο καθαρισμός του οδικού δικτύου έχει ολοκληρωθεί δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης,Πρόσθεσε, δε, ότι από σήμερα Παρασκευή οι μηχανικοί της Περιφέρειας θα ξεκινήσουν ελέγχους σε κατοικίες και επιχειρήσεις.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν γιατροί νοσηλευτές και ΕΚΑΒ

Αμέσως κινητοποιήθηκαν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο Χαλκιδικής, καθώς και στα Κέντρα Υγείας Κασσανδρείας και Μουδανιών, ενώ προσήλθαν στις υπηρεσίες τους ακόμη και όσοι δεν εφημέρευαν, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Στρατής Πλωμαρίτης, επισημαίνοντας ότι υπήρξε αξιοπρεπής αντιμετώπιση των περιστατικών.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, συνολικά 21 ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα κινητοποιήθηκαν για τις διακομιδές των τραυματιών. Στο νοσοκομείο Πολυγύρου διακομίστηκαν με ασθενοφόρα 35 τραυματίες, επίσης τέσσερις στο "Παπανικολάου" και ένας στο "Γεννηματάς". Έξι άνθρωποι ήταν ήδη νεκροί όταν τους παρέλαβαν τα ασθενοφόρα και διακομίστηκαν στα νοσοκομεία Πολυγύρου και στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών.

«Ήταν ίδιο με το φονικό μπουρίνι του 1983»

Το φονικό μπουρίνι που είχε πλήξει την Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή του Θερμαϊκού στις 21 Ιουλίου του 1983 αφήνοντας πίσω του 9 νεκρούς, θύμισαν σε μετεωρολόγους τα δεδομένα της φονικής κακοκαιρίας που σάρωσε το βράδυ της Τετάρτης τη Χαλκιδική.

“Τα μετεωρολογικά στοιχεία που είχαμε συγκεντρώσει τις προηγούμενες ημέρες είδαμε πως ήταν μια ίδια κατάσταση- καρμπόν με εκείνο το μπουρίνι κι αυτός είναι ο λόγος που εκδόσαμε το δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων κι όχι απλώς επιδείνωσης καιρού” ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής προγνώσεων του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ κ Θοδωρής Κολυδάς.

Χθες το επικαιροποιήσαμε και το βάλαμε (αυτό το μπουρίνι) με κόκκινο συναγερμό , το αναδείξαμε όσο μπορούσαμε περισσότερο και προειδοποιήσαμε για όλα τα στοιχεία ..." πρόσθεσε

Ο κ Κολυδάς εκτίμησε ότι πρόκειται για την εκδήλωση ενός ισχυρού και καταστροφικού μπουρινιού απ αυτά που πλήττουν συχνά περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Αναφερόμενος στο φαινόμενο του ανεμοστρόβιλου επισήμανε ότι σε τέτοιους ισχυρούς ανεμοστρόβιλους δεν αποτυπώνεται τόσο η δύναμή τους στην οριζόντια ταχύτητα του ανέμου. “Στα καταιγιδοφόρα σύννεφα οι κατακόρυφες ταχύτητες του ανέμου είναι από δυο έως και τέσσερις φορές παραπάνω από τις οριζόντιες ταχύτητες του ανέμου. Αν δηλαδή ένα ανεμόμετρο μας δίνει 100 χλμ την ώρα τα ανοδικά μπορεί να φτάσουν στιγμιαία τρεις και τέσσερις φορές ισχυρότερα ! Στιγμιαία... Γι αυτό “σηκώθηκε” και το βανάκι και οι στέγες... Στην Αμερική μπορούν να σηκώσουν κι ολόκληρα σπίτια...”

Σε ανακοινώσεις προέβη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Το μεσημέρι της Πέμπτης υπήρξε επίσημη ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα στη Γενική Γραμματεία Τύπου για την αποτίμηση της κατάστασης στη Χαλκιδική.

Εκεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε αμέσως για τη θεομηνία στη Χαλκιδική και έδωσε εοδηγίες για την αποστολή κλιμακίου από τους αρμόδιους υπουργούς. Ενημερώθηκε, επίσης, άμεσα από τον υπουργό Υγείας για τους νεκρούς. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προειδοποιήσει, από χθες το απόγευμα, σε τέσσερις γλώσσες για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, συμπλήρωσε.

Το πρόβλημα με τη ΔΕΗ έχει να κάνει με την υψηλή τάση, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων μετά τη θεομηνία στη Χαλκιδική. Το αργότερο μέχρι το Σάββατο θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, τόνισε ο κ. Πέτσας.

Επισήμανε ότι δεν λειτουργεί ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112, για να προσθέσει ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη με τους εκπρόσωπους των εταιρείων κινητής τηλεφωνίας και πιλοτική δοκιμή.

Ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής των ζημιών - Έκτακτη επιχορήγηση

Έκτακτη και άμεση επιχορήγηση για τις υποδομές στους τρεις δήμους της Χαλκιδικής θα δώσει η κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ενημέρωσε ότι στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο και του ΕΛΓΑ, ενώ πρόσθεσε ότι για τους ιδιώτες και επαγγελματίες θα υπάρξει πρώτα οριοθέτηση, ώστε να προχωρήσουν διαδικασίες ενισχύσεων.

Πάνω από 600 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική

Πάνω από 600 κλήσεις έχει δεχθεί το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολυγύρου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για παροχή βοήθειας στις πληγείσες από την φονική καταιγίδα περιοχές της Χαλκιδικής και, σε 235 περιπτώσεις, έγινε επέμβαση για διασώσεις ατόμων, αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, 140 πυροσβέστες και 44 οχήματα.

Πιο συγκεκριμένα, από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 39 οχήματα, ενώ από την 2η ΕΜΑΚ 25 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Ακόμη, κατά την ανακοίνωση, συμμετέχουν 35 πυροσβέστες ως πεζοπόρο τμήμα με ειδικό εξοπλισμό, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταβούν στην περιοχή ενισχύσεις από τη Δυτική Μακεδονία με οκτώ πυροσβέστες και τέσσερα οχήματα.

Στη Χαλκιδική  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Σε δηλώσεις του από τα Νέα Μουδανιά, όπου είναι σε εξέλιξη σύσκεψη για τη διαχείριση της κρίσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε: «Θρηνούμε για την απώλειά του, είμαστε αλληλέγγυοι στους συγγενείς τους, στους ανθρώπους που συμπάσχουν, στους ανθρώπους που έχασαν τους πιο κοντινούς τους, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ως χώρα για να σταθούμε στο πλευρό τους».

Αντικείμενο της σύσκεψης, όπως είπε, είναι να προσδιορίσει τα ακριβή επόμενα βήματα στη διαχείριση της κρίσης. «Η παρουσία των υπηρεσιών της χώρας υπήρξε πρωτοφανής, γενναία, και με αυταπάρνηση οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, 15ο άτομα και 55 οχήματα, ήταν εδώ από χθες το πρωί, όταν εντοπίστηκε το φαινόμενο και δόθηκε από την ΕΜΥ αλερτ για ακραία φαινόμενα. Μαζί και 40 μηχανήματα της περιφέρειας και 100 εργαζόμενοι» εξήγησε ο υπουργός.

«Η δουλειά που έκαναν οι υπηρεσίες είναι τόσο σημαντική που ελαχιστοποίησαν στον βαθαμό του δυνατού, μέσα στο κακό που συνέβη, τις ζημιές» συνέχισε, σημειώνοντας πως δεν υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα αλλά πτώσεις δέντρων και αυτές προκάλεσαν και τους θανάτους. Πεσμένα δέντρα είναι αυτά που έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, πρόσθεσε.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε αν υπάρχει έστω και υπόνοια αγνοούμενου ή αναζήτηση να τηλεφωνούν οι πολίτες στην άμεση δράση ή το 112 της πολιτικής προστασίας.

«Ζητώ από όλους που συμμετέχουν σήμερα σε αυτή τη σύσκεψη να συνεχίσουν την προσπάθειά τους ώστε πολύ γρήγορα οι δρόμοι να είναι απολύτως προσβάσιμοι, ήδη η περιφέρεια και η Πυροσβεστική εργάζονται σε αυτή την κατεύθυνση, ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου έχει καθαρίσει με εξαίρεση ένα τμήμα του κεντρικού οδικού δικτύου της Χαλκιδικής, όπου έπεσε πυλώνας της ΔΕΗ. Αυτό προκαλεί και μεγάλο πρόβλημα ηλεκτροδότησης στο πρώτο πόδι και σε μέρος του δεύτερου» περιέγραψε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ο ΔΕΔΔΗΕ αναμένεται να φτάσει στη Χαλκιδική «με δεκάδες υπαλλήλους» προκειμένου μέχρι το βράδυ, σε ό,τι τον αφορά, να ολοκληρώσει την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. «Παραμένει το πρόβλημα με τον ΑΔΜΗΕ, την υψηλή τάση, γίνεται προσπάθεια και μέσω του υπουργείου Ενέργειας να αρθούν όλα τα εμπόδια και να επιδιορθωθεί το δίκτυο υψηλής τάσης» συνέχισε ο υπουργός, κάνοντας λόγο για «τεράστιο ζήτημα ηλεκτροδότησης της περιοχής, διότι φιλοξενούνται χιλιάδες επισκέπτες, υπάρχουν χιλιάδες επιχειρήσεις ξενοδοχειακές και υπηρεσίες εστίασης».

«Είναι ζήτημα οικονομικής επιβίωσης της περιοχής» επισήμανε και προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα αποκατασταθούν όλες οι ζημιές με βάση τους ισχύοντες νόμους. «Έχει ήδη αρχίσει καταγραφή και απογραφή των υποδομών και σε λίγο έρχονται συνεργεία για τις ιδιωτικές περιουσίες» κατέληξε.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη στη Χαλκιδική υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και αποτελείται επίσης από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος της περιοχής, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Απόστολος Τζιτζικώστας: Πρωτόγνωρη η κρίση

Τη διαβεβαίωση ότι η ΠΚΜ θα βρίσκεται «πάνω στο πρόβλημα», όπως «το έκανε από την πρώτη στιγμή» και θα συνεχίσει να συνδράμει το έργο της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των άλλων εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας που έπληξε χθες στη Χαλκιδική, έδωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στη σύσκεψη στα Ν. Μουδανιά, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

"Η καλή συνεργασία και ο συντονισμός φάνηκε σε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση, γιατί η Χαλκιδική δεν είχε ξαναδεί τέτοιου είδους φαινόμενα της τελευταίες δεκαετίες" δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας. Τόνισε, ότι η Χαλκιδική έχει κηρυχθεί σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης και υπογράμμισε ότι σχετικό αίτημα υποβλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης από την ΠΜΚ και έγινε δεκτό από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

«Είχαμε έγκαιρα ειδοποιήσει με πολλά δελτία τύπου τον κόσμο, ότι έρχεται αυτή η κακοκαιρία, γιατί ήταν πραγματικά πρωτοφανής» είπε ο κ. Τζιτζικώστας και συνέχισε :

«Από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήσαμε όλο το μηχανισμό πολιτικής προστασίας της ΠΚΜ και βρίσκονται έξω, συνδράμοντας το έργο της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, σαράντα οχήματα, σαράντα μηχανήματα έργου, όπως ονομάζονται, με εκατό άτομα προσωπικό και ταυτόχρονα εδώ και λίγη ώρα έχουν βγει δεκαπέντε κλιμάκια μηχανικών της ΠΚΜ προκειμένου να επισκεφθούν όλες τις περιοχές που έχουν πληγεί και να γίνει καταγραφή των ζημιών».

«Αυτό που από την πρώτη στιγμή κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, είναι να βρισκόμαστε πάνω στο πρόβλημα, μέσα στην κρίση, προκειμένου να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας, τους επισκέπτες, αλλά και τους φορείς που δίνουν την μεγάλη μάχη, όπως είναι η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και οι εθελοντικές ομάδες, τις οποίες θέλω να ευχαριστήσω» πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Τι άφησε πίσω της η κακοκαιρία

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)