to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Φωνάζει ο κλέφτης»: Ντροπολογία στη Βουλή υπέρ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ (βίντεο)

«Η Ν.Δ. το 2013 έπρεπε να πληρώσει 17 εκ. τόκους, μπόρεσε να πληρώσει από την κρατική χρηματοδότηση 2,5 – 3 εκ. Πήρε δάνειο 14 εκ. πλήρωσε τους τόκους και αύξησε τις δανειακές της υποχρεώσεις κατά 14 εκ. Αν αυτό δεν λέγεται δάνειο δεν ξέρω τι λέγεται;» δήλωσε το πρωί στο ΣΚΑΙ ο Δημ. Βίτσας για να λάβει ως απάντηση, από τον Παπαμιμίκο, το γραμματέα της Ν.Δ. ένα χυδαίο υβρεολόγιο στοχευμένο προσωπικά εναντίον του.


"Όποιος έχει σχέση με τις τράπεζες γελάει μαζί σας» είπε ο Δημ. Βίτσας  καθώς ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, παρόλο που αρχικά παραδέχτηκε ότι «χρωστάμε ένα αρκετά μεγάλο ποσό, (χωρίς να αναφέρει τα ακριβή ποσά) που προσπαθούμε να το εξυπηρετήσουμε, όπως ο κάθε Έλληνας πολίτης (!!!)» όταν άκουσε την ανάλυση του δανείου αυτού από τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε εκτός ορίων κατηγορώντας τον προσωπικά, με απαράδεκτους και βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Ο Δημ. Βίτσας κρατώντας την ψυχραιμία του,  του υπέδειξε ότι οι αποδείξεις που ζητάει βρίσκονται στα χαρτιά που ήδη έχει στα χέρια του και δεν είναι άλλες, από τον ισολογισμό  της Ν.Δ. Συμπλήρωσε επίσης ότι «αν δεν γινόταν αυτή η ανακεφαλαιοποίηση , το νέο δάνειο δηλαδή των 14 εκ. ευρώ, θα γινόταν απαιτητό ολόκληρο το ποσό που χρωστάει η Ν.Δ.»

«Θεωρείται ότι η πολιτική είναι ένα θέατρο. Όταν λέμε κάποιο ψεύτη δεν τον λέμε και κύριο αμέσως μετά και είστε και η νέα γενιά της πολιτικής…» συμβούλεψε τον Αν. Παπαμιμίκο που επανέλαβε εμμένοντας στις ύβρεις που εκστόμισε.

Η επιτηδευμένη ένταση με στοχευμένες καθημερινές επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά των στελεχών του δημιουργεί ένα «κλίμα πολιτικής αθλιότητας» που καλλιεργείται με ευθύνη της κυβέρνησης και αποτελεί κομματική γραμμή της Ν.Δ. Έχει ως μοναδικό στόχο την συσπείρωση της κομματικής βάσης της Ν.Δ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Ανδ. Παπαμιμίκος ζήταγε τη δανειακή σύμβαση της Ν.Δ. με την τράπεζα και συνέχισε να προκαλεί  και να εντείνει εσκεμμένα το κλίμα της συζήτησης. Ο Δημ. Βίτσας απάντησε ότι «είναι ήδη γνωστά αυτά. Το δάνειο της Ν.Δ. ήταν στην Αγροτική και πήγε στην Πειραιώς μετά την εξαγορά της».

Επιπλέον, είναι αστείος ο ισχυρισμός του Αν. Παπαμιμίκου «δείξτε μου τη δανειακή σύμβαση» καθώς είναι γνωστό τοις πάσι, ότι οι τράπεζες δεν δίνουν τις δανειακές συμβάσεις, ούτε στοιχεία αυτών, σε τρίτους.

Απ' την άλλη μεριά, πέρα από την επίσημη κομματική γραμμή έντασης,  εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ υποθάλπεται και κάτι ακόμα. Χθες κατέθεσαν τροπολογία, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τα οικονομικά των κομμάτων με την οποία, το 40% της κρατικής χρηματοδότησης που λαμβάνει ένα κόμμα είναι «ακατάσχετο και ανεκχώρητο».

Στο πλαίσιο της στοχευμένης θεατρινίστικης έντασης από την μεριά της κυβέρνησης, ο Κ. Καρύδης του ΠΑΣΟΚ συνεισέφερε με την επιχειρούμενη εμπλοκή στη συζήτηση, του ρ/σ στο Κόκκινο και την εφημερίδα Η ΑΥΓΗ.  Με σκοπό να δείξει ότι «όλοι ίδιοι είναι» έφερε ως επιχείρημα μέχρι και διαφήμιση, που δημοσιεύτηκε στο Κυριακάτικο φύλλο της Αυγής μιλώντας για «υποκρισία», ζητώντας εμμέσως την διαπλοκή της ΑΥΓΗΣ όπως κάνουν άλλα μέσα που ανάλογα με τη διαφήμιση αποσιωπούν ή αναδεικνύουν θέματα.

Η επίθεση της Ν.Δ. δεν θα άφηνε απ' έξω τα μέσα πληροφόρησης του ΣΥΡΙΖΑ που με την ανεξάρτητη και δημοκρατική φωνή τους καταγγέλλουν και δεν περνούν απαρατηρήτες ούτε οι ντροπολογίες της νύχτας των ημέτερων, ούτε και οι κυβερνητικές επιθέσεις.

Ο στόχος είναι ένας, επειδή γνωρίζουν ότι  η διαφήμιση βουλώνει τα στόματα, τους ενοχλεί πολύ που τα δικά μας δεν κλείνουν…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)