to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:31 | 01.02.2020

Πολιτική

Φωνάζει ο κλέφτης...

Ο καλόπιστος πολίτης των δημοσκοπήσεων δεν θέλει να πιστέψει ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον Μητσοτάκη και το συνάφι του είναι η χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Μια προσεκτική ανάγνωση των ειδήσεων όμως, είναι αποκαλυπτική


Ο Κ. Μητσοτάκης, προεκλογικά, κατηγόρησε τους αντιπάλους του για ψεύτες και στήριξε μια ολόκληρη εκστρατεία, στην γκεμπελικής εμπνεύσεως «Συμφωνία Αλήθειας».

Την συνειδητή προσπάθεια να καταστραφεί ο πολιτικός διάλογος δηλαδή ώστε να μην είναι σε θέση πια οι πολίτες να αναγνωρίσουν ούτε το νόημα των λέξεων που χρησιμοποιούνται στη δημόσια συζήτηση. Αλήθεια να αποκαλούν το ψέμα και νοικοκύρη τον ληστή. Ο λύκος που φοράει προβιά, προειδοποιούσε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο καλόπιστος πολίτης των δημοσκοπήσεων δεν θέλει να πιστέψει ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον Μητσοτάκη και το συνάφι του είναι η χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Μια προσεκτική ανάγνωση των ειδήσεων όμως, είναι αποκαλυπτική.

«Ο κ. Μαρινάκης σας έκανε διθυραμβικά εξώφυλλα μέχρι που δεν τα βρήκατε. Αυτός σας στήριξε», είπε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός δείχνοντας τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και ανέφερε το κόκκινο εξώφυλλο της εφημερίδας Τα Νέα που δημοσιεύτηκε στις 26/01/2015. Μία ημέρα μετά τις εκλογές που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει, όμως, μια μικρή λεπτομέρεια: Η εφημερίδα δεν είχε αγοραστεί ακόμα από τον κουμπάρο της Ντόρας Μπακογιάννη, ομοϊδεάτη και ομοτράπεζο του σημερινού πρωθυπουργού, τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Εντάξει, θα σκεφτείτε, δεν είναι ψεύτης ο πρωθυπουργός μας, γίνονται και λάθη. Όμως, ήταν άραγε λάθος και η δήλωση για πιθανή διακοπή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου αν δεν συνετιστούν οι παράγοντες του; Το 2018 ο κ. Μητσοτάκης ασκούσε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως κατέστρεφε τον επαγγελματικό αθλητισμό με αυτές τις απειλές. Δεν γνώριζε; Τώρα που βλέπει από θέση ευθύνης κατανοεί καλύτερα το θέμα;. Το δίχως άλλο, αυτή είναι μια παράμετρος που δεν μπορεί να αγνοήσει ο καλόπιστος πολίτης.

Είναι όμως και οι συνεργάτες του. Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Κυρανάκης (τότε αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου) δήλωνε ότι «Ο Καμμένος προκαλούσε την Τουρκία στο Αιγαίο». Σήμερα, που η άριστη κυβέρνηση της ΝΔ χειρίζεται τα εθνικά μας θέματα χωρίς να προκαλεί τον Ερντογάν, παρακολουθούμε το τουρκικό ωκεανογραφικό Oruc Reis να κόβει βόλτες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Έχει υπό έλεγχο την κατάσταση θα εξηγήσει με ύφος σοβαρό ο Παπαχελάς από το δελτίο του ΣΚΑΙ.

Ο ΥΠΕΞ Δένδιας πάλι; Εκείνος που υποστηρίζει σήμερα την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτ. Βαλκανίων, την οποία άνοιξε η Συνθήκη των Πρεσπών; Ο Πρωθυπουργός μας φροντίζει να φωτογραφίζεται πάντοτε συνοφρυωμένος όταν μιλάει για αυτήν (πως κάνει mirroring), όμως πολλοί στην κυβέρνηση χαρακτηρίζουν πλέον τη Συμφωνία θετική. Τι από τα δυο άραγε ισχύει;

Σύγχυση όμως έπαθε κι ο επιστήθιος φίλος του πρωθυπουργού και πρόεδρος σήμερα της ΕΡΤ, Κ. Ζούλας. Αυτός που δήλωσε πως για την ΕΡΤ κάθε νοικοκυριό πληρώνει μόλις 3 ευρώ το μήνα; Ποσό «μικρότερο από την αγορά μιας κυριακάτικης εφημερίδας ή ενός καφέ», όπως είπε χαρακτηριστικά. Μπερδεύτηκε μάλλον γιατί ξέχασε πως ο Κ. Μητσοτάκης σε αλλεπάλληλες δηλώσεις του το 2017 και το 2018 επέμενε για τη μείωση του ανταποδοτικού τέλους χαρακτηρίζοντας το «υπερβολικό» για όσα παρέχει η ΕΡΤ!

Εκεί που κλονίζεται η εμπιστοσύνη του καλόπιστου πολίτη είναι όταν ακούει τον Πρωθυπουργό να λέει στη Βουλή ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τη χώρα στα μνημόνια». Τότε καταλαβαίνεις πως μάλλον ήταν και παραμένει συνειδητά ένας κοινός ψεύτης με μοναδικό σκοπό να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη και το συναίσθημα των πολιτών. Κι αυτή η διαπίστωση βαραίνει και θα βαραίνει την παρουσία του στον δημόσιο βίο, όταν κάνει mirroring, ως Mr. Bean της πολιτικής.

Όπως έγινε στην δήθεν καταγγελία της ΝΔ ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραποίησε δήλωση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου, Ρόμπερτ Ο' Μπράιαν. Είναι ξεκάθαρο ότι οι νουθεσίες Ο' Μπράιαν απευθύνονται μόνο προς την Ελλάδα, ενώ η Τουρκία μένει στο απυρόβλητο. Όμως, για τη Νέα Δημοκρατία το δέντρο είναι το θέμα, όχι το δάσος. Το δάσος των ψεμάτων της που προσπαθεί να κρύψει δηλαδή…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)