to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:39 | 18.07.2021

Κοινωνία

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Στον εισαγγγελέα ο 30χρονος που δολοφόνησε την 26χρονη Γαρυφαλλιά

Ο 30χρονος έσπρωξε την άτυχη γυναίκα όταν βγήκε έξω από το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα αυτή να χτυπήσει πρώτα σε βράχια και μετά να καταλήξει στη θάλασσα, όπου χτυπημένη και μη μπορώντας να αντιδράσει πέθανε από πνιγμό - «Μαλώσαμε. Χάλασε η φάση» φέρεται να είπε ο 30χρονος δολοφόνος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στους αστυνομικούς - Μεταφέρθηκε στη Νάξο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση


Ενώπιον του Εισαγγελέα Νάξου οδηγήθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο 30χρονος που ομολόγησε ότι είναι ο υπαίτιος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του, Γαρυφαλλιάς Ψαράκου, την Παρασκευή το μεσημέρι, στην βραχώδη περιοχή Λυγαριά, στη Φολέγανδρο, όπου παραθέριζαν

Ο 30χρονος, που συνελήφθη για το έγκλημα μία μέρα μετά τον εντοπισμό της σωρού της 26χρονης στη θάλασσα, φέρεται να ομολόγησε πως έσπρωξε την φίλη του στα βράχια, μετά από διαπληκτισμό που είχαν, με αποτέλεσμα η νεαρή γυναίκα να βρεθεί χτυπημένη, από την πτώση της σε βράχια, στην θάλασσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστική έκθεση που περιλαμβάνεται στην δικογραφία που θα μελετήσει ο Εισαγγελέας, αναφέρει πως η 26χρονη πέθανε από πνιγμό ενώ εκτιμάται πως η γυναίκα ήταν ζωντανή όταν βρέθηκε στο νερό. Ο ίδιος ο 30χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε πως κατέβηκε στο σημείο που έπεσε η Γαρυφαλλιά την είδε ακίνητη και έφυγε χωρίς να σκεφθεί να παρέχει βοήθεια.

Η οικογένεια του θύματος έχει ήδη ορίσει την εκπροσώπηση της ενώπιον των δικαστικών Αρχών, αναθέτοντας στο δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια την υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του 30χρονου καθ' ομολογία δράστη της ανθρωποκτονίας.

Ο 30χρονος μετήχθη από την Φολέγανδρο στη Νάξο με σκάφος του λιμενικού και αμέσως οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού ενώ ακολούθως οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου. Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του, ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στον Ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του, ενώ μέχρι τότε θα είναι κρατούμενος.

Ο 30χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς «μαλώσαμε, χάλασε η φάση» παραδεχόμενος στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την κοπέλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια γυναίκα είδε τον άνδρα να περιφέρεται σε κακή κατάσταση χθες (Σάββατο) το βράδυ σε βραχώδη περιοχή στη Λυγαριά και ενημέρωσε την Αστυνομία και το Λιμενικό, στελέχη των οποίων έσπευσαν στο σημείο. Ο 30χρονος, που είχε πάει στην Φολέγανδρο με την άτυχη κοπέλα για να κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ, μόλις είδε τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς άρχισε να τους πετάει πέτρες, να βρίζει και να φωνάζει «φταίει η κακιά στιγμή».

Πνιγμός η αιτία θανάτου

Μαρτυρικός ήταν ο θάνατος της 26χρονης  Γαρυφαλλιάς Ψαράκου, σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης. Η κοπέλα ήταν ζωντανή όταν ο 30χρονος γυναικοκτόνος την έσπρωξε από τα βράχια και την πέταξε στη θάλασσα.  «Πνιγμός εντός θαλάσσιου ύδατος επί εδάφους κακώσεων», αναφέρεται στο πόρισμα του ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό της άτυχης κοπέλας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πολλαπλές κακώσεις στο κεφάλι και σε όλο το σώμα της κοπέλας η οποία βαριά χτυπημένη και ανήμπορη να σώσει τον εαυτό της λόγω των τραυμάτων της ήπιε νερό και πνίγηκε.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ ο 30χρονος και η 26χρονη καυγάδισαν στο αυτοκίνητο και εξετράπησαν της πορείας τους σε βραχώδη περιοχή. Όταν η 26χρονη βγήκε από το όχημα την ακολούθησε σε απόκρημνο σημείο, όπου διαπληκτίστηκαν και την έσπρωξε προς τη θάλασσα.

Στη συνέχεια, όταν διαπίστωσε ότι η 26χρονη είχε χάσει τις αισθήσεις της, απομακρύνθηκε από το σημείο, εγκαταλείποντας τα προσωπικά του αντικείμενα, έως ότου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς.

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Συνελήφθη χθες (17.07.2021) το βράδυ στη Φολέγανδρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Φολέγανδρου και του Τμήματος Ασφαλείας Σύρου-Ερμούπολης, 30χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση 26χρονης ημεδαπής.

Ειδικότερα, ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, προχθές (16.07.2021) το απόγευμα ανασύρθηκε η ημεδαπή χωρίς τις αισθήσεις της από τη θαλάσσια περιοχή «Λυγαριά» Φολεγάνδρου και μεταφέρθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της. 

Στο πλαίσιο των ερευνών αναζητήθηκε ο 30χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς απογευματινές ώρες χθες (17.07.2021) σε βραχώδη θέση κοντά στη θαλάσσια περιοχή, όπου ανευρέθηκε η σωρός της 26χρονης και προσήχθη στον Λιμενικό Σταθμό Φολεγάνδρου.

Όπως προέκυψε, μεσημβρινές ώρες προχθές (16.07.2021) o 30χρονος επιβαίνοντας με την 26χρονη σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καυγάδισαν, εξετράπησαν της πορείας τους σε βραχώδη περιοχή και όταν η 26χρονη βγήκε από το όχημα την ακολούθησε σε απόκρημνο σημείο, όπου διαπληκτίστηκαν και την έσπρωξε προς τη θάλασσα.

Στη συνέχεια, όταν διαπίστωσε ότι η 26χρονη είχε χάσει τις αισθήσεις της, απομακρύνθηκε από το σημείο, εγκαταλείποντας τα προσωπικά του αντικείμενα, έως ότου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς. Ο συλληφθείς, ο οποίος παραδέχτηκε την ενοχή του, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου».

Aπό την Κορινθία

Σύμφωνα με ανθρώπους από το φιλικό τους περιβάλλον, που επικαλείται το ethnos.gr, η 26χρονη κοπέλα η οποία είχε καταγωγή από το Βέλο Κορινθίας και είχε σπουδάσει φαρμακοποιός, βρισκόταν στο νησί κάνοντας ολιγοήμερες διακοπές σε κάμπινγκ μαζί με τον νεαρό φίλο της, ο οποίος έχει καταγωγή από το Βραχάτι Κορινθίας. Απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου της 26χρονης κοπέλας αναμένεται να δώσει η νεκροψία – νεκροτομή που θα γίνει στην Αθήνα.

Αλ. Τσίπρας: Να μάθουμε στους γιους μας να σέβονται κάθε γυναίκα

«Άλλη μία γυναικοκτονία για την οποία ευθύνεται μία "κακιά στιγμή"», παρατηρεί σε σχετική του ανάρτηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, και τονίζει:

«Μάλλον κάτι δεν πάει καλά στην κοινωνία μας. Όσο βαθύτερα το συνειδητοποιήσουμε, τόσο περισσότερο θα φροντίσουμε να μεγαλώσουμε τους γιους μας με τρόπο που να σέβονται και να εκτιμούν κάθε γυναίκα».

Δήλωση της ΠτΔ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)