to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:32 | 21.09.2022

Κοινωνία

Φοιτητική συγκέντρωση ενάντια στην καταστολή σήμερα στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες δίνουν ραντεβού την Τετάρτη 21/9 στα Προπύλαια και ώρα 7 μ.μ. ενάντια στην καταστολή που δέχεται η νέα γενιά, με πιο πρόσφατα παραδείγματα τις επιθέσεις της αστυνομίας εντός του ΑΠΘ και στο κέντρο της Αθήνας.


Σε αντικατασταλτική πορεία καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας μετά το όργιο καταστολής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι σε απόφασή τους αναφέρουν: «Την ώρα που ο λαός υποφέρει από τη φτώχεια, την ακρίβεια και την κυβερνητική αναλγησία, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τις τελευταίες έχει ανοίξει μέτωπο με τη νεολαία. Από την επιλογή της να φέρνει την ανεπιθύμητη ομάδα ΟΠΠΙ (μαζί με ΜΑΤ και ΟΠΚΕ να τους φυλάνε) κάθε μέρα στις πύλες των ιδρυμάτων ΕΚΠΑ και ΕΜΠ, έως την πρωτοφανή διάλυση της συναυλίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΘ την Παρασκευή 16/09 και την βίαιη επίθεση των ΜΑΤ στην φοιτητική διαδήλωση το Σάββατο 17/09 στο κέντρο της Αθήνας, η κυβέρνηση το μόνο που αποδεικνύει είναι η απομόνωσή της στους νέους και νέες». 

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες δίνουν ραντεβού την Τετάρτη 21/9 στα Προπύλαια και ώρα 7 μ.μ. ενάντια στην καταστολή που δέχεται η νέα γενιά, με πιο πρόσφατα παραδείγματα τις επιθέσεις της αστυνομίας εντός του ΑΠΘ και στο κέντρο της Αθήνας. 

Αναλυτικά, το δελτίο τύπου των Φοιτητικών Συλλόγων: 

Την ώρα που ο λαός υποφέρει από τη φτώχεια, την ακρίβεια και την κυβερνητική αναλγησία, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τις τελευταίες έχει ανοίξει μέτωπο με τη νεολαία. Από την επιλογή της να φέρνει την ανεπιθύμητη ομάδα ΟΠΠΙ (μαζί με ΜΑΤ και ΟΠΚΕ να τους φυλάνε) κάθε μέρα στις πύλες των ιδρυμάτων ΕΚΠΑ και ΕΜΠ, έως την πρωτοφανή διάλυση της συναυλίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΘ την Παρασκευή 16/09 και την βίαιη επίθεση των ΜΑΤ στην φοιτητική διαδήλωση το Σάββατο 17/09 στο κέντρο της Αθήνας, η κυβέρνηση το μόνο που αποδεικνύει είναι η απομόνωσή της στους νέους και νέες. Με μόνο όπλο της την καταστολή επιχειρεί να καταπνίξει κάθε μορφή αμφισβήτησης λαού και νεολαίας. Το μίσος της για τους νέους θέλει η κυβέρνηση να μεταφέρει και μέσα στα πανεπιστήμια με την ΟΠΠΙ, που έχει πλέον γίνει σαφές και στον πλέον δύσπιστο ότι πάει μαζί με τα ΜΑΤ και μόνο στόχο έχει την καταστολή της πολιτικοποίησης, κοινωνικοποίησης και των ελευθεριών των φοιτητών και φοιτητριών.

Δεν πρόκειται να ζήσουμε σε αστυνομικό κράτος. Οι αναίτιες επιθέσεις και συλλήψεις φοιτητών, οι δεκάδες τραυματίες φοιτητές από την μανία των ΜΑΤ το Σάββατο, η εγκληματική επίθεση σε συναυλία με 5.000 κόσμου στο άσυλο με τρόπο επικίνδυνο για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα αμέτρητων νέων, παιδιών, ηλικιωμένων, ξεχείλισαν το ποτήρι!

Ο λαός και η νεολαία έδωσαν απάντηση! Οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης πλημμύρισαν από κόσμο στην πορεία του Σαββάτου, η οποία κατέληξε στο άσυλο στέλνοντας ένα μήνυμα ανυπακοής στην καταστολή και τη σιγή που η ΝΔ επιχειρεί να επιβάλει. Τα προφανή ψέματα της κυβέρνησης και της Ελληνικής Αστυνομίας είναι πλέον έκδηλα. Λαός και νεολαία κάνουν ξεκάθαρο πως δεν θα ανεχθούν την απαγόρευση των διαδηλώσεων και την αστυνομοκρατία στις σχολές, στις γειτονιές και σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας.

Δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω, δεν θα διαπραγματευτούμε ούτε στο ελάχιστο τα δικαιώματά μας που κατακτήθηκαν από δεκαετίες ολόκληρες αγώνων. Η ένταση που η ΝΔ επιδιώκει θα της γυρίσει μπούμερανγκ. Όποιος νοσταλγεί τις πιο μαύρες μέρες της νεοελληνικής ιστορίας θα έχει την κατάληξη που του αρμόζει. Θα είμαστε στο δρόμο κάθε μέρα και δεν θα υποχωρήσουμε.

Καλούμε όλο το λαό να υποστηρίξει το δίκαιο αγώνα της νεολαίας. Χτυπάνε σήμερα τους φοιτητές, για να γενικεύσουν την ίδια πολιτική φίμωσης απέναντι σε κάθε πολίτη που αντιδρά για την φτώχεια και την ανέχεια το δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/9 ΣΤΙΣ 19:00

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)