to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:02 | 08.05.2014

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Φοιτητικές εκλογές: Αποχή, πτώση της ΠΑΣΠ και ενίσχυση της Αριστεράς

Νέα αύξηση της αποχής καταγράφηκε στις χθεσινές φοιτητικές εκλογές, αποτυπώνοντας την απομάκρυνση των φοιτητών από συλλογικές διαδικασίες και παρατάξεις


Σχετικές ανακοινώσεις και ειδήσεις: Ανακοίνωση νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών // Ο Σαμαράς πανηγυρίζει για το αποτέλεσμα της "ανεξάρτητης" ΔΑΠ

Νέα αύξηση της αποχής καταγράφηκε στις χθεσινές φοιτητικές εκλογές, αποτυπώνοντας την απομάκρυνση των φοιτητών από συλλογικές διαδικασίες και παρατάξεις. Βασικά χαρακτηριστικά της εκλογικής αναμέτρησης ήταν η πτώση της ΔΑΠ, η εξαφάνιση της ΠΑΣΠ και η ενίσχυση των αριστερών παρατάξεων. Τη διαδικασία σημάδεψαν και τα επεισόδια μεταξύ φοιτητών της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ στην ΑΣΟΕΕ, που ήρθαν στα χέρια, με τους πρώτους να αποχωρούν δηλώνοντας ότι δεν αναγνωρίζουν τη διαδικασία. Όπως καταγγέλεται, είχε προηγηθεί έφοδος εξωπανεπιστημιακών στοιχείων που έσπασαν μία κάλπη και πήραν μαζί τους άλλη μία. Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, η ΠΑΣΠ δεν επικράτησε στο οικονομικό πανεπιστήμιο, παραδοσιακό προπύργιό της.

Η ΔΑΠ, πάντως, έσπευσε λίγο μετά το σφράγισμα της κάλπης, να θριαμβολογήσει, κάνοντας λόγο για την 28η πρωτιά της και για αυξημένη συμμετοχή. Η κυβερνητική παράταξη, αν και έδωσε και πάλι διαφορετικά αποτελέσματα από τις άλλες παρατάξεις, κατέγραφε επίσης τη μεγάλη πτώση της ΠΑΣΠ.

Τα συγκεντρωτικά στοιχεία (ertopen) για 187 από 193 Συλλόγους στα ΑΕΙ έδειχναν πρώτη τη ΔΑΠ με 36,15% (-0,5%), δεύτερη την ΠΚΣ με 19,02% (+2,7%), τρίτη την ΠΑΣΠ με 14,72% (-3,0%), ακολουθούσε η ΕΑΑΚ με 13,51% (+0,4%) και μετά η ΑΡΕΝ με 6,17% (-0,2%).

Ξύλο και επεισόδια μεταξύ ΔΑΠ - ΠΑΣΠ.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι τα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ εντάσσονται στη γενικευμένη προσπάθεια των κυβερνητικών παρατάξεων να απαξιώσουν τις εκλογές και το Πανεπιστήμιο. "Όσο περισσότερο καταρρέουν οι παρατάξεις της συγκυβέρνησης, τόσο περισσότερο προσπαθούν να τραβήξουν προς τα κάτω και το φοιτητικό κίνημα ξεφτιλίζοντας τη διαδικασία των εκλογών" επισημαίνει και προσθέτει: "Προκειμένου ν' αποφύγουν την πολιτική κατακραυγή καταφεύγουν σε πρακτικές βίας και μαφιόζικων τραμπουκισμών, όπως στην περίπτωση της ΑΣΟΕΕ και της συμπλοκής μεταξύ ΔΑΠ και ΠΑΣΠ".

Την ίδια ώρα, οι φοιτητές της Αριστερής Ενότητας στο Γεωπολιτικό καταγγέλουν νοθεία, διευκρινίζοντας ότι οι άλλες παρατάξεις δεν επέτρεψαν στην ΑΡ.ΕΝ να κατέβει επικαλούμενες εκπρόθεσμη κατάθεση ψηφοδελτίων, κάτι που – όπως τονίζουν – δεν ίσχυε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)