to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:33 | 24.05.2018

Μ.Λ.

Πολιτική

Φώφη, να ένα φανάρι!

Η ομιλία της Φώφης Γεννηματά στη συζήτηση που η ίδια προκάλεσε στη Βουλή για τα θέματα της οικονομίας θύμισε ομιλία πολιτικού που... απουσίαζε ταξίδι για δουλειές επί χρόνια...


Η Φώφη Γεννηματά στη συζήτηση που η ίδια προκάλεσε στη Βουλή για τα θέματα της οικονομίας εμφανίστηκε όχι μόνο ανερμάτιστη, αλλά και αναντίστοιχη με την περίοδο που διανύουμε. 

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε επιτακτικά εκλογές «γιατί η κυβέρνηση δεν έχει καμιά νομιμοποίηση να εκχωρήσει εν κρυπτώ το μέλλον της χώρας», όπως είπε. Η κ. Γεννηματά έμοιαζε να προσποιείται ότι ξεχνά ότι ήταν στέλεχος της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο χωρίς να έχει καμία απολύτως νομιμοποίηση για μια τέτοια απόφαση. Έμοιαζε να προσποιείται ότι ξεχνά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 με τη συμφωνία στην κρίση του λαού.

Όπως εύλογα επισήμανε στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, «το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία δεν ρώτησαν κανέναν όταν δημιούργησαν το χρέος, το ΠΑΣΟΚ δεν ρώτησε κανέναν όταν έφερε το ΔΝΤ και έκανε το πρώτο μνημόνιο, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία δεν ρώτησαν κανέναν όταν υπέγραψαν το δεύτερο μνημόνιο, το ΠΑΣΟΚ δεν ρώτησε κανέναν όταν το 2011 υπέγραψε πλεονάσματα άνω του 6% για μετά το 2014, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία δεν ρώτησαν κανέναν όταν στο δεύτερο μνημόνιο είχαν προβλέψεις για πλεονάσματα άνω του 3,5% μέχρι το 2030, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία δεν ρώτησαν κανέναν όταν το 2014 άδειαζαν τα ταμεία και δεν έκλειναν το δεύτερο πρόγραμμα για να υπονομεύσουν την επόμενη κυβέρνηση, ελπίζοντας σε «αριστερή παρένθεση». Και τώρα το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία μάς λένε ότι δεν έχουμε νομιμοποίηση να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο που εσείς τη βάλατε, να ρυθμίσουμε το χρέος που εσείς δημιουργήσατε, να ανεβάσουμε τον κατώτατο μισθό που εσείς τον μειώσατε, να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις που εσείς τις καταργήσατε; Αυτό μας λέτε; Ότι δεν έχουμε νομιμοποίηση;».

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι η κ. Γεννηματά με τις κορώνες περί βίας και ανομίας έμοιαζε να... διαβάζει κατά λάθος την ομιλία του συρόμενου από τον ακροδεξιό όροφο της δεξιάς πολυκατοικίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ήταν, άλλωστε, ο μόνος τρόπος που βρήκε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής ώστε να ανεβάσει τους τόνους και να «παίξει» στα φιλικά προς τη Ν.Δ. μέσα ενημέρωσης. Διότι η αδυναμία να καταθέσει προτάσεις και να συζητήσει ουσιαστικά το θέμα για το οποίο προκάλεσε την προ ημερησίας ήταν κάτι περισσότερο απο φανερή.

«Καθώς διάβαζα την αίτηση της κυρίας Γεννηματά που, νομίζω, ήταν τρεις σελίδες, διάβαζα συγχρόνως το βιβλίο του Βασίλη Βασιλικού για τον Γλαύκο Θρασάκη, που το προτείνω σε όλους και όλες. Είχε, λοιπόν, μια εικόνα για αυτούς που είναι απομονωμένοι. Συγκεκριμένα, έδειχνε ένα φανάρι σε μια γειτονιά όπου έχει γίνει λαϊκή και ανάβει κίτρινο, πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, κόκκινο, πορτοκαλί, πράσινο, κόκκινο. Τα αυτοκίνητα δεν περνάνε. Οι άνθρωποι περνάνε, δεν χρειάζεται να σταματήσουν. Το βλέπουν, δεν το βλέπουν. Τους θυμίζει κάτι. Δεν επηρεάζει τίποτα» ήταν το σχόλιο του Ευ. Τσακαλώτου.

«Έτσι μου θύμισε το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής ότι περνάνε και, γίνονται πράγματα, γίνονται συζητήσεις, γίνονται προτάσεις, "κόκκινο, πράσινο, πορτοκαλί", "κόκκινο, πράσινο, πορτοκαλί" και αυτοί στο ΠΑΣΟΚ δεν παίρνουν χαμπάρι. Ούτε αυτοί μπορούν να επηρεάσουν, ούτε εμείς ξέρουμε τι θέλουν να κάνουν» επισήμανε εύγλωττα ο υπουργός Οικονομικών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)