to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:32 | 28.09.2021

Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Προφανή παιχνίδια με τη μετοχή της ΔΕΗ

Απαντήσεις για τη ΔΕΗ ζήτησε από την κυβέρνηση αναφορικά με τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή η ΑΜΚ η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, δηλαδή την ίδια ώρα που τα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με τις αυξήσεις των τιμών ενέργειας, «τα οποία η κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει».


Επίσης, σημείωσε ότι είναι αντιφατικό να γίνεται πώληση αυτού του ποσοστού της ΔΕΗ την ώρα που η κυβέρνηση στηρίζεται στον ρόλο της Επιχείρησης για να αντιμετωπίσει στην αισχροκέρδεια και τις ανατιμήσεις στο ρεύμα.

Παράλληλα επεσήμανε ότι πριν από λίγες ημέρες πωλήθηκε το 49% του ΔΕΔΔΗΕ και η κυβέρνηση πανηγυρίζε διότι το 1,3 δισ. θα κατευθύνονταν για επενδύσεις στη ΔΕΗ. Επομένως, υπήρχαν χρήματα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ΔΕΗ. «Ποια ήταν η ανάγκη που ξαφνικά προέκυψε και σε ποιους θα κατευθυνθεί αυτό το 17% της ΔΕΗ;» διερωτήθηκε και προέβλεψε ότι «άν πάει σε 1-2 "παίκτες" της ενέργειας σύντομα θα αλλάξει και το management της ΔΕΗ, όπως έγινε και με τα ΕΛΠΕ».

Επιπλέον κατήγγειλε ότι υπήρξαν «παιχνίδια με τη μετοχή της ΔΕΗ» τις τελευταίες ημέρες από «κερδοσκοπικά funds» που είχαν εμπλακεί και στην υπόθεση της Πειραιώς. «Δύο μέρες πριν την αιφνιδιαστική απόφαση για την ΑΜΚ της Επιχείρησης υπήρξαν 400 πράξεις για παράγωγα της ΔΕΗ, ενώ το προηγούμενο διάστημα αυτές ήταν μηδενικές» σημείωσε και στη συνέχεια έκανε λόγο για «εσωτερική πληροφόρηση».

Τον Δεκέμβριο οι εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής

Κίνημα Αλλαγής - Newsbeast

Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Τήρησης Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) του ΚΙΝΑΛ εισηγήθηκε την διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών μέσα στον Δεκέμβριο. Η επιτροπή εισηγήθηκε ο πρώτος γύρος να γίνει στις 5/12 και ο δεύτερος στις 12/12.

Η ΕΔΕΚΑΠ θα συνεδριάσει την Κυριακή 3 Οκτωβρίου όπου θα συζητηθούν εκτενώς και θα αποφασιστούν όλες οι διαδικασίες για τις εκλογές.

Στις 10 Σεπτεμβρίου η Φώφη Γεννηματά είχε ανάψει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τις εσωκομματικές εκλογές. Επίσης στις 15 Οκτωβρίου θα γίνει η ανακήρυξη των υποψηφίων, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι τέσσερις: Φώφη Γεννηματά, Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)