to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:06 | 15.06.2015

Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: «Η διαπραγμάτευση είναι εθνική υπόθεση που ξεπερνά τον Πρωθυπουργό κι ένα κόμμα»

Σε δηλώσεις προχώρησαν η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο πρώην πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της παράδοσης της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ


Η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , Φώφη Γεννηματά, που εκλέχτηκε την Κυριακή μέσα από το συνέδριο, ανέφερε ότι είναι ιστορική ευθύνη και υποχρέωση του Πρωθυπουργού να διασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή και παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και υπογγράμισε ότι «η διαπραγμάτευση είναι εθνική υπόθεση που ξεπερνά τον Πρωθυπουργό κι ένα κόμμα» σημειώνοντας ότι είναι «ώρα ευθύνης και ομοψυχίας». Η κ. Γεννηματά επίσης επανέλαβε την ανάγκη να συγκροτηθεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, όπως έχει ζητήσει το ΠΑΣΟΚ το 2012.


Στην συνέχεια, η κ. Γεννηματά ευχαρίστησε τους συνυποψηφίους της, Ανδρέα Λοβέρδο και τον Οδυσσέα Κωνταντινόπουλο, καθώς και όσους προσήλθαν να ψηφίσουν στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογές, ενώ δεσμεύτηκε να πάρει άμεσα προωτοβουλίες για τη συγκρότηση ενός σύγχρονου σοσιαλδημοκρατικού φορέα με διάλογο, χωρίς αλαζονεία, με τις υπόλοιπες δυνάμεις του χώρου. 

 Ε. Βενιζέλος: Φάνηκαν τα ψέματα και οι μύθοι του χαμένου πενταμήνου

«Φάνηκαν τα ψέματα και οι μύθοι του χαμένου πενταμήνου και οι κούφιες δημαγωγίες της κυβέρνησης» ήταν τα λόγια του Ευάγγελου Βενιζέλου, κατά τη διάρκεια της παράδοσης της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ στη Φώφη Γεννηματά, το μεσημέρι της Δευτέρας, στη Χαριλάου Τρικούπη.


Στην συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σκόπιμα ροκάνισε τον χρόνο εις βάρος της χώρας, μένοντας με το μοναδικό επιχείρημα της αυτοκτονίας της, που δεν οδηγεί στην προστασία των συμφερόντων της, και πρόσθεσε «ελπίζω να συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις και ότι ο κ. Τσίπρας έχει κάτι υπόψιν του. Φαντάζομαι ότι ενεργεί υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Δεν είναι μία νέα Ζαν ντ' Άρκ που ακούει φωνές, είναι έλληνας πρωθυπουργός». Τέλος, ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε κι αυτός με την σειρά του τους βουλευτές, τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)