to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:36 | 22.10.2012

Διεθνή

Φιντέλ: «Χαίρω άκρας υγείας»

Ο ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο με άρθρο του σήμερα καταδικάζει τις επίμονες φήμες ότι η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη και ότι ο ίδιος βρίσκεται λίγο πριν το θάνατο.
Δείτε το βίντεο


Ο 86χρονος ηγέτης, σύμφωνα με το BBC, επιτέθηκε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, δημοσιεύοντας φωτογραφίες του σε κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κούβας.

Ο Κάστρο είπε ότι είναι καλά στην υγεία του και δεν μπορεί να θυμηθεί την τελευταία φορά που είχε έναν πονοκέφαλο.

Ο πολιτικός Elias Jaua από τη Βενεζουέλα, σε δηλώσεις του χθες είπε ότι είχε μια πεντάωρη συνάντηση με τον Φιντέλ το Σάββατο. Μάλιστα παρουσίασε και μια φωτογραφία από τη συνάντηση, επισημαίνοντας ότι ο πρώην ηγέτης της Κούβας είναι «πολύ καλά και πολύ διαυγής».

Οι τελευταίες εικόνες του Φιντέλ Κάστρο οι οποίες διαμηνύθηκαν στο κοινό ήταν το Μάρτιο, όταν ο κουβανός πρώην ηγέτης συναντήθηκε για λίγο με τον Πάπα Βενέδικτο κατά την επίσκεψη του ποντίφικα στην Κούβα.

Η μακρά απουσία του κουβανού ηγέτη από τη δημόσια σκηνή είχε τροφοδοτήσει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης με φήμες ότι η υγεία του είχε επιδεινωθεί ραγδαία, ή ακόμη ότι μπορεί και να πεθάνει.

Πάντα απασχολημένος

«Παρά το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι στον κόσμο ενημερώνονται από διάφορα μέσα τα οποία βρίσκονται στα χέρια προνομιούχων και πλουσίων και δημοσιεύουν αυτές τις ανοησίες, όλο και περισσότερος κόσμος πιστεύει λιγότερο σε αυτά», τονίζει ο Φιντέλ Κάστρο σε άρθρο του.

Ο κουβανός ηγέτης με το άρθρο του θέλησε να υπενθυμίσει στον κόσμο ότι απασχολείται με το διάβασμα και τη συγγραφή, αλλά αποφάσισε να απέχει από τα κοινά γιατί όπως λέει « Δεν είναι ο ρόλος – σκοπός μου να καταλαμβάνω τις σελίδες των εφημερίδων».

Τελειώνοντας το άρθρο του τονίζει ότι:«Δεν θυμάμαι καν τι είναι ένας πονοκέφαλος. Για να αποδείξω πόσο ψεύτες είναι αυτοί που τα γράφουν αυτά, προσφέρω αυτές τις φωτογραφίες για να αποδείξω τα γραφόμενα μου και το άρθρο μου».

Μια σειρά από φωτογραφίες οι οποίες  τραβήχτηκαν από τον γιο του Άλεξ, τον δείχνουν να φοράει ένα καπέλο με καρό πουκάμισο. Σε μερικές φωτογραφίες, ο Φιντέλ διαβάζει το φύλλο της Παρασκευής της εφημερίδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Granma.

Ο Φιντέλ Κάστρο ήταν στην ηγεσία της Κούβας από την επανάσταση του 1959 έως το 1976 ως Πρωθυπουργός και μετά ως Πρόεδρος. Το 2006, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και από τον Φεβρουάριο του 2008, ο Φιντέλ Κάστρο παρέδωσε επίσημα την εξουσία στον αδελφό του Ραούλ ο οποίος ηγείται της χώρας.


Ο πολιτικός Elias Jaua μιλάει για τη συνάντησή του με τον Φιντέλ Κάστρο:



Πηγή: Τα Νέα 
tags: Κούβα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)