to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:07 | 03.09.2012

Πολιτική

Financial Times: «Οι Γερμανοί ξεγράφουν την Ελλάδα»

Bάσει γκάλοπ, μόνο το ένα τέταρτο των γερμανών πολιτών θεωρεί ότι η χώρα μας θα μείνει στο ευρώ...


Μόλις το ένα τέταρτο των Γερμανών θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη ή να λάβει περαιτέρω οικονομική βοήθεια από τις άλλες χώρες- μέλη της, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα.


Η δημοσκόπηση έρχεται στη δημοσιότητα καθώς η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ αντιμετωπίζει ένα εσωτερικό πολιτικό δίλημμα για το εάν και κατά πόσον θα έπρεπε να συμφωνήσει να δοθεί περισσότερος χρόνος ή περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα για να επανέλθει σε πορεία εκπλήρωσης των όρων της δανειακής σύμβασης ύψους 174 δισεκατ. ευρώ που είχε συνάψει.


Σύμφωνα με έρευνα των Financial Times/Harris, οι διαθέσεις των Γερμανών είναι σχεδόν διαμετρικά αντίθετες με αυτές στην Ιταλία και στην Ισπανία, όπου όσοι ερωτήθηκαν εμφανίστηκαν πολύ πιο διστακτικοί στο να συμφωνήσουν με το ενδεχόμενο αποπομπής της Ελλάδας από την ευρωζώνη.


Η δημοσκόπηση σε δείγμα 1.000 ενηλίκων στη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Γαλλία και τη Βρετανία κατέδειξε ότι μόλις ένα 26% των Γερμανών πιστεύει ότι η Ελλάδα «θα αποπληρώσει ποτέ τα δάνειά της», έναντι ενός 77% των Ιταλών και του 57% των Ισπανών.


Σχεδόν οι μισοί Γερμανοί οι οποίοι ερωτήθηκαν δεν νομίζουν ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να προβεί σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις που να είναι επαρκείς ώστε να απαλλαγεί από την ανάγκη να δέχεται διεθνή οικονομική βοήθεια.


Αντιθέτως το 88% των Ιταλών και το 70% των Ισπανών δήλωσε «σχετικά σίγουρο» ότι η κυβέρνηση στην Αθήνα θα μπορέσει να προχωρήσει σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις.


Παρά τις διαιρέσεις τους σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, οι ερωτηθέντες ενήλικες στις τέσσερις χώρες- μέλη της ευρωζώνης παραμένουν αισιόδοξοι ότι οι ηγέτες τους θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση.


Ωστόσο, το 44% των Βρετανών είπαν πως δεν είναι «διόλου βέβαιοι» ότι οι διαμορφωτές πολιτικής θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την κρίση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)