to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:38 | 25.08.2022

Πολιτική

Financial Times: Η κυβέρνηση βλέπει τη Ρωσία πίσω από το σκάνδαλο των υποκλοπών

Σε απόλυτο πανικό το Μαξίμου διαρρέει στην έγκυρη εφημερίδα σενάρια συνωμοσίας με ξένες δυνάμεις που επιβουλεύονται τη χώρα


Η νέα στρατηγική της πανικόβλητης κυβέρνησης Μητσοτάκη για το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών, έχει στοιχεία φτηνού κατασκοπευτικού αφηγήματος με διαρροές ανώνυμων πηγών σε ξένες έγκυρες εφημερίδες όπως οι Financial Times.

Έτσι στο ρεπορτάζ της εφημερίδας με τον δυσάρεστο για τον πρωθυπουργό τίτλο «Οι παρακολουθήσεις στην Ελλάδα στενεύουν τον κλοιό γύρω από τον Μητσοτάκη», φιλοξενούνται δηλώσεις προσώπου που είναι κοντά στον πρωθυπουργό και υποστηρίζει ότι η κατηγορία που εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για  «σκοτεινές δυνάμεις» που προσπάθησαν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, είναι υπαινιγμός για τη Ρωσία μια και η χώρα μας έχει εκφράσει την αντίθεσή της στην εισβολή στην Ουκρανία.

«Δεν μπορεί να είναι απλή σύμπτωση ότι τους τελευταίους μήνες έχουμε δει απόπειρες αποσταθεροποίησης μιας σειράς ευρωπαϊκών χωρών. . . με άμεσους και έμμεσους τρόπους», ανέφερε ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Financial Times.

Στο ρεπορτάζ της έγκυρης εφημερίδας αναφέρονται όλα τα στοιχεία για το σκάνδαλο των υποκλοπών μέσω ΕΥΠ με αιχμή την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη ενώ φιλοξενούνται και δηλώσεις όπως του Δημήτρη Παπαδημητρίου, καθηγητή πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ,  ο οποίος επεσήμανε ότι το σκάνδαλο θα μπορούσε «να χαλάσει την εικόνα που χτίζει προσεκτικά τα τελευταία χρόνια ο Μητσοτάκης ότι πρόκειται για έναν πολιτικό με φιλελεύθερες απόψεις για την οικονομία και τα κοινωνικά ζητήματα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)