to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:10 | 11.03.2021

Πολιτική

Φίμωση ΜΜΕ: Η ευρωομάδα του ΚΚΕ κατηγορεί την ΕΕ για «αλά καρτ ευαισθησία» και πλήρη κάλυψη του αντικομμουνισμού

Όσα είπε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, κατά τη συζήτηση για «τη φίμωση των ΜΜΕ σε Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβακία» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.


«Την υποκριτική στάση της ΕΕ, που υπαγορεύεται από τις βαθιές αντιθέσεις συμφερόντων των αστικών τάξεων, την ώρα μάλιστα που η Κομισιόν καλύπτει πλήρως τις διώξεις σε βάρος Κομμουνιστικών Κομμάτων και των εφημερίδων τους», ανέδειξε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στη συζήτηση για «τη φίμωση των ΜΜΕ σε Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβακία» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, στην παρέμβαση του τόνισε ότι «η κριτική σκοπιμότητας της EE στις αντιδραστικές κυβερνήσεις της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, της Σλοβενίας για τις διαπιστωμένες ενέργειες φίμωσης των ΜΜΕ δεν έχει σχέση με τα λαϊκά προβλήματα και ελευθερίες. Υπαγορεύεται από τις βαθιές αντιθέσεις συμφερόντων των αστικών τάξεων.

Είναι υποκριτική γιατί κάνει πως δεν βλέπει ότι ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, με λογοκρισία κι αποκλεισμούς κομμουνιστικών κομμάτων, συνδικάτων από τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ».

«Η δε «ευαισθησία» της ΕΕ στις χώρες που κατά τα άλλα καταγγέλλει για φίμωση των ΜΜΕ, είναι αλα καρτ αφού η Κομισιόν απαντώντας σε ερωτήσεις της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ κάλυψε προκλητικά τη φίμωση σε βάρος της εφημερίδας του ΚΚ Πολωνίας Μπρζάσκ, τη δίωξη και καταδίκη της συντακτικής επιτροπής της από κυβέρνηση και δικαστικές αρχές. Καλύπτει δε τις αντικομουνιστικές διώξεις, νόμους κι απαγορεύσεις σε βάρος ΚΚ σε Πολωνία, Σλοβακία, χώρες της Βαλτικής, σε συνδεδεμένες χώρες όπως η Ουκρανία» πρόσθεσε ο Κ. Παπαδάκης και τόνισε καταλήγοντας:

«Οι λαοί να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων της που συνοδεύεται από αντικομουνισμό, άγρια καταστολή κι επίθεση στις λαϊκές ελευθερίες, στρώνοντας το δρόμο στις ακροδεξιές και φασιστικές δυνάμεις»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)