to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:20 | 05.08.2013

Διεθνή

Φιλοναζιστής ο βομβιστής της Βοστώνης

Βυθισμένος σε αναγνώσματα που ενστερνίζονται και προωθούν τη «λευκή υπεροχή», τον ρατσισμό, το ναζισμό και θεωρίες κυβερνητικής συνωμοσίας ήταν ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, ο 26χρονος νεκρός Τσετσένος τρομοκράτης που οργάνωσε τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστόνης τον περασμένο Απρίλιο.


Διαβάζοντας χυδαία προπαγανδιστικό έντυπο υλικό σχετικά με την δήθεν «υπεροχή της λευκής φυλής» ο ίδιος είχε σχολιάσει γραπτώς στο περιθώριο : «ο Χίτλερ είχε ένα δίκιο».

Οπως ανακοίνωσε το FBI, ο Ταμερλάν διάβαζε ακόμη υλικό για μαζικές δολοφονίες και ακροδεξιά εξτρεμιστικά έγγραφα. Είχε στην κατοχή του άρθρα που ισχυρίζονταν ότι οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης και η πολύνεκρη βομβιστική επίθεση του 1995 στην Οκλαχόμα ήταν «συνωμοσίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ».

Αλλο άρθρο που κατείχε κατήγγηλε την «παραβίαση των δικαιωμάτων των όπλων μας».

Παράλληλα, ο Τσαρνάεφ είχε βιβλία που ανέλυαν τί υποκινεί μαζικές δολοφονίες και τόνιζαν ότι οι δράστες «σκότωναν με ηρεμία και ψυχραιμία τα θύματά τους», ενώ διέθετε κι υλικό για επιδρομές αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) σε ανθρώπινους στόχους στη Μέση Ανατολή καθώς και για την κατάσταση των κρατουμένων «μαχητών του εχθρού» στην αμερικανική ναυτική βάση του Γκουαντάναμο στη Κούβα.

Ο Ταμερλάν, μαζί με τον 19χρονο αδελφό του, Τζοχάρ Τσαρνάεφ, φέρεται ότι τοποθέτησαν τις φονικές βόμβες στον Μαραθώνιο της Βοστώνης σκορπώντας τον θάνατο σε τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες. Σε παιδική ηλικία έφυγε από την Τσετσενία με την οικογένειά του για να ξεφύγει από τον πόλεμο. Ζούσε στις ΗΠΑ από το 2002 κι ήταν φανατικός μουσουλμάνος. Του άρεσε η πυγμαχία και ασχολήθηκε αρκετά με το σπορ αυτό, συμμετέχοντας το 2009 στο Εθνικό Πρωτάθλημα, ενώ είχε εκφράσει την ελπίδα να επιλεγεί για την Ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ και να πολιτογραφηθεί αμερικανός πολίτης. Ριζοσπαστικοποιήθηκε όταν, κάποια στιγμή, πίστεψε ότι δεν επρόκειτο ποτέ να πάει σε Ολυμπιακούς Αγώνες διότι ήταν «ξένος και μουσυλμάνος».  

Σύμφωνα με την αστυνομία, η σορός του Τσετσένου βομβιστή ενταφιάστηκε υπό άκρα μυστικότητα «χάρη σε ένα θαρραλέο και συμπονετικό άτομο που αποφάσισε να προσφέρει μια αξιοπρεπή ταφή για τον νεκρό».

Πηγή: Το Βήμα 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)