to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:51 | 09.07.2018

Πολιτική

Φίλης προς Καραμανλή: Θα στηρίξει η Ν.Δ. μονομερή ενέργεια για την ακύρωση των μειώσεων στις συντάξεις; (βίντεο)

«Η κυβέρνηση θα πάρει πρωτοβουλία σε σχέση με το θέμα των συντάξεων. Τα άλλα κόμματα τι θα κάνουν; Θα στηρίξουν μια μονομερή ενέργεια για το θέμα των συντάξεων ή θα παραμείνουν στις όψιμες τροπολογίες» ρώτησε ο βουλευτής Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, τον βουλευτή Σερρών, Κώστα Αχ. Καραμανλή στο ΣΚΑΪ.


Πιο συγκεκριμένα μιλώντας για τις συντάξεις ο κ. Φίλης ανέφερε:

«Τα συμπεφωνημένα ισχύουν από τη στιγμή που οι όροι που υπέβαλλαν τη μείωση των συντάξεων ισχύουν και σήμερα. Σήμερα δεν ισχύουν αυτά. Στην Ευρώπη αναγνωρίζουν την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας. Το θέμα που έχει να κάνει με τα δημοσιονομικά και του κράτους και του ΕΦΚΑ απαντιέται θετικά καθώς και το θέμα με την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας από την οποία εξαρτώνται τα διαρθρωτικά ζητήματα επίσης υπάρχει θετική αναγνώριση γι’ αυτό και βγαίνουμε από τη μνημονιακή επιτήρηση».

«Ο πρωθυπουργός με βάση τη νέα οικονομική πραγματικότητα που υπάρχει θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να υπάρξει συνεννόηση με τους εταίρους για το θέμα των συντάξεων. Αν οι εταίροι πουν ότι δεν συμφωνούν τα άλλα κόμματα που σήμερα καταθέτουν νομοσχέδια θα δεχθούν να ενισχύσουν μια μονομερή ενέργεια της κυβέρνησης» ρώτησε ο κ. Φίλης τον Κ. Καραμανλή.

Αντίθετα, «ο κ. Χατζηδάκης στη Βουλή έδειξε μια ενόχληση στη Βουλή όταν ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι το συζητάμε το θέμα», υπογράμμισε ο κ. Φίλης.

Ο κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι είναι «έωλο» η κυβέρνηση να λέει ότι θα διαπραγματευτεί το θέμα των συντάξεων, ενώ έχει κόψει τις συντάξεις, παραγνωρίζοντας βέβαιαότι η Ν.Δ. ως κυβέρνηση έκοψε 12 φορές τις συντάξεις και, όπως σημείωσε ο κ. Φίλης, δεν θα πρέπει να κοπούν και άλλη φορά από αυτή την κυβέρνηση.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι η Ν.Δ. μιλάει με «θα» αντίθετα η κυβέρνηση πραγματοποιεί συγκεκριμένα βήματα με βάση το πολιτικό της σχέδιο. «Βγάζουμε σταδιακά τη χώρα από τους μνημονιακούς καταναγκασμούς. Επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Προχωρούμε στην αύξηση του βασικού μισθού το οποίο σημαίνει ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων».

Το τελευταίο μήνα «έχει ξεφουσκώσει το θέμα των συλλαλητηρίων» εκτίμησε ο κ. Φίλης. Έχουν μείνει κάποιες ομάδες τραμπούκων και παρακρατικών που δημιουργούν προβλήματα. Η Ν.Δ. έχει να πει κάτι για αυτό; αναρωτήθηκε.

Κατ. Μπρ. - ΑΥΓΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)