to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:52 | 10.11.2021

Πολιτική

Φίλης - Μπακογιάννη: Κοινή παρέμβαση για τον εμβολιασμό

Κοινή εμφάνιση Ντόρας Μπακογιάννη και Νίκου Φίλη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 με αφορμή τη πρόταση φίλη για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό. Στη συνέντευξη τους τόνισαν την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, και κάλεσαν τους ανεμβολίαστους πολίτες να εμβολιαστούν και επιπλέον να προσέλθουν για την αναμνηστική, τρίτη δόση του εμβολίου, όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί.


Ζήτησαν να εμβολιαστούν οι πολίτες κάθε ηλικίας, οι εγκυμονούσες, οι ασθενείς με αυτοάνοσο, οι ηλικιωμένοι και άλλες κατηγορίες, για τις οποίες οι επιστήμονες έχουν βεβαιώσει πως δεν υπάρχει το παραμικρό δεδομένο που να δημιουργεί σκεπτικισμό και ανησυχία για το εμβόλιο.

Μπακογιάννη: Η τρίτη δόση είναι υποχρεωτική

«Θέλω, λοιπόν, να κάνουμε ότι είναι δυνατόν, διότι η τρίτη δόση για την ηλικία πάνω των 50 είναι απολύτως υποχρεωτική» εκτίμησε από πλευράς της η πρώην Υπουργός της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη. «Εγώ δεν είχα καμία κάλυψη μετά τη δεύτερη δόση στο εξάμηνο, προσωπικά σας λέω, καμία και μετά την τρίτη δόση έχω υψηλότατη κάλυψη» τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

«Η τρίτη δόση είναι υποχρεωτική. Το λέω εγώ, ναι. Και αν δεν πιστεύει αυτός ο οποίος με ακούει, είναι υποχρεωτική. Γιατί είναι υποχρεωτική; Γιατί στους έξι μήνες χάνεις την προστασία» κατέληξε.

Φίλης: Να υποχρεώσουμε υπερήλικες και ειδικές ομάδες ηλικίας να εμβολιαστούν

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους «υπερήλικες» και σε «ειδικές ομάδες ηλικίας» τάχθηκε ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναλυτικά ο διάλογος στη διάρκεια της εκπομπής:

Φίλης: Λέμε για τους ηλικιωμένους κάποιας ηλικίας. Έχω τα στοιχεία εδώ μπροστά μου, με τους εμβολιασμούς του γενικού πληθυσμού 18 ετών και άνω και 80 και άνω. Εκεί που έχει κερδηθεί η μάχη, που έχουμε μηδενικό αριθμό νεκρών, σε όλη την Ευρώπη στις χώρες που έχω μπροστά μου, είναι εκεί όπου συμβαδίζουν οι δύο δείκτες. Ο μεγάλος αριθμός εμβολιασμένων στον πληθυσμό και ο εξίσου και μεγαλύτερος αριθμός στους υπερήλικες, 80 και άνω. Πόσο δύσκολο είναι να πείσουμε έναν υπερήλικα και αν δεν μπορούμε να τον πείσουμε, να τον υποχρεώσουμε – προσέχω τις λέξεις μου- να κάνει εμβόλιο;

Παπαδάκης: Να τον υποχρεώσουμε, λέτε;

Φίλης: Βεβαίως, τον υπερήλικα. Μεγάλη συζήτηση χρειάζεται. Δεν λέω γενική υποχρεωτικότητα. Αλίμονο. Αλλά σε ειδικές κατηγορίες ηλικίας που έχουν μεγάλα προβλήματα υγείας οι άνθρωποι.

Παπαδάκης: Τον γιατρό να τον υποχρεώσουμε;

Φίλης: Ο γιατρός οπωσδήποτε έχει υποχρεωθεί να γίνει και το πως έγινε είναι μια μεγάλη συζήτηση.

Απαντώντας και για την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε:

Φίλης: Οι επιστήμονες έχουν τα επιχειρήματα για να πείσουν τον πολίτη να κάνει το εμβόλιο, ότι είναι ασφαλές, ότι είναι αναγκαίο.

Παπαδάκης: Εμπιστεύεστε αυτήν την Επιτροπή που έχουμε τώρα;

Φίλης: Σε μεγάλο βαθμό, βεβαίως. Σε μεγάλο βαθμό. Υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπως ένας κύριος ο οποίος μας έλεγε ότι αν έχουμε περισσότερους μαθητές μέσα σε μια τάξη, είναι πιο ασφαλές από το να έχουμε λιγότερους. Ε, αυτόν δεν τον εμπιστεύομαι τον κύριο. Αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων έχει δώσει την μάχη.

Mε πληροφορίες από: Έθνος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)