to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Φίλης και Κοντονής μιλούν για εκλογές

Πληθαίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν λόγο για προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία τους επόμενους μήνες, καθώς, ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκα ξανά σε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά και ο Σταύρους Κοντονής το άφησε ανοικτό.


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε θέμα εκλογών, χωρίς να προσδιορίζει το χρονικό διάστημα, δηλώνοντας ότι «Όταν μια κυβέρνηση δεν έχει 120 βουλευτές νομικά δεν προκύπτει θέμα, πολιτικά προκύπτει θέμα».

«Έχουμε μπροστά μας να ξάνουμε πολύ μαλλί, έκλεισε η συμφωνία για τη χρηματοδοτική γέφυρα, δεύτερον έχουμε το δάνειο για τη χρηματοδότηση από τον ESM που θα τελειώσει 15-20 Αυγούστου, δεν έχει τελειώσει η προσπάθεια να βάλουμε τη χώρα σε τροχιά σταθερότητας και ασφάλειας» σημείωσε ο Νίκος Φίλης.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «Το ΠΡΟ-ΠΟ με τις ημερομηνίες (για εκλογές) δεν βοήθα τα συμφέροντα του πολίτη, όμως υπάρχει ανάγκη λαϊκή νομιμοποίησης. Η σταθερότητα της χώρας είναι συνυφασμένη με τη σταθερότητα της κυβέρνησης. Δεν συγκυβερνούμε με την αντιπολίτευση, δεν θα παραιτηθούμε του δικαιώματος και της εντολής του λαού να κυβερνήσουμε». 

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, από την πλευρά του, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η χώρα να πάει στις κάλπες το φθινόπωρο.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και ερωτηθείς για το εάν βλέπει εκλογές ο Σταύρος Κοντονής είπε «Ναι... Αυτό εννοώ (βλέπω εκλογές) το επόμενο τρίμηνο. Αυτό που προέχει είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας και μετά να δοθεί η δυνατότητα στο λαό να μιλήσει. Είναι προσωπική μου άποψη αλλά μετά από τις εξελίξεις που έχουμε κυβέρνηση μειοψηφίας στη Βουλή δεν υπάρχει άλλη λύση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)