to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:57 | 04.05.2012

Διεθνή

Φιλιππίνες: φτιάχτηκε τείχος που κρύβει τη φτώχεια!

Κύμα επικρίσεων δέχεται η κυβέρνηση των Φιλιππίνων για το προσωρινό τείχος που ύψωσε προκειμένου να κρύψει τις παραγκουπόλεις κοντά στο σημείο διεξαγωγής διεθνούς διάσκεψης με αντικείμενο τη μείωση της φτώχειας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.


Το τείχος υψώθηκε σε μια γέφυρα από το αεροδρόμιο ως το συνεδριακό κέντρο κρύβοντας τους χιλιάδες κατοίκους των παραγκουπόλεων από τη θέα των εκατοντάδων αντιπροσώπων της ετήσιας συνόδου του διοικητικού συμβουλίου της Ασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης (Asian Development Bank, ADB).

«Αποκλείοντας τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πίσω από ένα φράκτη, η κυβέρνηση των Φιλιππίνων στέλνει το μήνυμα ότι η ακραία φτώχεια μπορεί απλά να αγνοηθεί» δήλωσε η Τζέσικα Έβανς, στέλεχος της οργάνωσης Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch) η οποία λαμβάνει μέρος στη σύνοδο.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι και μέλη συνδικάτων πραγματοποίησαν πορεία με κατάληξη το χώρο έξω από το συνεδριακό κέντρο, καταγγέλλοντας κυβερνητικές πολιτικές οι οποίες είναι εναντίον των φτωχών.

Ο υπουργός Επικοινωνιών της κυβέρνησης Ρίκι Καραντάνγκ ισχυρίστηκε ότι η ύψωση του τείχους αποτελεί ένα «ζήτημα αστικού σχεδιασμού και αισθητικής, όχι ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Και παρά το τείχος που υψώθηκε υπουργός της κυβέρνησης Καραντάνγκ δήλωσε ότι η μείωση της φτώχειας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση των Φιλιππίνων, η οποία έχει κατανείμει 39 δισ. πέσος (917 εκατ. δολάρια) σε ένα πρόγραμμα που προβλέπει την παροχή χρηματικής βοήθειας σε τρία εκατομμύρια φτωχές οικογένειες στη χώρα.

Εκτιμάται ότι το 30% των 94 εκατ. πολιτών στις Φιλιππίνες και σχεδόν 1,8 δισ. άνθρωποι στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού ζουν με λιγότερο από 1,25 δολάριο την ημέρα.

πηγή: in.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)