to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:01 | 23.06.2014

Κοινωνία

Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα: Ένας δήμος υπό κατοχή του στρατού Μελισσανίδη

«Μετά τους τραυματισμούς κατοίκων της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας (ένας μάλιστα θα χρειαστεί να χειρουργηθεί εξαιτίας συντριπτικού κατάγματος) και τις μεγάλες ζημιές στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρo ΣΤΡΟΥΓΚΑ, στον οποίο έγινε και απόπειρα εμπρησμού του, ο Δήμος μας δεν είναι ίδιος», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Κατοίκων Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών.


Τα συνθήματα των «οπαδών» πανω  στους τοίχους της κατάληψης «Στρούγκα»

Όπως προσθέτει:

Την Παρασκευή δεν χτυπήθηκαν δέκα πολίτες της Φιλαδέλφειας, «τραυματίστηκε» όλη η Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα. Δεν χτυπήθηκε μόνο η «ΣΤΡΟΥΓΚΑ» αλλά όλα τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα. Ούτε οι εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων του Δένδια δεν είχαν τέτοια «αποτελεσματικότητα».

Είδαμε ακόμα ένα επεισόδιο της ωμής βίας των οργανωμένων επιχειρηματικών συμφερόντων και του στρατού τους εναντίον πολιτών που ήθελαν απλά να συζητήσουν. Ο μεταμοντέρνος φασισμός με τη φανέλα αθλητικής ομάδας είναι εδώ. Ήταν προφανές ότι οι συγκεκριμένοι εντεταλμένοι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας είχαν σαφείς οδηγίες για δολοφονικές επιθέσεις.

Το πρόσωπο των τραυματιών είναι το πρόσωπο οποιουδήποτε κατοίκου αυτής της πόλης, που αντιστέκεται ή διανοείται να αντισταθεί σε εκχώρηση δημόσιας περιουσίας. Οι ζημιές και οι καταστροφές στη ΣΤΡΟΥΓΚΑ είναι καταστροφές σε όλη την πόλη. 

Πλέον τίθεται ζήτημα βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων όπως το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και της ελεύθερης έκφρασης, και την απάντηση πρέπει να δώσει ο ίδιος ο λαός της Φιλαδέλφειας, και πρωτίστως οι τοπικοί σύλλογοι, φορείς, σωματεία και οι τοπικοί πολιτικοί συνδυασμοί.

Απλά επισημαίνουμε ότι οι μόνοι που καυχήθηκαν για τους ξυλοδαρμούς, τους σοβαρούς τραυματισμούς και τις ζημιές στην «ΣΤΡΟΥΓΚΑ» ήταν τα ιστολόγια της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», του «ΣΤΟΧΟΥ» και του «ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ».  

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)