to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:55 | 21.05.2014

Πολιτική

Φιλαδέλφεια - Χαλκηδόνα: Αναπληρωματικός του... Τομπούλογλου ο Γεωργαμλής!

Η παράταξη του γνωστού Τομπούλογλου, της οποίας επικεφαλής τώρα είναι ο Λύσανδρος Γεωργαμλής, επιχειρεί τη γηπεδοποίηση της πολιτικής ζωής και συκοφαντεί τη «Δύναμη Πολιτών» ενόψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών .


(στη φωτογραφία ο υποψήφιος δήμαρχος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος)

 

Στο δήμο Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, η δημοτική παράταξη «Δύναμη Πολιτών», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο, κατάφερε να περάσει τον δεύτερο γύρο, προτάσσοντας ένα πρόγραμμα για μια πιο ανθρώπινη, συμμετοχική και αλληλέγγυα πόλη. Αντίπαλή της στο δεύτερο γύρο, η παράταξη «Ένωση Δημοτών» με επικεφαλής τον Λύσανδρο Γεωργαμλή, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ (αλλά και του Παναθηναϊκού) που μόνο της όπλο είναι η επίκληση στο θυμικό των φιλάθλων της ΑΕΚ.

 
 
 

Για όσους και όσες έχουν κοντή μνήμη, υπενθυμίζουμε ότι ο Γεωργαμλής αποτελεί «αναγκαστική αλλαγή» (για να μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους) του γνωστού κ. Χάρη Τομπούλογλου που, ως πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», βρέθηκε με 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα στα χέρια. Ο κύριος αυτός, που καταδικάσθηκε στα μάτια όλης της κοινωνίας τον περασμένο Δεκέμβρη, ήταν επικεφαλής της παράταξης που φέρει επίσης τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, τον Δεκέμβρη του 2013,  με μια  απίστευτη ανακοίνωση την οποία συνυπογράφει ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής, η  τότε παράταξη «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ» εκφράζει την  στήριξή της στον συλληφθέντα επ’ αυτοφώρω να λαμβάνει μίζα -πρώην πλέον- διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» (διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση στο τέλος του δημοσιεύματος).

Σε φωτογραφία ο Τομπούλογλου ως επικεφαλής της παράταξης που άλλαξε (αναγκαστικά) προσωπείο με τον Λ. Γεωργαμλή:

Η παράταξη Τομπούλογλου - Γεωργαμλή, συκοφαντεί συστηματικά  τη «Δύναμη Πολιτών» παρουσιάζοντας τον Άρη Βασιλόπουλο ως... εγκάθετο του Μαρινάκη και φανατικό οπαδό του Ολυμπιακού, που δε θέλει το γήπεδο, τη στιγμή που όλοι ξέρουν ότι ο Βασιλόπουλος και η παράταξη είναι υπέρ του γηπέδου. Κάνουν προεκλογική εκστρατεία με βάση το ψευτοδίλλημμα «γήπεδο – αντιγήπεδο και «ΑΕΚ – αντιΑΕΚ» (και παρουσιάζουν τις εκλογές ως «δημοψήφισμα για το γήπεδο») ευτελίζοντας το διάλογο και γηπεδοποιώντας την πολιτική ζωή.

Επιχειρούν να μετατρέψουν το δημοκρατικό και προοδευτικό φίλαθλο κόσμο της ΑΕΚ και της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας σε φανατικούς, που θα λειτουργήσουν ως Δούρειος Ίππος για την εξυπηρέτηση αλλότριων οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων. Χαρακτηριστικό είναι δημοσίευμα οπαδικής ιστοσελίδας με τίτλο «Ο υποψήφιος δήμαρχος που ΔΕΝ θέλει το γήπεδο» όπου, πέρα από τα όσα αναληθή αναφέρονται σχετικά με το γήπεδο της ΑΕΚ, ο Α. Βασιλόπουλος κρίνεται με βάση την οπαδική του προτίμηση (!). Παρόμοια δημοσιεύματα σε άλλο οπαδικό site πριμοδοτούν με κραυγαλέο τρόπο τον Σγουρό με το πρόσχημα της δήθεν αντίθεσης της Ρ. Δούρου στην κατασκευή του γηπέδου (διαβάστε ενδεικτικά εδώ και εδώ).

Όπως καταγγέλλει η «Δύναμη Πολιτών», η παράταξη Γεωργαμλή, πίσω από τη μάσκα της «αγάπης για την ΑΕΚ» συσπειρώνει την αντιδραστική δεξιά  και τις δυνάμεις του σκοταδισμού. Η πραγματική θέση της Δύναμης Πολιτών για το γήπεδο είναι το γήπεδο να γίνει με γνώμονα την καλύτερη εικόνα της πόλης και όχι η πόλη να εξυπηρετεί την κατασκευή του γηπέδου.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της παράταξης «Καλημέρα Όμορφη Πόλη» και των δημοτικών της συμβούλων είναι το εξής:

«Προχωράμε για τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Οι άνθρωποι του ανεξάρτητου Συνδυασμού Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας «Καλημέρα Όμορφη Πόλη» εκφράζουν και με την παρούσα την αμέριστη συμπαράσταση, εμπιστοσύνη και πίστη στον ιδρυτή και εμπνευστή του Χάρη Τομπούλογλου.

 

Στον Χάρη που ποτέ δεν συμβιβάστηκε, δεν έσκυψε το κεφάλι, δεν χαρίστηκε και δεν εξυπηρέτησε συμφέροντα. Η ειλικρίνεια, το σθένος, η τόλμη έκφρασης λόγου και αντιπαράθεσής του με ισχυρά συμφέροντα, ενοχλούσε και ενοχλεί πολλούς. Για το λόγο αυτό, όπως όλοι γνωρίζουμε, δέχθηκε τόσες κακοήθεις επιθέσεις, έγιναν τόσες προσπάθειες σπίλωσής του και απόπειρες φίμωσής του. Όμως αυτά δεν ήταν ικανά να κάμψουν την ικανότητα και θέλησή του να προσφέρει στους πολίτες, στον τόπο που γεννήθηκε και αγαπάει.

Και τώρα που μια ολόκληρη πόλη στηρίζει τον ανεξάρτητο συνδυασμό του Χάρη Τομπούλογλου και είναι ορατή, είναι βέβαιη για όλους, φίλους και μη, η εκλογική νίκη του, στήθηκε μία ακόμη σκευωρία σε βάρος του με μοναδικό σκοπό την αποδυνάμωσή του και τον «εξαναγκασμό» του σε υποχώρηση.

Εμείς τα μέλη του Συνδυασμού τον πιστέψαμε και τον πιστεύουμε. Σύντομα θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και θα αναφανεί η αλήθεια. Αυτός ο ατόφιος και χαρισματικός άνθρωπος, ο αγωνιστής για την ανθρωπιά με τον ακέραιο χαρακτήρα, θα συνεχίσει τον αγώνα του και δεν θα σκύψει το κεφάλι όση λάσπη και αν δεχθεί. Όσοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν θεωρώντας ότι αποδυναμώθηκε ο Χάρης και ο Συνδυασμός μας, πλανώνται πλάνην οικτρά.

Τα λαϊκά δικαστήρια που στήθηκαν προεξοφλώντας τις εξελίξεις και εκδίδοντας ετυμηγορίες, σαν να γνώριζαν και είχαν ήδη έτοιμα τα κείμενα λοιδορίας και λασπολογίας, θα απαντηθούν από τον κόσμο αυτού του τόπου όταν έρθει η στιγμή.

Χάρη, ήσουν και είσαι ο άνθρωπος της γειτονιάς, ο άνθρωπος που πιστεύει τους ανθρώπους. Αυτό εκμεταλλεύθηκαν  και αυτό πληρώνεις σήμερα. Όμως και πάλι όρθιος εσύ θα οδηγήσεις σε νίκη τον κόσμο που σε πιστεύει.

 

Ο γραμματέας της παράταξης

Αντωνόπουλος Λευτέρης

 

Ο αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας

Κοπελούσος Χρήστος

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Γεωργαμλής Λύσσανδρος

Γραμμένος Σπύρος

Κοσκολέτος Σωτήρης

Τομπούλογλου Γιάννης».

 
 
 
 
 
 

2021 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)