to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

FIFA για τα επεισόδια στο Μεξικό: "Να αποδοθεί γρήγορα δικαιοσύνη"

Τα αιματηρά επεισόδια στο Κερέταρο - Άτλας σόκαραν ολόκληρο τον πλανήτη, με την FIFA να παίρνει θέση για τα γεγονότα καταδικάζοντας τη βία. Η κυβέρνηση του Κερέταρο έπαψε πέντε αξιωματούχους ως υπευθύνους


Αιματηρά επεισόδια έλαβαν χώρα στο πρωτάθλημα του Μεξικού στην αναμέτρηση μεταξύ της Κερέταρο και της Άτλας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης του Κερέταρο δεν υπήρξαν νεκροί, αλλά τρεις σοβαρά τραυματίες. Βέβαια δημοσιογράφοι της χώρας πριν από τη συνέντευξη Τύπου ανέφεραν πως 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, χωρίς να επιβεβαιώνεται.

Η FIFA με ανακοίνωσή της το βράδυ της Κυριακής πήρε θέση για όσα συνέβησαν, καταδικάζοντας τη βία και ενθαρρύνοντας τις τοπικές Αρχές να ρίξουν φως στην υπόθεση: "Η FIFA είναι σοκαρισμένη από το τραγικό γεγονός που έλαβε χώρα στο γήπεδο La Corregidora στο παιχνίδια ανάμεσα στην Κερέταρο και την Άτλας. Η βία είναι απαράδεκτη και ασυγχώρητη.

Η FIFA μαζί με την μεξικανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και την CONCACAF καταδικάζουν το βάρβαρο γεγονός και ενθαρρύνουν τις τοπικές Αρχές, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη σε εκείνους που ευθύνονται. Οι σκέψεις μας είναι με εκείνους που υποφέρουν από τις συνέπειες.

Γι' ακόμη μία φορά η FIFA θα ήθελε να καταστήσει σαφές πως η βία δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με όλα τα μέρη για να την εξαλείψουμε από το παιχνίδι μας" ανέφερε η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Επιβλήθηκαν οι πρώτες τιμωρίες σε αξιωματούχους

Πάντως, οι πρώτες τιμωρίες επιβλήθηκαν από τον Κυβερνήτη του Κερέταρο, Μαουρίσιο Κιουρί. Συγκεκριμένα παύθηκαν από τη θέση τους πέντε αξιωματούχοι, ως υπεύθυνοι για τα επεισόδια.

Πρόκειται για τον διευθυντή των επιχείρησεων της Αστυνομίας, Λεονάρντο Φλόρες Μάρα, τον υπεύθυνο του γηπέδου, Ισάακ Πέρες Ινφάντε, τον αστυνομικό, Αουγκουστίν Μαρτίνες Ορτίζ, τον υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας, Κάρλος Αλμπέρτο Τοσκάνο Μεντόσα και τον υπεύθυνο διοργάνωσης του αγώνα, Κάρλος Μεντόσα Μαρτίνες.

Βέβαια, μέχρι και το βράδυ της Κυριακής (6/3) οι Αρχές δεν είχαν προχωρήσει σε κάποια σύλληψη. Τέλος, ο Εισαγγελέας κάλεσε για κατάθεση τους αξιωματούχους που θεωρούνται υπεύθυνοι για τα γεγονότα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)