to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:15 | 06.06.2023

Αθλητισμός

Φιέστα Μπακογιάννη με τα σχέδια του Παναθηναϊκού για τις εγκαταστάσεις το Βοτανικού

Ο Κώστας Μπακογιάννης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των Εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, επεσήμανε ότι θα είναι έτοιμες το 2026.


Το πρωί της Τρίτης (06/06) πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Πρώτος το λόγο πήρε ο Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος τόνισε: "Έχουμε μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό. Σήμερα δίνουμε μία πάσα στο μέλλον διότι οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού θα στεγάσουν τα όνειρα χιλιάδων παιδιών αυτής της πόλης. Αυτό μας δίνει ικανοποίηση και γιατί όχι μια κάποια συγκίνηση.

Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα βήμα. Η Διπλή Ανάπλαση είναι ένα αναπτυξιακό, βαθιά κοινωνικό πρόγραμμα το οποίο προβλέπει δύο υπερτοπικούς πόλους ανάπτυξης. Έναν στην περιοχή του Βοτανικού με το γήπεδο του Παναθηναϊκού, το καλύτερο γήπεδο της Ελλάδας, το οποίο ήδη έχουμε συμβασιοποιήσει και το οποίο αναμένεται να παραδοθεί σε 36 μήνες από σήμερα. Με τις υποδομές στην περιοχή, η οποία για πολλά χρόνια έστεκε ξεχασμένη και τώρα έχει νέο δικαίωμα στη ζωή.

Ταυτόχρονα, έχουμε μια σημαντική εξέλιξη στην περιοχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου όταν ολοκληρωθεί και παραδοθεί με το κλειδί στο χέρι το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην κατεδάφιση της Λεωφόρου για να μπορέσουμε να κερδίσουμε πολύτιμα στρέμματα οξυγόνου και ελεύθερου χώρου.

Είμαι χαρούμενος που θα μπορέσουμε σήμερα να μοιραστούμε μαζί σας το αποτέλεσμα μιας σοβαρής δουλειάς η οποία έχει γίνει εδώ και πολλούς μήνες. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μας, τον Ερασιτέχνη, την ΠΑΕ, σε όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού, στις τράπεζες για την εξαιρετική συνεργασία, στους μελετητές μας και στην ομάδα του Δήμου Αθηναίων για τη δουλειά που έχει γίνει σήμερα".

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Τάκης Μαλακατές, ο οποίος δήλωσε: "Μια μεγάλη ημέρα σήμερα. Με μεγάλη χαρά παρουσιάζουμε τις νέες εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της Διπλής Ανάπλασης. Ο Παναθηναϊκός, στο σύνολό του, αποκτώντας τις νέες εγκαταστάσεις οι οποίες είναι ό,τι καλύτερο θα υπάρξει στο μέλλον στην Ελλάδα και τολμώ να πω ότι τέτοιο συγκρότημα δύσκολα συναντάς σε προηγμένες χώρες και ομάδες του εξωτερικού. Όλος ο Παναθηναϊκός αποκτά αυτά που τους αρμόζουν στην ιστορία και το μεγαλείο του. Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Μπακογιάννη, την ΑΕΠ Ελαιώνα, τους μελετητές, τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου οι οποίοι συνέβαλαν και συμβάλουν καθοριστικά ώστε όνειρα δεκάδων ετών να γίνουν πράξη"

Στη συνέχεια σε ερώτηση για το πότε θα είναι έτοιμες οι εγκαταστάσεις ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε: "Εκτιμούμε ότι θα αρχίσουν οι εργασίες το πρώτο τρίμηνο του 2024 και θα ολοκληρωθεί μαζί με το γήπεδο του ποδοσφαίρου το 2026. Ως προς την ονοματοδοσία δεν έχει γίνει ακόμα κάποια συζήτηση"

Για το ποιο θα είναι το τελικό κόστος είπε: "Περιμένουμε τη μελέτη εφαρμογής για να μπορέσουμε να έχουμε το τελικό κόστος. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Οι πόροι είναι διασφαλισμένοι για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις και μαζί με την αρένα του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού να έχουμε και τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη το 2026".

Για την αδειοδότηση και το χρονοδιάγραμμα του έργου ο αρχιτέκτονας Χρήστος Κούρτης είπε αρχικά: "Δεν υπάρχει φόβος για την αδειοδότηση. Η αδειοδοτική διαδικασία δεν είναι πρόβλημα. Αυτό που μπορεί να προκύψει ως πρόβλημα είναι η παράλληλη κατασκευή των εγκαταστάσεων. Πρέπει να ληφθούν εξ αρχής τα μέτρα για τον συντονισμό. Η αδειοδότηση θα γίνει στο τέλος. Τα έργα θεωρώ ότι θα έχουν ολοκληρωθεί όλα με τον καλύτερο συντονισμό. Έχουμε παρεκκλίσεις στα ύψη σε τέτοια έργα, αλλά υπάρχει μηχανισμός που εγκρίνει τέτοιες παρεκκλίσεις και ήδη έχουν δοθεί αυτές οι άδειες".

Ολόκληρη η παρουσίαση των εγκαταστάσεων

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έγιναν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες των νέων εγκαταστάσεων και παρουσιάστηκαν μακέτες τις οποίες μπορείτε να δείτε ακριβώς από κάτω.

Η κεντρική σάλα

Η κεντρική σάλα θα έχει χωρητικότητα 3.100 θέσεων, θα διαθέτει χώρους για VIP, για συνεντεύξεις Τύπου, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για την είσοδο ατόμων με αναπηρίες.

 Αυτές θα είναι οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό

 Αυτές θα είναι οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό

 Αυτές θα είναι οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό

 Αυτές θα είναι οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό


Το προπονητήριο των ομαδικών αθλημάτων

Το προπονητήριο για τα ομαδικά αθλήματα διαθέτει κερκίδα χωρητικότητας 500 θεατών και θα μπορεί να φιλοξενήσει και αγώνες.

 Αυτές θα είναι οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό

 Αυτές θα είναι οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό

Το προπονητήριο των ατομικών αθλημάτων

Επιπρόσθετα υπάρχουν προπονητήρια αρκετά από τα τμήματα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ξεχωριστή αίθουσα για τα τμήματα ΑμεΑ του συλλόγου, αλλά και γυμναστήρια για τους αθλητές.

 Αυτές θα είναι οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό

Το κολυμβητήριο

Στον εξωτερικό χώρο θα υπάρχει πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων η οποία θα μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες της ομάδας πόλο του συλλόγου αφού διαθέτει κερκίδα 500 θεατών.

 Αυτές θα είναι οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό

 Αυτές θα είναι οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στον Βοτανικό

Με πληροφορίες από: Sport24

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)