to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:30 | 15.07.2022

Πολιτική

Φιάσκο το Power Pass, αλλά ο Μητσοτάκης βγήκε να πανηγυρίσει με διάγγελμα

Ενώ οι πολίτες βλέπουν αστεία ποσά στους λογαριασμούς τους, που δεν καλύπτουν ούτε κατά διάνοια τις υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα που πλήρωσαν τους προηγούμενους μήνες, ο Κυρ. Μητσοτάκης βγήκε να πανηγυρίσει για τη «στήριξη» που παρέχει με ένα ακόμη «διάγγελμα»


Όπως υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας πως δεν βλέπει τις αντιδράσεις των πολιτών για τον εμπαιγμό της επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος, «σχεδόν 2 εκατομμύρια δικαιούχοι εισπράττουν, ήδη, ποσά από 18 έως και 600 ευρώ», επιβεβαιώνοντας ότι οι μεγαλόστομες ανακοινώσεις περί επιδότησης 600 ευρώ ήταν το ταβάνι για λίγους που είχαν πληρώσει μερικές χιλιάδες ευρώ σε λογαριασμούς ρεύματος. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι θα δοθούν ακόμα 40 εκατομμύρια ευρώ για να καλυφθούν οι λογαριασμοί του Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «είμαστε σε πόλεμο», απέδωσε το τρομακτικό κύμα ακρίβειας μόνο στη διεθνή συγκυρία, υποστήριξε εμμέσως πλην σαφέστατα ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και για μια ακόμα φορά διεμήνυσε ότι περιμένει πρωτοβουλίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αλέξης Τσίπρας: Το «Απάτη Pass» του Μητσοτάκη με τα 30ευρα εξοργίζει τον κόσμο

«Ψάχνει ο κόσμος να βρει τα 600αρια, βρίσκει εικοσάρικα και τριαντάρια και τρελαίνεται» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, από τους Δελφούς όπου πραγματοποιεί περιοδεία, αναφερόμενος στα εκκαθαριστικά του Power Pass και τους πανηγυρισμούς Μητσοτάκη για την υποτιθέμενη στήριξη στους πολίτες.

«Ο κόσμος εξοργίζεται ακόμη περισσότερο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το δημαρχείο του δήμου Δελφών, όπου πραγματοποιεί περιοδεία, αναφερόμενος στα πενιχρά επιδόματα που λαμβάνουν οι πολίτες από το Power Pass που διαφήμιζε ο Μητσοτάκης ότι θα είναι «έως 600€» αλλά στην πράξη αποδεικνύεται «Απάτη Pass», όπως χαρακτηριστικά το αποκάλεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που παράλληλα κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει ένα πραγματικά γενναίο πρόγραμμα στήριξης.

«Ψάχνει ο κόσμος να βρει τα 600αρια, βρίσκει εικοσάρικα και τριαντάρια και τρελαίνεται. Εξοργίζεται ακόμα περισσότερο. Είναι πιο έντιμο, πιο τίμιο, να έλεγε αυτά θα δώσουμε» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Νομίζω ότι αυτό το πράγμα στην Ελλάδα πια, τα πάντα είναι επικοινωνία, τα πάντα να’ ναι μία ωραία φούσκα (...) αλλά κάποια στιγμή αυτή η επικοινωνία τελειώνει, ο κόσμος βλέπει τον λογαριασμό. Ό,τι και να του λέει το κανάλι που ωραιοποιεί όλα τα πράγματα. Ό,τι και να λέει. Ο άλλος βλέπει τον λογαριασμό στην τσέπη του».

«Πρέπει να βγει και να δώσει ένα πραγματικά γενναίο πρόγραμμα στήριξης αντί του Απάτη Pass που είναι 30 ευρώ και 40» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ν. Ηλιόπουλος: «Οι πολίτες βιώνουν την εξαπάτηση του power pass και ο Κ. Μητσοτάκης τους διαψεύδει αλαζονικά»

«Την ώρα που οι πολίτες βιώνουν για μια ακόμη φορά την εξαπάτηση του κ. Μητσοτάκη, εκείνος βγαίνει και τους προσβάλλει» διαμηνύει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, καυτηριάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για το power pass. Ο Νάσος Ηλιόπουλος απαντάει συγκεκριμένα σε όσα ειπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, παραθέτοντας τα σχετικά στοιχεία: «Από τα 4,2 εκατ. νοικοκυριά, 1,7 εκατ. νοικοκυριά δεν πήραν ούτε ευρώ. Και οι υπόλοιποι πήραν ψίχουλα ως επιστροφή αφού μεσοσταθμικά η ενίσχυση είναι μόλις 17 ευρώ/ μήνα».

«Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό ένας πρωθυπουργός τόσο άσχετος με την πραγματικότητα», καταλήγει ο Ν. Ηλιόπουλος.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ο Νάσος Ηλιόπουλος δηλώνει συγκεκριμένα:

«Την ώρα που οι πολίτες βιώνουν για μια ακόμη φορά την εξαπάτηση του κ. Μητσοτάκη, εκείνος βγαίνει και τους προσβάλλει.

Από τα 4,2 εκατ. νοικοκυριά, 1,7 εκατ. δεν πήραν ούτε ευρώ. Και οι υπόλοιποι πήραν ψίχουλα ως επιστροφή αφού μεσοσταθμικά η ενίσχυση είναι μόλις 17 ευρώ/ μήνα.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει σπάσει κάθε ρεκόρ αλαζονείας. Νομίζει ότι θα συνεχίσει να εξαπατά τον ελληνικό λαό για πάντα. Έχει διαλύσει τον οικογενειακό προϋπολογισμό μέσω της ΔΕΗ και των έμμεσων φόρων στα καύσιμα και στα βασικά ήδη διατροφής.

Επιστρέφει στους πολίτες το ένα από τα δέκα που κλέβει, και μιλάει και από πάνω για αποκατάσταση της αδικίας. Η αδικία, όμως, είναι ο ίδιος. Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό ένας πρωθυπουργός τόσο άσχετος με την πραγματικότητα». 

ΚΚΕ: Κοροϊδία Μητσοτάκη τα περί «ανακούφισης» και «αποκατάστασης αδικίας»

Μετά την κοροϊδία του PowerPass, με τα λαϊκά νοικοκυριά να βλέπουν ψίχουλα στους λογαριασμούς τους σε σύγκριση με αυτά που έχουν πληρώσει, έρχεται και η σημερινή - ακόμη μεγαλύτερη - κοροϊδία του κυρίου Μητσοτάκη που μιλάει για "ανακούφιση" και "αποκατάσταση αδικίας". Η εκτίναξη της ενεργειακής ακρίβειας, που ο κύριος Μητσοτάκης την εμφανίζει σαν να είναι περίπου "φυσικό φαινόμενο", δεν είναι τίποτε άλλο παρά το αποτέλεσμα της πολιτικής της "απελευθέρωσης" της ενέργειας, της λεγόμενης "πράσινης μετάβασης" και των υπέρογκων φόρων, στην οποία "διακρίθηκαν" όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις. Γι' αυτό και η πραγματική "αποκατάσταση της αδικίας" βρίσκεται μόνο στην ανατροπή αυτής της πολιτικής και στις θέσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ.

ΜέΡΑ25: Απύθμενο θράσος να γιορτάζει κιόλας την τεράστια κοροϊδία της πληρωμής των ψίχουλων του power pass

«Ο πρωθυπουργός, αντί να κρυφτεί τώρα που αρχίζουν και αναρτώνται τα εκκαθαριστικά του power pass και αποκαλύπτεται η τεράστια κοροϊδία, η απάτη και ο εμπαιγμός της κοινωνίας, έστειλε και μήνυμα για να "γιορτάσει" την πληρωμή τους!», σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχ. Κριθαρίδης, επισημαίνοντας:

«Είναι τόσο απύθμενο το θράσος του κ. Μητσοτάκη όμως και τόσο μεγάλη η σιγουριά του ότι τα συστημικά μέσα που ελέγχει θα προσπαθήσουν να πείσουν μαζί με αυτόν, τον κόσμο ότι τα ποσά που λαμβάνουν είναι πιο κοντά στα 600 ευρώ που υποσχόταν αρχικά για την αποζημίωση της ρήτρας αναπροσαρμογής των προηγούμενων μηνών, από τα 18 ευρώ που τελικά λαμβάνουν οι περισσότεροι πολίτες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Μητσοτάκης Α.Ε. για να διαχειριστεί το φιάσκο προσπαθεί να "χρυσώσει το χάπι" στην κοινωνία με αποζημίωση τελικά και του μηνός Ιουνίου. Τα 40 εκατομμύρια όμως που υπόσχεται και για εκεί δεν φτάνουν ούτε για ζήτω.

»Αντί λοιπόν να συνεχίζει η Κυβέρνηση να παριστάνει την γενναιόδωρη απέναντι στην κοινωνία, όταν είναι γενναιόδωρη μόνο απέναντι στην κρατικοδίαιτη παρασιτική ολιγαρχία, να καταργήσει εδώ και τώρα τους μηχανισμούς της αισχροκέρδειας σε βάρος των πολιτών, βάζοντας τέλος στο αίσχος του Χρηματιστηρίου Ενέργειας που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και απογείωσε η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη».

Ολόκληρο το μήνυμα Μητσοτάκη:

«Από σήμερα, η Πολιτεία ενεργοποιεί ένα ακόμη όπλο στη μάχη κατά της ακρίβειας, που πολιορκεί όλες τις χώρες και όλα τα νοικοκυριά: η εφαρμογή Power Pass ξεκινά να αποζημιώνει αναδρομικά τους καταναλωτές για μέρος των αυξήσεων στο ρεύμα από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι και τον Ιούνιο. Αποκαθιστούμε, έτσι, μία αδικία.
Μέσα σε λίγες εβδομάδες, διεκπεραιώθηκαν 3 εκατομμύρια αιτήσεις. Και σχεδόν 2 εκατομμύρια δικαιούχοι εισπράττουν, ήδη, ποσά από 18 έως και 600 ευρώ. Κάτι που σε συνδυασμό με άλλες εκπτώσεις και επιδοτήσεις, που επίσης ισχύουν, μετριάζει το βάρος των ανατιμήσεων από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την παγκόσμια κρίση στην Ενέργεια. Συνολικά, 260 εκατομμύρια ευρώ πιστώνονται σε λογαριασμούς πολιτών, που ειδοποιούνται από την πλατφόρμα ή με μήνυμα στον υπολογιστή τους. Ενώ θα δοθούν άμεσα άλλα 40 εκατομμύρια ευρώ για να καλυφθούν και οι λογαριασμοί που εκδόθηκαν τον Ιούνιο.
Πρόκειται για μία ακόμη δράση ανακούφισης. Που γίνεται δυνατή, όμως, χάρη στην ανάπτυξη η οποία μας προσφέρει μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο. Αλλά και χάρη στην επιλογή μας τα οφέλη από αυτήν να επιστρέφουν στην κοινωνία. Γιατί ξέρω καλά την καθημερινή πίεση που ασκεί ο εισαγόμενος πληθωρισμός. Σε αυτόν υψώνουμε τώρα άλλο ένα ανάχωμα. Που προφανώς θα το ήθελα μεγαλύτερο. Αλλά που πρέπει να ζυγίζεται στο μέτρο της πραγματικότητας και των εθνικών μας αντοχών.
Η νέα στήριξη στο ρεύμα είναι επίσης στοχευμένη παρέμβαση. Συνοδεύει, άλλωστε, και την εξουδετέρωση στην πράξη της ρήτρας αναπροσαρμογής που θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Αύγουστο. Θέλω να θυμίσω, όμως, ότι ήδη οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν 6πλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει μία τέτοια αύξηση. Μπορεί μόνο να την περιορίζει. Και αυτό κάνουμε με πρωτοβουλίες, όπως η σημερινή, που καλύπτει το 60% των αυξήσεων που έχουν μεσολαβήσει.
Είμαστε σε πόλεμο. Και αυτό είναι το κόστος της εθνικής μας άμυνας απέναντι σε μία παγκόσμια πρόκληση, που ζητά ευρωπαϊκή απάντηση. Απάντηση, που η χώρα μας θα διεκδικεί μέχρι να δοθεί. Στο μεταξύ, ωστόσο, η κυβέρνηση θα εξαντλεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο ώστε να προστατεύει την αγοραστική δύναμη των πολιτών. Όμως τα περιθώρια έχουν και όρια. Και όποιος υπόσχεται εύκολες λύσεις λέει, απλώς, εύκολα ψέματα.
Δεν θα κρύψω ότι η παγκόσμια συγκυρία είναι δύσκολη. Και παντού, κάθε μέτρο μοιάζει μικρό μπροστά στις μεγάλες ανάγκες. Αλλά γνωρίζω καλά και τις ικανότητες που δείξαμε στις δοκιμασίες που ζήσαμε. Όπως και τη δύναμη της ενότητας και της σταθερότητας. Ένα, λοιπόν, μπορώ να υποσχεθώ: Ότι θα είμαστε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, μέχρι να περάσει και αυτή η τρικυμία. Μέχρι να βγούμε ξανά νικητές. Όλοι μαζί!»

tags: Power Pass

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)