to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Φιάσκο, γελοιότητα και πολιτική αλητεία

Έχοντας αποτύχει στο μεγάλο της κόλπο, η Ν.Δ. στήνει κατηγορίες για πλημμέλημα, μόνο και μόνο επειδή της το επιτρέπει η κοινοβουλευτική της πλειοψηφία.


Ηταν τέτοιο το φιάσκο της περίφημης Προανακριτικής για τον Νίκο Παππά, που οι φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες καταχώνιασαν τα ρεπορτάζ από τη σχετική συζήτηση στη Βουλή.

Και την εξαφάνισαν γιατί η υπόθεση είναι γελοία. Δεν προέκυψαν, λένε, από την Προανακριτική στοιχεία εις βάρος του Ν. Παππά για δωροληψία, προέκυψε όμως παράβαση καθήκοντος γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να φτιάξει φιλικό κανάλι ώστε να ελέγξει το μιντιακό τοπίο για λογαριασμό του.

Δεν εξηγούν, φυσικά, γιατί η ύπαρξη ενός καναλιού φιλικού προς τον ΣΥΡΙΖΑ συνιστά χειραγώγηση του μιντιακού τοπίου, ενώ η ύπαρξη έξι καναλιών εθνικής εμβέλειας που, μαζί με την κρατική τηλεόραση, παίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ την ατζέντα της Ν.Δ. είναι πλουραλισμός και πολυφωνία.

Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να ελέγξει το μιντιακό τοπίο με έναν διαγωνισμό που κατά γενική ομολογία υπήρξε αδιάβλητος και έβαλε στα ταμεία του κράτους 246 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η διοχέτευση από τη Ν.Δ. 40 εκατομμυρίων δημοσίου χρήματος στα φιλικά της ΜΜΕ προωθεί την ανεξαρτησία του Τύπου.

Και τι χειραγώγηση του μιντιακού τοπίου προκύπτει όταν ο μόνος που αποκλείστηκε ήταν ο φερόμενος ως φαβορί του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα είναι πολιτικό. Πουθενά δεν προκύπτει η παραβίαση κάποιου νόμου.

Έχοντας αποτύχει στο μεγάλο της κόλπο, η Ν.Δ. στήνει κατηγορίες για πλημμέλημα, μόνο και μόνο επειδή της το επιτρέπει η κοινοβουλευτική της πλειοψηφία. Και αυτό είναι μια κραυγαλέα περίπτωση πολιτικής αλητείας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)