to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:49 | 26.02.2014

πηγή: typologies.gr

Πολιτική

Φεύγει ο Π. Καψής, μένοντας στη… ΝΕΡΙΤ

Ο Παντελής Καψής αποχωρεί από το έγκλημα της ΕΡΤ με βλέψεις, ως προς το πολιτικό του μέλλον, να προωθηθεί στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών.


Ακολουθώντας το παράδειγμα του Γκίκα Μάναλη, που εγκατέλειψε την υπηρεσία ειδικής διαχείρισης του λουκέτου στην ΕΡΤ, αποχωρεί και ο αρμόδιος για τη ΔΤ υφυπουργός Παντελής Καψής. Η φυγή τους κατεβάζει την αυλαία της παράνομης ενέργειας της κυβέρνησης να κλείσει τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για να ανοίξει στη θέση του μια μικρή, ευέλικτη κρατική τηλεόραση, με απασχολούμενους τους «ημέτερους» σε θέσεις-κλειδιά. Ο Παντελής Καψής αποχωρεί από το έγκλημα της ΕΡΤ με βλέψεις, ως προς το πολιτικό του μέλλον, να προωθηθεί στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών.

Το έργο που προσέφερε ως υφυπουργός αρμόδιος για τη λειτουργία της ΔΤ προστίθεται στο πολιτικό βιογραφικό του. Όπως και οι καθησυχαστικές δηλώσεις του και οι συνεντεύξεις του όλους τους προηγούμενους μήνες, όταν δήλωνε διαρκώς πως σε «δύο μήνες» ανοίγει η ΝΕΡΙΤ. Αρχικά είχε δεσμευθεί πως η ΝΕΡΙΤ θα άνοιγε τον Οκτώβριο και όταν αυτό δεν συνέβη έριξε τις ευθύνες στους εργαζομένους της ΕΡΤ που βρίσκονταν στο Ραδιομέγαρο. Αμέσως μετά υποσχέθηκε πως θα λειτουργούσε τον Δεκέμβριο, πριν από την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας, ενώ σε μεταγενέστερη συνέντευξή του υποστήριξε πως η ΝΕΡΙΤ θα είναι έτοιμη τον Μάρτιο. Και μόλις πριν από μία εβδομάδα, από το βήμα της Βουλής, δεσμεύθηκε ξανά πως η ΝΕΡΙΤ θα είναι έτοιμη στο τέλος Απριλίου.

Όλοι οι άνθρωποι του Παντελή Καψή προωθήθηκαν σε θέσεις-κλειδιά στο νέο κρατικό τηλεοπτικό μαγαζί, τη ΝΕΡΙΤ. Τα πρόσωπα που προωθήθηκαν στο Εποπτικό της Συμβούλιο και εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο είναι αποτέλεσμα εισήγησης που συνυπογράφει με τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη. Εσχάτως, στη ΝΕΡΙΤ για την επιλογή του προγράμματος επιλέχθηκε ο δημοσιογράφος Τέλης Σαμαντάς. Ο πρώην διευθυντής του «Αθηνοράματος» και πρώην μέλος του ΔΣ της «αμαρτωλής» ΕΡΤ είχε καθημερινή παρουσία στο πολιτικό γραφείο του Παντελή Καψή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)