to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:36 | 02.09.2013

Πολιτική

Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ: Ανατρέπουμε το παρόν, δημιουργούμε το μέλλον

Ρεπορτάζ από την πρώτη ανοιχτή συνέλευση


Με το σύνθημα « ανατρέπουμε το παρόν, δημιουργούμε το μέλλον », αποφάσισαν να πάνε προς το δεύτερο φεστιβάλ των νέων ΣΥΡΙΖΑ όσοι και όσες συγκεντρώθηκαν χθες στο θεατράκι δίπλα στο σταθμό του θησείου. Οι νέοι και οι νέες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ανένταχτοι νέοι και νέες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πρώτης ανοιχτής συνέλευσης για την προετοιμασία του φεστιβάλ, με διάθεση για δημιουργία και συλλογική έμπνευση. Σκιαγραφήθηκε ένα φεστιβάλ  πολυθεματικό, ανοιχτό σε ανθρώπους και ιδέες, με ριζικά αντιπαραθετικά με τα κυρίαρχα πολιτιστικά χαρακτηριστικά, που θα είναι στραμμένο στο πρόταγμα της πτώσης της κυβέρνησης και της συνολικής ανατροπής.

Χωρίς να λείπει η συλλογική ανησυχία για την πυκνή πολιτική συγκυρία την οποία βιώνουμε σήμερα, τέσσερις επέτειοι πρόκειται να συνδεθούν με το φεστιβάλ, καθώς φέτος συμπληρώνονται  πενήντα χρόνια απο τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, σαράντα χρόνια από την εξέγερση του πολυτεχνείου, τη δολοφονία του Αλιέντε και το θάνατο του Νερούδα και του Πικάσο. Η σύνδεση αυτή επιχειρεί να αναδείξει την ιστορική συνέχεια των κοινωνικών αγώνων  αλλά και του πολιτιστικού αντιπαραδείγματος, συσχετίζοντας το τότε με το τώρα σε μία προσπάθεια να φτιαχτεί μία ενιαία συνολική αφήγηση που θα διατρέχει το φεστιβάλ από τις εκθέσεις μέχρι τις εκδηλώσεις και τις συζητήσεις.

Και φέτος η οργάνωση του φεστιβάλ θα γίνει μέσω ομάδων στις οποίες χωρίστηκαν οι παρευρισκόμενοι-ες. Συστάθηκαν δεκαπέντε ομάδες (πολιτισμού, σχεδιασμού-κατασκευαστικού, επικοινωνίας, φύλου, αντιφασισμού, παιδείας, κοινών- δημόσιων αγαθών, κινημάτων πόλης, παραγωγικής ανασυγκρότησης, ψηφιακών δικαιωμάτων, εργασιακών, μεταναστευτικού, αλληλεγγύης, αθλητισμού, πολιτικού συστήματος) οι οποίες θα αναλάβουν όλα τα στάδια οργάνωσης του φεστιβάλ, από τη διάρθρωση του χώρου μέχρι την προετοιμασία συζητήσεων και workshops. Οι ομάδες είναι ανοιχτές και βασίζονται στη ζύμωση και στην επικοινωνία μεταξύ των μελών τους. 

Όλοι και όλες συνομολογούν ότι και ενόψει της συγκρότησης της ενιαίας οργάνωσης νέων ΣΥΡΙΖΑ, το 2ο φεστιβάλ νέων ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ένας σημαντικός σταθμός για τους νέους και τις νέες που συμμετέχουν στη διοργάνωσή του, για να λειτουργήσουν συλλογικά και συντροφικά, να δημιουργήσουν και να εμπνευστούν, να επικοινωνήσουν πολιτικά και πολιτιστικά και να αναδείξουν τη σημασία μίας ριζοσπαστικής νεολαιίστικης οργάνωσης του 21ου αιώνα.

Δύο φωτογραφίες από την πρώτη συνάντηση:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)