to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Φέρτε μαρμάρινες πλάκες

Φέρετε μαρμάρινες πλάκες. Δεν είναι ώρα για μετριοφροσύνες. Οι επόμενες γενιές πρέπει να θυμούνται αυτή την κυβέρνηση.


Η ΑΥΓΗ αποκάλυψε χθες ότι η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη σκόπευε να εντοιχίσει στην Ακρόπολη αναμνηστική πλάκα με το όνομά της. Η υπουργός έσπευσε φυσικά να το μαζέψει διαμαρτυρόμενη για κακόβουλα fake news.

Την πρόθεσή της, όμως, την είχε ομολογήσει η ίδια σε έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή.

Δεν είναι κακό να έχει τέτοιες φιλοδοξίες η υπουργός Πολιτισμού. Μια χαρά έργο έχει να επιδείξει. Τη βαθιά υποτιμητική συμπεριφορά της απέναντι στους ανθρώπους του πολιτισμού πέρσι τέτοιον καιρό. Τη φωτιά στις Μυκήνες. Το τσιμέντωμα του Παρθενώνα. Τον δανεισμό γλυπτών σε ξένα μουσεία για πενήντα χρόνια. Και, πάνω απ’ όλα, όλο αυτό το κακόγουστο και ντροπιαστικό θέατρο με τον Λιγνάδη.

Κανονικά θα έπρεπε να γραφτούν κι αυτά στην πλάκα. Αλλά η υπουργός Πολιτισμού χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη σεμνότητα. Και γι’ αυτό πιστώνει στον εαυτό της μόνο την εύρεση χορηγού για τον ανελκυστήρα των ΑμεΑ και τον φωτισμό του μνημείου.

Δεν αξίζει γι’ αυτό να χαράξει το όνομά της στον Ιερό Βράχο;

Ίσως μάλιστα θα έπρεπε να μπουν μερικές πλάκες ακόμα για να θυμούνται οι μελλοντικές γενιές τα έργα αλλά και τη σεμνότητα αυτής της κυβέρνησης.

Σίγουρα μια πλάκα στην Πάρνηθα και μία στην Ικαρία για την παραβίαση των μέτρων από τον πρωθυπουργό. Μία για το πεντάμηνο lockdown χωρίς αποτέλεσμα.

Μία για την κατάρρευση των νοσοκομείων. Μία για την κατάρρευση των πάντων στην κακοκαιρία «Μήδεια». Μία για την ΕΛ.ΑΣ. του Χρυσοχοΐδη. Μία για τον  Άδωνι Γεωργιάδη, για το σύνολο του έργου του. Κι αυτό είναι μόνο ένα μικρό μέρος του κυβερνητικού έπους που αξίζει να μείνει στην Ιστορία.

Φέρετε μαρμάρινες πλάκες λοιπόν. Δεν είναι ώρα για μετριοφροσύνες. Οι επόμενες γενιές πρέπει να θυμούνται αυτή την κυβέρνηση.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)