to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:02 | 01.05.2015

πηγή: στο Κόκκινο

Πολιτική

«Ας φέρουμε πάλι στο προσκήνιο τα δικαιώματα!»

Ο Γιώργος Χαρίσης, γραμματέας του Μετώπου Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ) και η Ελένη Καλαμπόκα , επί 31 έτη εργαζόμενη με «σύμβαση μίας ημέρας» (!) στον Ιππόδρομο , η οποία τώρα κινδυνεύει να μείνει άνεργη, μίλησαν την Πρωτομαγιά στο ‘Κόκκινο» και στον Διονύση Ελευθεράτο. Μίλησαν όμως και μεταξύ τους: Για το τι μπορούν και πρέπει να κάνουν τα Συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, η κυβέρνηση.


Ο Γ. Χαρίσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πρόσφατο συνέδριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ, στην άνοδο του ΜΕΤΑ (όλες οι άλλες παρατάξεις κατέγραψαν πτώση), καθώς και στο γεγονός ότι  για πρώτη φορά έπειτα από έξι χρόνια έχασε την απόλυτη πλειοψηφία η παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ. Ο γραμματέας του ΜΕΤΑ μίλησε ακόμη για τους ξεχωριστούς εορτασμούς της Πρωτομαγιάς και για το κατά πόσο αυτοί «αντιπροσωπεύουν» ή όχι γενική ή μερική αδυναμία – απροθυμία συνεργασιών στους εργασιακούς χώρους, εκ μέρους των αντίστοιχων συνδικαλιστικών και πολιτικών  δυνάμεων.

Η Ελένη Καλαμπόκα μίλησε για την αγωνία που βιώνουν περίπου 450 εργαζόμενοι στον Ιππόδρομο, οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά. Περιέγραψε τις εργασιακές αλλά και  δικαστικές παραμέτρους της υπόθεσης και δήλωσε «σοκαρισμένη» με τις απαντήσεις που έχουν λάβει  από κυβερνητικά στελέχη οι απασχολούμενοι – απειλούμενοι του ΟΔΙΕ καθώς, όπως είπε, δεν προκύπτει από πουθενά διασφάλιση του εργασιακού μέλλοντός τους.

Για το θέμα αυτό ο Γ. Χαρίσης ρωτήθηκε τι θα συμβεί, εάν οι άνθρωποι αυτοί (ακόμη και όσοι έχουν με το μέρος τους  δικαστικές αποφάσεις) ακούσουν την απάντηση ότι με τις επιβεβλημένες προσλήψεις σε Υγεία –  Παιδεία υπερκαλύπτεται το  επιβληθέν από τα μνημόνια «πλαφόν». Απάντησε κατηγορηματικά ότι το ΜΕΤΑ δεν πρόκειται να αποδεχθεί τέτοια εξήγηση, καθώς, όπως είπε, στόχος του - όπως και κυβερνητική εξαγγελία-  είναι η απεμπλοκή από τα μνημόνια. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)