to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:05 | 28.11.2019

Πολιτική

Φέρνουν στο σχολείο του Γρηγορόπουλου, τον Άδωνι που συκοφάντησε την μνήμη του

Για την σε εξέλιξη κινητοποίηση αποφοίτων της σχολής Μωραΐτη προκειμένου να ακυρωθεί η παρουσία σε φόρουμ της του Άδωνι Γεωργιάδη, που στο παρελθόν έχει συκοφαντήσει την μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μίλησε στο «Κόκκινο» ο πρώην γυμνασιάρχης της Γιώργος Θαλάσσης.


Για την σε εξέλιξη κινητοποίηση αποφοίτων της σχολής Μωραΐτη προκειμένου να ακυρωθεί η παρουσία σε φόρουμ της του Άδωνι Γεωργιάδη, που στο παρελθόν έχει συκοφαντήσει την μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μαθητή της σχολής και έχει επανειλημένα διατυπώσει ξενοφοβικές και ρατσιστικές απόψεις, μίλησε ο πρώην γυμνασιάρχης της Γιώργος Θαλάσσης Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο. Υπογράμμισε παράλληλα το γεγονός ότι πλέον υπάρχει «ακροδεξιά στροφή» στο σχολείο.


Η διοίκηση της Σχολής Μωραΐτη κρύβεται πίσω από τον Σύλλογο Αποφοίτων, λέει ότι αυτός κάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη σε φόρουμ που διοργανώνει για τον τουρισμό και την ανάπτυξη, είπε ο κ. Θαλάσσης, αλλά «αποκλείεται ο σύλλογος αποφοίτων να έχει καλέσει έναν πρωτοκλασάτο υπουργό και αντιπρόεδρο κόμματος χωρίς να έχει ενημερώσει την διοίκηση του σχολείου ... η διοίκηση πρέπει να τον υποδεχθεί, άρα έχει γίνει σε απόλυτη συνεννόηση, αν όχι με υπόδειξη της διοίκησης».

Ο κ. Γεωργιάδης «έχει πάρει αντίθετη θέση προς όλα όσα υποστηρίζουμε οι άνθρωποι με δημοκρατικές αξίες», συνέχισε, τόσο μέσω των παλαιότερων εκπομπών του όπου διατύπωνε ξενοφοβικές και ρατσιστικές θέσεις, όσο και συγκεκριμένα της προώθησης σειράς βιβλίων -μεταξύ τους του Κ. Πλεύρη, αρνητή του Ολοκαυτώματος και κορυφαίο στέλεχος ακροδεξιών πολιτικών σχηματισμών. Παρότι έχει ζητήσει συγγνώμη για τα παραπάνω, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θαλάσσης «ποιος πείθεται; Ο βίος και η Πολιτεία, αλλά και τα λόγια που συνεχίζουν να εκστομίζονται από αυτό τον άνθρωπο μάλλον για το αντίθετο πείθουν».

Αντίστοιχο μείζον θέμα υφίσταται και με την συκοφαντική δυσφήμιση και την προσβολή της μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, του 15χρονου που δολοφονήθηκε από αστυνομικούς στα Εξάρχεια το 2008 και είχε φοιτήσει στο Γυμνάσιο της Σχολής Μωραΐτη. Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο κ. Θαλάσσης υπήρξε μάρτυρας στη δίκη των Κορκονέα και Σαραλιώτη για τον φόνο.

Θύμισε ότι η τότε ηγεσία της Σχολής μετά την δολοφονία Γρηγορόπουλου «ήταν τελείως διαφορετική ... και ανακοίνωση έβγαλε εκείνο το βράδυ, αμέσως ... για το ότι όλα αυτά που έλεγε ο Κούγιας είναι ψέματα ... και όταν πήγα να καταθέσω, το σχολείο ήταν πολύ υπερήφανο για όλη αυτή την εξέλιξη ... καμία σχέση δεν έχει με το τώρα  ... όταν ο Γεωργιάδης συκοφάντησε με αυτά τα τρομερά λόγια το παιδί -δεν είναι ο μόνος- άρχισε να αλλάζει και η στάση του σχολείου. Απαγόρευαν οποιαδήποτε αναφορά στον Γρηγορόπουλο, απαγόρευαν να γίνει οτιδήποτε σε κάθε επέτειο της δολοφονίας, με το δικαιολογητικό ότι "αυτά δεν αρέσουν στους γονείς". Είχε γίνει μία πολύ δεξιά, ακροδεξιά στροφή της κοινωνίας. Όλοι αυτοί που στο παρελθόν ντρέπονταν να μιλήσουν, αποθρασύνθηκαν. Αυτοί είναι που χτυπούν την πόρτα της διεύθυνσης και παραπονούνται. Και η διοίκηση του σχολείου άλλαξε παντελώς κατεύθυνση ... δεν θέλει να ξέρει ο κόσμος ότι ήταν μαθητής του σχολείου. Γι` αυτό δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να καλέσει αυτόν τον συκοφάντη της μνήμης και προσωπικότητας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου».

Διαχώρισε εξάλλου τους εκπαιδευτικούς της Σχολής, τονίζοντας ότι «οι ιδιοκτήτες και οι διοικητές του σχολείου δεν έχουν καμία σχέση με την εκπαίδευση, κανείς τους δεν είναι εκπαιδευτικός, κανείς δεν έχει σπουδάσει κάτι εκπαιδευτικό. Αντιθέτως, έχουν δείξει περιφρόνηση προς αυτό το λειτούργημα».

Η πρωτοβουλία που ξεκίνησε με την επιστολή προς την διοίκηση και τον σύλλογο αποφοίτων για να ακυρωθεί η επίσκεψη και συμμετοχή Γεωργιάδη στο φόρουμ, εάν δεν υπάρξει θετική αντίδραση, θα συνεχιστεί με προσπάθεια να ανακοπεί αυτή η ακροδεξιά στροφή του σχολείου, τόνισε ο κ. Θαλάσσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)