to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:51 | 09.01.2016

πηγή: gazzetta.gr

Αθλητισμός

Φερνάντο Σάντος: «Θα ψήφιζα κι εγώ... ΣΥΡΙΖΑ»

Για το αίσθημα της ανάγκης για αλλαγή στην πολιτική σκηνή και τις συνθήκες διαβίωσης μίλησε ο Φερνάντο Σάντος έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις στην Πορτογαλία, με τον άλλοτε ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής να τάσσεται υπέρ της Αριστεράς.


Ο Πορτογάλος νυν κόουτς της εθνικής ομάδας της πατρίδας του, μίλησε στην «Desporto.pt» και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα λόγια του για την πολιτική κατάσταση της Πορτογαλίας, αλλά και την παρόμοια περίπτωση της Ελλάδας, έχοντας βιώσει και ο ίδιος από κοντά τις δυσκολίες του ελληνικού λαού με τη λιτότητα.

Ως γνωστόν, στην Πορτογαλία, παρά την εκλογή παράταξης αριστερής ιδεολογίας, δεν εγκρίθηκε για να βρεθεί στην Κυβέρνηση, αφού ο ΠτΔ της χώρας, είναι αντίθετος με τις θέσεις που αντιπροσωπεύει το κόμμα που επέλεξαν οι πολίτες, με αποτέλεσμα τελικά να «συμμαχήσουν» οι Αριστεροί με τους Σοσιαλδημοκράτες και να βρεθούν στην Κυβέρνηση.

Σκεφτείτε, δηλαδή, ο Προκόπης Παυλόπουλος εδώ στην Ελλάδα να μην έδινε άδεια στον ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσει εξουσία...

«Όπως συνέβη και στην Ελλάδα, ορισμένες φορές αισθάνεσαι ότι πλέον χρειάζεσαι μια αλλαγή... Στην Ελλάδα, πλήρωναν περισσότερο αυτοί που δεν έπρεπε και ήταν συνεπείς σε όλες τις υποχρεώσεις τους... Είδα φίλους μου να βιώνουν μεγάλες δυσκολίες με τη λιτότητα που ήταν αποτέλεσμα κακής διαχείρισης και πολιτικής της Ευρώπης. Ίσως να ψήφιζα κι εγώ τον Σύριζα αν ήμουν Έλληνας γιατί όταν χάνεται η ελπίδα σε κάτι, τότε ελπίζεις σε κάτι άλλο και επιθυμείς να το αλλάξεις. Η νέα κυβέρνηση που υπάρχει στην Ελλάδα ήταν γενναία, όμως η στρατηγική της ενδεχομένως να μην ήταν τελικά σωστή...» ήταν τα λόγια του Φερνάντο Σάντος. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)