to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:24 | 18.02.2019

Πολιτισμός

Faster than light: Η ταινία για την LGBTQIA+ κοινότητα που θα ολοκληρωθεί χωρίς τον Ζακ

Ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν ένα από τα μέλη του cast της ταινίας. Μετά τον θάνατό του, η ομάδα παραγωγής επικεντρώνεται στο μήνυμα της αντίστασης κόντρα στον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό


Όπως αναφέρει η πρωτοβουλία «Justice For Zak/Zackie», μια νέα ταινία ετοιμάζεται για τα δικαιώματα της LGBTQIA+ κοινότητας της Αθήνας που καταπατούνται εν μέσω κρίσης. Στο cast ήταν και ο Ζακ. Η ταινία λέγεται Faster than Light και γίνεται σε συνεργασία Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, της LGBTQIA+ κοινότητας της Αθήνας και των queer καλλιτεχνών Thomas Anthony Owen και Kentaro Kumanomido. Η προβολή της στη χώρα μας αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Μάιο.

Ήδη η ταινία έχει λάβει πρόσκληση για προβολή στη Γαλλία, την Ολλανδία, το Βερολίνο και το Σαν Φρανσίσκο.

Σκηνοθεσία: Thomas Anthony Owen & Kentaro Kumanomido

Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση – Αθήνα

Στο πλαίσιο της European Media Art Platform (EMAP/EMARE)

Με τη συγχρηματοδότηση: Creative Europe Programme of the European Union

Performers: Activista / George Kounanis, Chraja, Tracey Fischer, Giorgos Kalogeropoulos, Efi Karagiannopoulou, Zak Kostopoulos, Maria Michailidou, Khalid Prem, Evi Tsaklanou, Avraam Vrohidis, Thanos Papadogiannis

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ταινία ΕΔΩ

H ομάδα παραγωγής στηρίζει την καμπάνια "Justice for Zak" που συνεχίζεται στο gogetfunding. Όπως λένε οι άνθρωποι του "Justice for Zack", "η συγκεκριμένη διαδικασία οικονομικής ενίσχυσης είναι αυτή που συνδέεται ευθέως με την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί για την κάλυψη των διαδικαστικων και λοιπών εξόδων που απαιτούνται για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του Ζακ και της δικαίωσης της μνήμης του".

Και θυμίζουν το χρονικό του θανάτου μέσα από τη σελίδα τους:

"Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου ο Ζακ Κωστόπουλος, ακτιβιστής του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος, οροθετικός, αντιφασίστας και drag queen (Zackie Oh) δολοφονήθηκε βάναυσα στο κέντρο της Αθήνας σε δημόσια θέα. Η δολοφονία δια λιντσαρίσματος έγινε από «αγανακτισμένους πολίτες» με την ανοχή και τη σύμπραξη ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας. Στη συνέχεια ακολούθησε μια πρωτοφανής επιχείρηση συγκάλυψης της δολοφονίας, παραπληροφόρησης και ενοχοποίησης του θύματος. Η δολοφονία του Ζακ ήταν μια πράξη βαρβαρότητας και κοινωνικού εκφασισμού. Απαιτούμε την απόδοση δικαιοσύνης. Θα αγωνιστούμε για να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Θα αγωνιστούμε ενάντια στο φασισμό και την «κανονικότητα». Οι ζωές μας έχουν αξία. #Justice4ZakZackie".

Η ανακοίνωση για την οικονομική ενίσχυση του δικαστικού αγώνα για τον Ζακ:

"Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η πρώτη φάση του fundraising για την κάλυψη των τρεχόντων δικαστικών εξόδων καλύφθηκε χάρη στη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου και γι’ αυτό διακόπηκε προσωρινά. Αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο ποσοστό από το ποσό το οποίο συγκεντρώθηκε έχει ήδη διατεθεί στο πλαίσιο των αναγκών που προέκυψαν κατά την προανάκριση. Με δεδομένο ότι αυτός ο αγώνας βρίσκεται στην αρχή του έγινε μια εκτίμηση των μακροπρόθεσμων εξόδων που θα χρειαστούν για την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας σε α’ και β’ βαθμό που συμπεριλαμβάνει τα δικαστικά έξοδα, τις αμοιβές των δικηγόρων, τη συνεργασία με εξειδικευμένους εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τις επαφές με διεθνείς οργανισμούς. Γι’ αυτό το λόγο από σήμερα ανοίξει ξανά η διαδικασία οικονομικής ενίσχυσης μέσω fundraising, ώστε να καλυφθούν αυτά τα έξοδα και να εξυπηρετηθεί η διαδικασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Υπενθυμίζουμε ότι αυτό το fundraising είναι το μοναδικό που συνδέεται ευθέως με την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου. Μόλις ολοκληρωθεί το δικαστικό και θεσμικό σκέλος του αγώνα για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του Ζακ και τη δίκαιη τιμωρία όσων συμμετείχαν σε αυτήν, θα γίνει ένας δημόσιος απολογισμός των εξόδων, ώστε να υπάρχει μια ανοιχτή και διαφανής σε όλους/ες διαδικασία. Σε περίπτωση που το ποσό που θα συγκεντρωθεί υπερβαίνει τα έξοδα , τα χρήματα που θα απομείνουν θα διατεθούν για τη στήριξη ενός κοινωνικού σκοπού που θα ανακοινωθεί.

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε ξανά για την αλληλεγγύη σας, μας δίνει δύναμη στη μάχη που δίνουμε".

Θυμίζουμε πως η επανάληψη των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της σορού του Ζαχαρία Κωστόπουλου, μετά από αίτημα της πλευράς των κατηγορουμένων αστυνομικών, επικύρωσε τις αρχικές εξετάσεις στις οποίες βασίστηκε η ιατροδικαστική έκθεση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)