to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:13 | 28.09.2012

left.gr

Οικονομία

Φαστ τρακ ξεπούλημα μεθοδεύει η κυβέρνηση για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Το ξεπούλημα της Ε.Β.Ζ «σε μία νύχτα» και με το «κομμάτι» είναι η επόμενη κίνηση της κυβέρνησης σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου. Αφού προηγουμένως ο διεθνής διαγωνισμός κυρήχθηκε άγονος, μαζί με τη βιομηχανία η κυβέρνηση δίνει «μπόνους» και την εθνική ποσόστωση ζάχαρης(!), τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και προσθέτει: «Η παράδοση της παραγωγής και εμπορίας ενός από τα βασικότερα είδη διατροφής, της ζάχαρης, στο κερδοσκοπικό κεφάλαιο, σε μία εποχή μάλιστα που η χώρα βρίσκεται προ των πυλών ανθρωπιστικής κρίσης, συνιστά εγκληματικά ανάλγητη πολιτική πράξη».


Οπως τονίζεται:


Η μεγαλύτερη Αγροτική Βιομηχανία στην Ελλάδα, αφού κατάφερε να ορθοποδήσει από το χτύπημα που δέχθηκε από την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε. που είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή μεγάλου μέρους της παραγωγικής της δυνατότητας και τη συρρίκνωση της τευτλοκαλλιέργειας, και ενώ μπόρεσε να επιβιώσει από την ενδοτικότητα και την σκόπιμη αδιαφορία των ελληνικών κυβερνήσεων που είχε σαν αποτέλεσμα την απαξίωση της, σήμερα ξεπουλιέται «αντί πινακίου φακής».

«ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΥΤΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ»

Το ξεπούλημα της Ε.Β.Ζ. αφήνει εκατοντάδες εργαζόμενους και αγρότες στην ανασφάλεια, σηματοδοτεί οριστικό «θάνατο» για την τευτλοκαλλιέργεια, ενώ θα επιφέρει δραματικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Η παράδοση της παραγωγής και εμπορίας ενός από τα βασικότερα είδη διατροφής, της ζάχαρης, στο κερδοσκοπικό κεφάλαιο, σε μία εποχή μάλιστα που η χώρα βρίσκεται προ των πυλών ανθρωπιστικής κρίσης, συνιστά εγκληματικά ανάλγητη πολιτική πράξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των αγροτών και των εργαζομένων και δηλώνει ότι θα σταθεί εμπόδιο με όλες του τις δυνάμεις και με όλα τα νόμιμα μέσα στις διαδικασίες ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.


Διαβάστε σχετικά:

Πίκρα η ζάχαρη!

(ρεπορτάζ στο περιοδικό Εψιλον της Ελευθεροτυπίας, 15.5.2011)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)