to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:01 | 15.05.2017

Κοινωνία

Φασιστική ομάδα τρομοκρατεί τον Ασπρόπυργο

Ρατσιστικό πογκρόμ κατά Πακιστανών εργατών γής και των εργοδοτών που τους απασχολούν έχει εξαπολυσει από τον Αύγουστο γνωστή φασιστική ομάδα στην περιοχή Γκορυτσά του Απρόπυργου.


Σύμφωνα με την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας και την ΚΕΕΡΦΑ  από τον Αύγουστο έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 40 επιθέσεις στην περιοχή, ενώ το βράδυ της Κυριακής η ίδια ομάδα προσπάθησε να εισβάλει σε σπίτια όπου μένουν Πακιστανοί. Σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι η ΚΕΕΡΦΑ, η Ένωση Μεταναστών Εργατών και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας θα δώσουν συνέντευξη τύπου έξω από την ΓΑΔΑ με αφορμή τα τελευταία γεγονότα.

Το περασμένο Σάββατο (13 Μαΐου) η Κίνηση Ενωμένοι στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, η Πακιστανική Κοινότητα και η Ένωση Μεταναστών Εργατών πραγματοποιήσαν μεγάλη αντιρατσιστική - αντιφασιστική πορεία στον Ασπρόπυργο για τις προκλητικές επιθέσεις που έχουν δεχθεί από τον Αύγουστο. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις μαρτυρίες θυμάτων οι επιθέσεις γίνονται με την ανοχή της αστυνομίας, η οποία κάνει τα «στραβά μάτια» σε γνωστή φασιστική ομάδα της περιοχής.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι μια μέρα μετά την ολοκλήρωση της πορείας στον Ασπρόπυργο, την Κυριακή το βράδυ, η ίδια φασιστική ομάδα εξαπέλυσε σειρά επιθέσεων σε σπίτια μεταναστών εργατών γης, σπάζοντας τζάμια, προξενώντας φθορές στα κτίρια και τρομοκρατώντας τις γειτονιές.

Η ΚΕΕΡΦΑ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι και αυτές οι επιθέσεις, όπως και οι βίαιες επιθέσεις σε Πακιστανούς το προηγούμενο διάστημα γίνονται κάτω από την μύτη της αστυνομίας, η οποία παρέχει ένα ιδιότυπο καθεστώς ασυλίας στους δράστες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σήμερα το πρωΐ η ιστοσελίδα της ΚΕΕΡΦΑ είχε δεχτεί «κυβερνοεπίθεση» και δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση. 

(Πηγή: Στο Κόκκινο)


Με αφορμή και τα τελευταία γεγονότα, η ΚΕΕΡΦΑ, η ένωση Μεταναστών Εργατών και η Πακιστανική Ενότητα Ελλάδας έδωσαν συνέντευξη τύπου έξω από τη ΓΑΔΑ στην λεωφόρο Αλεξάνδρας 173:

«Επιθέσεις εναντίον μεταναστών εργατών στην περιοχή Γκορυτσά Ασπροπύργου σημειώθηκαν μετά τη διαδήλωση του Σαββάτου, ενώ συνεχίστηκαν και την Κυριακή», ανέφεραν ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου και μετανάστες εργάτες, οι οποίοι πήραν μέρος στη συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα» και η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».

Δεκαπέντε επιθέσεις, συγκεκριμένα εναντίον μεταναστών κατεγράφησαν όλο το Σαββατοκύριακο, ενώ την Κυριακή, διαμαρτυρίες κατοίκων απέτρεψαν «δολοφονική επίθεση και εισβολή σε κατοικία μεταναστών στην οδό Τραπεζούντος 31», σύμφωνα με τους ομιλητές.

Η αστυνομία, υποστήριξαν οι συμμετέχοντες στη συνέντευξη Τύπου, μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει τίποτα. «Χθες, μετά την επίθεση των φασιστών στο σπίτι στην οδό Τραπεζούντιος 31, θύματα, τα οποία μεταφέρονταν σε αστυνομικό τμήμα για κατάθεση, υπέδειξαν τους δράστες που επιτέθηκαν. Η αστυνομία δεν συνέλαβε ούτε έναν», είπαν.

Επίσης, κατήγγειλαν ότι κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης το Σάββατο, 13 Μαϊου, όταν ομάδα φασιστών πετούσε πέτρες, κροτίδες και ξύλα στους συγκεντρωμένους, «η διμοιρία των ΜΑΤ όχι μόνο δεν αντέδρασε, αλλά επιτέθηκε στο σώμα της πορείας τρεις φορές με χημικά, χειροβομβίδες κρότου, χτύπησε με γκλομπ, τραυματίζοντας βαριά επτά αντιφασίστες».

«Στην Γκορυτσά δρα ανοιχτά συμμορία φασιστών, σχεδιάζοντας και οργανώνοντας δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών εργατών γης, περιπολίες κουκουλοφόρων στα χωράφια και πογκρόμ τα βράδια», κατέληξαν οι ομιλητές.

Σημειώνεται, πως οι αναφορές για επιθέσεις κατά μεταναστών εργατών στην περιοχή Γκορυτσά Ασπροπύργου ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο, ενώ εργοδότες, που έχουν υποστηρίξει τους μετανάστες, έχουν απειληθεί από την εν λόγω ομάδα. Γι' αυτόν τον λόγο διοργανώθηκε η κινητοποίηση του Σαββάτου, όπου πραγματοποιήθηκε πορεία από την Γκορυτσά μέχρι το κέντρο του Ασπροπύργου.

Επίσης, οι ομιλητές προανήγγειλαν νέα αντιφασιστική διαδήλωση στον Ασπρόπυργο και την Γκορυτσά.

(Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)