to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:09 | 28.11.2018

Κοινωνία

Φασιστική επίθεση εναντίον μελών της, καταγγέλλει η Ενωτική Πρωτοβουλία Αντιφασιστών Σαλαμίνας

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ και η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΙΡΑΙΑ, με ανακοίνωσή τους, καταδικάζουν τη φασιστική επίθεση που δέχτηκαν το απόγευμα της Τρίτης μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Αντιφασιστών Σαλαμίνας (ΕΠΑΣ) και μέλη της δημοτικής κίνησης Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α, κατά την διάρκεια αφισοκόλλησης για την αντιφασιστική εκδήλωση της Παρασκευής 30/11


H Ενωτική Πρωτοβουλία Αντιφασιστών Σαλαμίνας (ΕΠΑΣ) καταγγέλλει ότι έξι μέλη της δέχτηκαν χθες φασιστική επίθεση την ώρα που έκαναν αφισοκόλληση στο κέντρο της Σαλαμίνας καλώντας στην αντιφασιστική εκδήλωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής την προσεχή Παρασκευή.

Όπως αναφέρει η ΕΠΑΣ, «γύρω στις 6 το απόγευμα της Τρίτης 26 Νοεμβρίου, λίγα μέτρα πιο κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, πλησίασε άτομο με καλυμμένο κεφάλι και πρόσωπο έτσι ώστε να μη φαίνονται τα χαρακτηριστικά του, ενώ φορούσε μπλούζα με ναζιστικό σύμβολο. Άρπαξε με τη βία έναν από τους αντιφασίστες, τον τράβηξε στη μέση του δρόμου με κίνδυνο να τον πατήσει αυτοκίνητο και άρχισε να του επιτίθεται με μπουνιές και κλωτσιές.

»Μετά την προσπάθεια άλλου συντρόφου να τον τραβήξει, σηκώθηκε και στη συνέχεια όρμησε στο μέρος μίας συντρόφισσας, έδωσε κλωτσιά στον κουβά της αφισοκόλλησης με αποτέλεσμα να λουστεί ολόκληρος με την κόλλα. Οι υπόλοιποι άρχισαν να φωνάζουν και έτσι βγήκε κόσμος από τα γύρω μαγαζιά για να δει τι συμβαίνει. Τότε σαν βρεγμένη γάτα κυριολεκτικά αποχώρησε, βρίζοντας χυδαία και χωρίς να αφήσει καμία αμφιβολία για την ταυτότητά του λέγοντας “εδώ είναι Ελλάδα, Χάι χίτλερ, να φύγετε”».

Η πρωτοβουλία καλεί στην ανοιχτή εκδήλωση για τη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στο δημαρχείο του νησιού (αίθουσα Μπόγρη), στις 6:30 μ.μ., με ομιλητές τούς: Θανάση Καμπαγιάννη, δικηγόρο πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Σωτήρη Αλεξόπουλο, από την Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Κατερίνα Θωίδου, εκ μέρους της ΚΕΕΡΦΑ, Άννα Στάμου από τη Μουσουλμανική Κοινότητα Ελλάδας  και Βαγγέλη Παπαμιχαήλ (ΕΠΑΣ).

Υπενθυμίζουμε ότι ο  Β. Παπαμιχαήλ υπήρξε πρόσφατα θύμα της ναζιστικής βίας, όταν δέχτηκε επίθεση στο Πέραμα την ώρα που περίμενε στην αφετηρία των λεωφορείων για να πάει στη συναυλία για τα 5 Χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ανακοίνωση για το περιστατικό δημοσιεύουν και ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ και η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΙΡΑΙΑ:

 Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ και η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΙΡΑΙΑ καταδικάζουν την άνανδρη φασιστική επίθεση που δέχτηκαν χθες το απόγευμα μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Αντιφασιστών Σαλαμίνας (ΕΠΑΣ) και μέλη της δημοτικής κίνησης

Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α κατά την διάρκεια αφισοκόλλησης για την αντιφασιστική εκδήλωση της παρασκευής 30/11

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά καλούν όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Σαλαμίνας να απομονώσουν τα φασιστικά στοιχεία του νησιού αλλά και όσους καλύπτουν τις επιθέσεις τους και να συμμετέχουν στην αντιφασιστική εκδήλωση της παρασκευής 30/11 όπου θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 το απόγευμα στο Δημαρχείο Σαλαμίνας...

Η ανακοίνωση της ΕΠΑΣ αναφέρει αναλυτικά:

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/11 στις 6.30μμ, στο Δημαρχείο Σαλαμίνας στην εκδήλωση για τη ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Φασιστική επίθεση δέχτηκαν έξι μέλη της ΕΠΑΣ την Τρίτη 27/11 την ώρα που έκαναν αφισοκόλληση στο κέντρο της Σαλαμίνας, με αφίσα που καλεί σε αντιφασιστική εκδήλωση για τη δίκη της χρυσής αυγής την Παρασκευή 30/11, στο Δημαρχείο Σαλαμίνας.

Γύρω στις 6 το απόγευμα, λίγα μέτρα πιο κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, πλησίασε άτομο με καλυμμένο κεφάλι και πρόσωπο έτσι ώστε να μην φαίνονται τα χαρακτηριστικά του, ενώ φορούσε μπλούζα με ναζιστικό σύμβολο. Άρπαξε με τη βία έναν από τους αντιφασίστες, τον τράβηξε στη μέση του δρόμου με κίνδυνο να τον πατήσει αυτοκίνητο και άρχισε να του επιτίθεται με μπουνιές και κλωτσιές. Μετά την προσπάθεια άλλου συντρόφου να τον τραβήξει, σηκώθηκε και στη συνέχεια όρμησε στο μέρος μίας συντρόφισσας, έδωσε κλωτσιά στον κουβά της αφισοκόλλησης με αποτέλεσμα να λουστεί ολόκληρος με την κόλλα. Οι υπόλοιποι άρχισαν να φωνάζουν και έτσι βγήκε κόσμος από τα γύρω μαγαζιά για να δει τι συμβαίνει. Τότε σαν βρεγμένη γάτα κυριολεκτικά αποχώρησε, βρίζοντας χυδαία και χωρίς να αφήσει καμία αμφιβολία για την ταυτότητά του λέγοντας “εδώ είναι Ελλάδα, Χαι χίτλερ, να φύγετε”.

Είναι πρόκληση λίγες μέρες μετά το Πολυτεχενείο και παραμονή της πανεργατικής απεργίας, φασίστες χρυσαυγίτες να επιτίθενται βίαια σε αγωνιστές του αντιφασιστικού κινήματος. Η επίθεση αυτή είναι μία ακόμα απόδειξη ότι πρόκειται για ναζιστική δολοφονική οργάνωση που χρησιμοποιεί τα γραφεία της ως γιάφκα για τρομοκρατικές εξορμήσεις στην περιοχή της Σαλαμίνας. Είναι απαράδεκτο αυτή η ναζιστική εγκληματική οργάνωση να έχει τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής, η οποία αρνείται να ψηφίσει αντιφασιστικά ψηφίσματα στο δημοτικό συμβούλιο και καλεί τον υπόδικο Λαγό στις επίσημες εκδηλώσεις του Δήμου.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε τους φασίστες Χρυσαυγίτες να αλωνίζουν ούτε στη Σαλαμίνα ούτε πουθενά. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε το αντιφασιστικό και το αντιρατσιστικό κίνημα, μέσα και έξω από τα σχολεία, στις γειτονιές και τους εργατικούς χώρους. Καλούμε το Εργατικό Κέντρο το Σύλλογο Δασκάλων και όλα τα συνδικάτα της Σαλαμίνας και του Πειραιά να καταδικάσουν τη φασιστική επίθεση.

Απαιτούμε να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Σαλαμίνα, να επιταχυνθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής και να μπει στη φυλακή για πάντα όλη η εγκληματική συμμορία. Καλούμε όλο τον κόσμο της Σαλαμίνας που υπερασπίζεται τα δημοκρατικά δικαιώματα να συσπειρωθεί στις γραμμές του αντιφασιστικού κινήματος και να συμμετέχει στην εκδήλωση της Παρασκευής 30/11 στις 6.30μμ στο δημαρχείο Σαλαμίνας.

Ούτε στη Σαλαμίνα ούτε πουθενά! 
Ποτέ ξανά φασισμός!

 κείμενο

2020 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)