to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:41 | 06.04.2019

Κοινωνία

Φασιστική επίθεση στα Εξάρχεια κατά του φωτορεπόρτερ Αλ. Σταματίου καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Η φασιστική επίθεση ξεδιπλώθηκε την ίδια μέρα που η Χρυσή Αυγή καλούσε σε φασιστική σύναξη στο Σταθμό Λαρίσης έξω από τα γραφεία-ορμητήριο τους.


Η καταγγελία:

Φασιστική επίθεση στα Εξάρχεια κατά του φωτορεπόρτερ Αλέξανδρου Σταματίου

Επισκέφθηκα τον φωτορεπόρτερ Αλέξανδρο Σταματίου στο σπίτι του μετά από τηλεφώνημα από την μητέρα του Νέλλη Σπηλιοπούλου και μου ανέφερε ότι δέχθηκε επίθεση από φασίστες στα Εξάρχεια. 
Είχε επιστρέψει από τον ΕΟΠΠΥ Αλεξάνδρας, όπου του δόθηκαν πρώτες βοήθειες με ράψιμο του τραύματος που είχε στη μύτη και το οποίο προερχόταν από γροθιά με σιδηρογροθιά ή με χοντρά δαχτυλίδια που είχε ο δράστης στο χέρι του. Είναι μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος.
Ο ίδιος δηλώνει και περιγράφει:
“Είναι κλασσική περίπτωση φασιστικής επίθεσης από οργανωμένη ομάδα φασιστών. Έφυγα γύρω στις 3.30μμ από την Καλλιδρομίου από το καφενείο Μουριά και ανέβαινα την Ζωοδόχου Πηγής. Οι δρόμοι ήταν άδειοι, δεν κυκλοφορούσε κόσμος λόγω βροχής. Στη διασταύρωση με την οδό Σμολένσκι δέχτηκα την αιφνιδιαστική επίθεση από τρεις άνδρες ηλικίας 35-40 ετών, οι οποίο φόραγαν  όλοι μαύρα παντελόνια με τσέπες, αθλητικά παπούτσια και μαύρα φλάι τζάκετ ενώ ήταν κοντοκουρεμένοι και με γυμνασμένα σώματα. Οι δύο με πλησίασαν από πίσω και προσπάθησαν να με γονατίσουν και με έσπρωξαν για να πέσω, ενώ ο τρίτος ήρθε από πλάι και μου έδωσε μια δυνατή γροθιά στο πρόσωπο και μου έσκισε τη μύτη. Γέμισα αίματα. Η επίθεση έληξε απότομα και δεν κράτησε ούτε δύο λεπτά. Κάθισα σε ένα πεζούλι και αργότερα με βρήκε κόσμος και με μετέφερε στον ΕΟΠΠΥ στη λ. Αλεξάνδρας.
Είμαστε στοχοποιημένοι όλοι οι φωτορεπόρτερ μετά τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Περίμενα χτύπημα, με είχαν δει να φωτογραφίζω στα συλλαλητήρια. Εκεί είχαν επιτεθεί και στο συνεργείο της ΕΡΤ και στον Κωστή  Νταντάμη. Δεν περίμενα ότι ένα κομάντο φασιστών θα έκανε επίθεση στα Εξάρχεια.”
Η φασιστική επίθεση ξεδιπλώθηκε την ίδια μέρα που η Χρυσή Αυγή καλούσε σε φασιστική σύναξη στο Σταθμό Λαρίσης έξω από τα γραφεία-ορμητήριο τους. Τις μέρες αυτές οργίαζε η υστερία για το “άβατο” των Εξαρχείων και τις εκκλήσεις του Μητσοτάκη για την πάταξη της ανομίας στα Εξάρχεια. Αυτού του τύπου οι υστερικές εκστρατείες ανοίγουν την όρεξη στους φασίστες για να προχωράνε σε επιθέσεις.
Είναι ώρα να τους κλείσουμε το δρόμο. Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως στην δολοφονική απόπειρα κατά του φωτορεπόρτερ Αλέξανδρου Σταματίου.
Στα 4 χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, οι φασίστες επιχειρούν να αναπτύξουν “προεκλογική” καμπάνια με επιθέσεις κατά μεταναστών και δημοσιογράφων. Χρειάζεται να τους κλείσουμε το δρόμο. Η ΠΟΕΣΥ και η ΕΣΗΕΑ είναι ώρα να επιβάλουν την απομόνωση των φασιστών. Οι υπόδικοι της Χρυσής Αυγής δεν έχουν θέση για να προβάλλονται στα ΜΜΕ αλλά μόνο σε ένα κελί φυλακής. 
Στις 18 Απρίλη, η ΑΔΕΔΥ, η ΟΕΝΓΕ, η Γ ΕΛΜΕ Αθήνας, το σωματείο εργαζόμενων Αγίου Σάββα καλούν σε στάση εργασίας και αντιφασιστικό συλλαλητήριο με συγκέντρωση στις 8.30πμ στο μετρό Αμπελοκήπων και πορεία στο Εφετείο.
Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ

 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)