to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:30 | 20.06.2022

Κοινωνία

Φασιστική επίθεση σε μετανάστη εργάτη στο Χαλάνδρι καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Επίθεση από 3 άτομα κατά 34χρονου εργάτη από το Πακιστάν καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς


Ρατσιστική επίθεση σε βάρος μετανάστη εργάτη γης ενώ επέστρεφε από την εργασία του με ηλεκτρικό πατίνι σε κεντρική Λεωφόρο του Χαλανδρίου καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Όπως αναφέρει, ο κηπουρός και μπογιατζής, Βατζίτ Καραμάτ, 34 χρόνων δέχθηκε επίθεση από τη 3 «κοντοκουρεμένα» άτομα την Κυριακή το μεσημέρι. Ο εργάτης από το Πακιστάν πρόκειται να υποβάλλει καταγγελία στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛΑΣ. Σημειώνεται ότι ο Βατζίτ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς όπου έλαβε τις πρώτες βοήθειες.

Για συνεχόμενες και με πυκνότητα πλέον ρατσιστικές επιθέσεις από ομάδες φασιστοειδών, που δεν αποτελούν σειρά μεμονωμένων και τυχαίων περιστατικών αλλά ενεργοποίηση οργανωμένων φασιστικών ομάδων τις οποίες η Αστυνομία αφήνει να λειτουργούν στο απυρόβλητο κάνει λόγω η ΚΕΕΡΦΑ με αφορμή τη νέα ρατσιστική επίθεση στο Χαλάνδρι.

Πιο αναλυτικά ο  Βατζίτ Καραμάτ, 34 ετών, κηπουρός και μπογιατζής την Κυριακή 19 Ιούνη στις 1.40μμ επέστρεφε από το μεροκάματο που είχε κάνει στο Κορωπί μέσω της Λεωφόρου Πεντέλης για να πάει στο σπίτι του στη Ν.Ιωνία όπου διαμένει. Είχε πάρει το πατίνι του από ένα καφενείο όπου το είχε αφήσει πριν τον παραλάβει το αφεντικό για τη δουλειά και άρχισε να κινείται προς Ν.Ιωνία.

Στο δρόμο σταμάτησε σε ένα φανάρι που άναψε κόκκινο περίπου στον αριθμό 88 της Λ.Πεντέλης και εκεί τρία άτομα, κοντοκουρεμένοι, άρχισαν να κινούνται απειλητικά προς το μέρος του φωνάζοντας «Κωλοπακιστανέ θα σε γΑ....ε, σήκω φύγε από εδώ.»

Όταν το φανάρι άναψε πράσινο και ο Βατζίτ Καμαράτ άρχισε να κινείται με το πατίνι, τότε ένας από την ομάδα τον τράβηξε από το χέρι και τον έριξε κάτω. Άρχισε να τον γρονθοκοπεί και να τον χτυπά στο χέρι, ενώ οι άλλοι δύο κατέστρεφαν το πατίνι γελώντας. Μετά την επίθεση ο Βατζίτ έλαβε τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Γεννηματάς ενώ θα υποβάλει καταγγελία στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛΑΣ.

Η ΚΕΕΡΦΑ αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει βαριά ευθύνη με την ρατσιστική στοχοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών, με τις επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ, τα pushbacks στα σύνορα, τους πνιγμούς προσφύγων στο Αιγαίο. Με αυτή την πολιτική δημιουργούν το εχθρικό περιβάλλον κατά των εργατών μεταναστών που τους θέλουν μόνο ως σκλάβους στις Μανωλάδες και στα κάτεργα του τουρισμού.

Παράλληλα απευθύνει κάλεσμα σε συνδικάτα, τον Δήμο Χαλανδρίου, το αντιφασιστικό κίνημα που βγήκε ξανά στους δρόμους στις 15 Ιούνη στο Εφετείο να κλιμακώσουν το αγώνα για να στείλουν τους φασίστες «στους υπονόμους, εκεί που ανήκουν».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)