to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:50 | 06.11.2019

Κοινωνία

Φασιστική επίθεση κατά μαθητή πρόσφυγα στη Θεσσαλονίκη

Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το πρωί πριν την έναρξη των μαθημάτων και, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ το παιδί πήγαινε στο σχολείο του επιτέθηκαν δύο άτομα μαυροντυμένα με κουκούλες, ηλικίας περίπου 25 – 30 ετών


Δεν έχουν τέλος οι φασιστικές ενέργειες κατά προσφύγων και μεταναστών. Τελευταίο θύμα ένας μαθητής γυμνασίου στη Θεσσαλονίκη, τον οποίο τραυμάτισαν στο χέρι και απείλησαν ώστε να μην ξαναπάει στο σχολείο.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το πρωί πριν την έναρξη των μαθημάτων και, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ το παιδί πήγαινε στο σχολείο του επιτέθηκαν δύο άτομα μαυροντυμένα με κουκούλες, ηλικίας περίπου 25 – 30 ετών.

Τα άτομα αυτά του χάραξαν το χέρι και τον απείλησαν λέγοντάς του να μην ξαναπάει στο σχολείο και να σηκωθεί να φύγει από τη χώρα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σε ανακοίνωση της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, αναφέρει ότι πρόκειται για 12χρονο, υπήκοο Κουβέιτ, ο οποίος κατήγγειλε ότι το πρωί κατά τη μετάβασή του στο σχολείο, δύο άγνωστα νεαρά άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, τον προσέγγισαν και αφού τον ακινητοποίησαν, ρίχνοντάς τον στο έδαφος, τον απείλησαν λεκτικά και του προξένησαν εκδορές στο αριστερό χέρι, με μαχαίρι.

Η Αστυνομία αναμένει και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, που διενεργήθηκε άμεσα, ώστε να αποσαφηνιστούν τα χαρακτηριστικά του περιστατικού, με βάση τα ιατροδικαστικά ευρήματα και το λοιπό προανακριτικό υλικό.

Καταδικάζουμε τη δολοφονική επίθεση εναντίον αλλοδαπού μαθητή

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Ψυχογιός για την επίθεση σε Ιρανό μαθητή: Κλιμάκωση ξενοφοβικών συμπεριφορών που η Ν.Δ. καλλιέργησε ως αντιπολίτευση

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης αναφέρει στην ανακοίνωσή του: 

Ρατσιστική επίθεση δέχτηκε σήμερα αλλοδαπός μαθητής με καταγωγή από το Ιράν, από δύο μαυροντυμένους κουκουλοφόρους οι οποίοι αφού τον χαράκωσαν στο χέρι τον απείλησαν να μην ξαναπάει στο σχολείο. Το περιστατικό συνέβη στο δήμο Νεάπολης -  Συκεών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση και εκφράζει τη συμπαράστασή του στον μαθητή. Ταυτόχρονα ζητούμε από τις αρχές να δράσουν άμεσα ώστε να έρθουν οι δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η επίθεση αυτή έρχεται ως συνέχεια των γεγονότων στα Βρασνά, τη Μεθώνη και την Καλαμαριά όπου κάτοικοι ξεσηκώθηκαν εναντίον της φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στις περιοχές τους. Καθώς επίσης και με το μπάρμπεκιου-πρόκληση «με χοιρινό κρέας και αλκοόλ», το οποίο διοργανώνουν ακροδεξιοί την Κυριακή έξω από δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά, το οποίο κάλυψαν με δηλώσεις τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κ.κ. Πλεύρης και Κυρανάκης.

Η επίθεση και ο τραυματισμός του αλλοδαπού μαθητή έρχονται ως συνέχεια της ανοχής και της συγκάλυψης.

Πιστεύουμε πως πρέπει να απομονωθούν όλες οι φωνές και οι εκδηλώσεις μισαλλοδοξίας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί προς αυτήν την κατεύθυνση με κάθε μέσο που διαθέτει.

H ανακοίνωση του ΚΚΕ

Τη "φασιστική- ρατσιστική επίθεση σε προσφυγόπουλο" σε Γυμνάσιο της Νεάπολης καταδικάζουν με ανακοίνωσή τους οι οργανώσεις Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Καλούν δε όλους τους μαθητές και τους πολίτες της περιοχής να καταδικάσουν τέτοιες επιθέσεις, που καλλιεργούν το μίσος, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, καθώς "δεν έχουν καμιά σχέση με τη φιλοξενία και την αλληλεγγύη του τόπου μας. Οι γονείς και οι παππούδες μας ξέρουν από μετανάστευση και προσφυγιά. Τέτοιες ρατσιστικές φωνές και επιθέσεις έχουν σκοπό να κρύψουν τον πραγματικό ένοχο". Οι ΤΟ Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ και του ΚΚΕ επισημαίνουν ακόμη ότι διεκδικούν μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές να δημιουργηθούν τμήματα ένταξης για όλα τα προσφυγόπουλα, να προσληφθούν μεταφραστές- διερμηνείς με ευθύνη του κράτους, να υπάρχει όλο το ειδικευμένο προσωπικό στο σχολείο, ώστε τα παιδιά να μπορούν να μάθουν και τα ελληνικά και τη μητρική τους γλώσσα, να γίνουν προσλήψεις σε καθηγητές, ψυχολόγους, και κοινωνικούς λειτουργούς, "να σταματήσει ο άθλιος εγκλωβισμός των παιδιών και των οικογενειών τους σε hot spot" και "να γίνουν όλες οι διαδικασίες ώστε να φύγουν όσοι θέλουν στη χώρα πραγματικού προορισμού τους"._

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)