to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:32 | 07.06.2012

Πολιτική

Φασιστική επίθεση Κασιδιάρη στη Ρ. Δούρου και τη Λ. Κανέλλη στον ΑΝΤ1 (Βίντεο)

Ένα ποτήρι με νερό πέταξε ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, ενώ δεν δίστασε να χειροδικήσει στην βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, πριν από λίγο, κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη, "Πρωινό ΑΝΤ1".


Σοκ έχει προκαλέσει το περιστατικό που προκάλεσε ο Η. Κασιδιάρης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. 

Μια στιχομυθία μεταξύ του Ηλία Κασιδιάρη από τη μία και των Δούρου και Κανέλλη από την άλλη, για το ζήτημα της αστυνόμευσης και τις επερχόμενης δίκης του, στάθηκε αρκετή για να φτάσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής να χειροδικήσει εναντίον των δύο βουλευτών. Το πιο σημαντικό δεν είναι απλώς ότι ο Κασιδιάρης χτύπησε τη Λ. Κανέλλη και επιτέθηκε στη Ρ. Δούρου, αλλά ότι ο εκφασισμός της κοινωνίας που καλλιεργείται εδώ και χρόνια, με ευθύνη τόσο του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, όσο και των ΜΜΕ, με την ακροδεξιά ατζέντα να κυριαρχεί στο δημόσιο βίο, τον ρατσιστικό  και σεξιστικό λόγο να καθιερώνεται και τις κανιβαλιστικές πρακτικές να επικροτούνται, δημιουργεί κοινωνικά ερείσματα στην άνθιση του φασισμού. 




Αφού έκλεισαν οι κάμερες και στο πεντάλεπτο που διαμεσολάβησε μέχρι να ξεκινήσει και πάλι η εκπομπή και ενώ οι εργαζόμενοι στο πλατό και ο Αντώνης Δελλατόλας, εκδότης της εφημερίδας "το Ποντίκι" προσπάθησαν να τον σταματήσουν, ο Ηλ. Κασιδιάρης χτυπούσε όποιον έβρισκε μπροστά του και έσπασε μια πόρτα, σαν ταύρος εν υαλοπωλείω. 


Σε τηλεφωνική παρέμβασή του, ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σκουρλέτης, δήλωσε ότι δεν θα ξανασυμμετέχει εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σε πάνελ με μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή. 



Την αυτεπάγγελτη δίωξη Κασιδιάρη ζήτησε η εισαγγελέας κ, Ράικου. Υπενθυμίζουμε πως λόγω εκλογών έχει διαλυθεί η βουλή και άρα δεν προστατεύεται από τη βουλευτική ασυλία. Καταζητείται από την Ελληνική Αστυνομία στην περιοχή της Παιανίας. 


ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της οργάνωσης


Ότι δεν θα θα συμμετέχει “σε καμία δημόσια συζήτηση που θα βρίσκεται εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής” και ότι θα θέσουν “το θέμα στη διακομματική επιτροπή”, δήλωσε σε δελτίο τύπου που εξέδωσε προ ολίγου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. 


Σχολιάζοντας το γεγονός αυτό καθεαυτό, υπογραμμίζει ότι “η σημερινή επίθεση του εκπροσώπου τύπου της Χρυσής Αυγής κατά της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλλη έδειξε σε δημόσια θέα αυτό που ήταν ευρέως γνωστό. Το πραγματικό πρόσωπο αυτής της εγκληματικής οργάνωσης”.


Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υπενθυμίζει “ότι εκκρεμούν δίκες σε βάρος στελεχών της συγκεκριμένης οργάνωσης  οι οποίες αναβάλλονται συνεχώς, δίνοντάς τους ασυλία για να συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση”.   



Δημήτρης Τρίμης: "Τελικά είχαμε δίκιο όταν λέγαμε ότι οι ναζί της Χρυσής Αυγής δεν είναι... γραφικοί. Είναι επικίνδυνοι"


Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης, σχολιάζοντας ότι "με τους ναζί... δεν παίζουμε" και πως "η Χρυσή Αυγή πρέπει πλέον να απασχολεί το αστυνομικό ρεπορτάζ". Παρατίθεται ολόκληρη η ανακοίνωση:


"Τελικά είχαμε δίκιο όταν λέγαμε ότι οι ναζί της Χρυσής Αυγής δεν είναι... γραφικοί. Είναι επικίνδυνοι. Νομίζω ότι δεν έχει νόημα πια να δίνει κανείς ελευθερίες και δημοσιότητα στους εχθρούς της ελευθερίας. Η σημερινή υπόθεση με τον Κασιδίαρη στο προεκλογικό πάνελ της τηλεόρασης, αποτελεί απόδειξη ότι με τους ναζί… δεν παίζουμε. Η Χρυσή Αυγή πρέπει πλέον να απασχολεί  το αστυνομικό ρεπορτάζ."


Ο νεοναζί Κασιδιάρης απαντά...


Σε ένα παραλήρημα ο Ηλίας Κασιδιάρης, σε τηλεφωνική του δήλωση στο newsbeast, ισχυρίζεται (μιλώντας μάλιστα στο 3ο πρόσωπο για τον εαυτό του) πως...ήταν σε νόμιμη αυτοάμυνα.



Και μόνο ο τρόπος που μιλάει και το τρίτο πρόσωπο που χρησιμοποιεί είναι ενδεικτικά της επικινδυνότητας του φασισμού. 


Η Χρυσή Αυγή και η πλαστή αντιδικία της με τα ΜΜΕ


Μόλις χθες ο κ. Μιχαλολιάκος, σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, με νομοταγές προφίλ, επιχειρούσε να παρουσιάσει τη Χρυσή Αυγή ως μια οργάνωση που δεν έχει ως πρόταγμά της τη βία. Ερωτηθείς δε για τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη και συγκεκριμένα για τις κατηγορίες που εκκρεμούν σε βάρος του, δήλωσε ότι ο τελευταίος "ισχυρίζεται ότι είναι αθώος" και πως η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για την περίπτωσή του. 

Πολλάκις έχει παραπονεθεί η Χρυσή Αυγή για "αποκλεισμό" από τα ΜΜΕ. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Όχι μόνο δεν έχει πέσει "θύμα" αποκλεισμού, αλλά αντιθέτως, αναφέρουμε ενδεικτικά την αγιογραφία του Καιάδα από το Θέμο Αναστασιάδη, τη συνέντευξη/συζήτηση σε φιλικό κλίμα από το Σταύρο Θεοδωράκη με τον κ. Μιχαλολιάκο, κλπ. Γενικότερα, τα ΜΜΕ προβάλλουν μια "φυσιολογική", "ανθρώπινη" εικόνα της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και των στελεχών της, ενώ χρόνια τώρα δίνουν βήμα, υπερ-προββάλλουν και ως εκ τούτου αναπαράγουν και νομιμοποιούν, κοινωνικά, ακροδεξιές αντιλήψεις και ρητορικές, εθίζοντας την κοινωνία σε λογικές μίσους, ρατσισμού και βίας.


Ανακοίνωση Χρυσής Αυγής: "Αντισυστημική" κωλοτούμπα 


Στην ξεκάθαρη επιλογή να "κρυφτεί" προχωρά η Χρυσή Αυγή, έπειτα από το συγκεκριμένο περιστατικό, σε μια έξοχη αντισυστημική... κωλοτούμπα. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι "επί σειρά ετών οι δημοσιογράφοι όλων των καναλιών λασπολογούσαν μαζί με τους εκπροσώπους των κομμάτων του πολιτικού κατεστημένου την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" και ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει σε "εμπάργκο σε όλα τα κανάλια και σε όλες τις εφημερίδες". Προφανώς, η νεοναζιστική οργάνωση φοβάται τις... εκλογικές συνέπειες από την αποκάλυψη του πραγματικού της προσώπου. 

Όσον αφορά στο σχολιασμό της επί του περιστατικού, επιρρίπτει τις ευθύνες για την φασιστική συμπεριφορά του εκπροσώπου Τύπου της οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη, στην Λιάνα Κανέλλη(!!!), σημειώνοντας ότι εκείνη  “πρώτη σηκώθηκε και χειροδίκησε (...)  κτυπώντας τον στο πρόσωπο με το χέρι της και με τα χαρτιά που κρατούσε”.


Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση, εδώ.


Υπενθυμίζουμε ότι τη Δευτέρα έχει ορισθεί η εξ αναβολής δίκη του Ηλ. Κασιδιάρη, με τις κατηγορίες για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, καθώς και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, λόγω της εμπλοκής του σε επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)