to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:13 | 24.01.2019

Πολιτική

Φασιστική επίθεση στο σπίτι της Θ. Τζάκρη

«Ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του δεν πρέπει απλώς να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια. Πρέπει να σταματήσουν αμέσως το κήρυγμα μίσους, που τροφοδοτεί τους εγκληματίες», τονίζει η Κουμουνδούρου με αφορμή τη φασιστική επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της βουλευτού Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη, το βράδυ της Τετάρτης - Αλ. Τσίπρας: «Η απόπειρα εκφοβισμού δε θα περάσει - Η Δημοκρατία στο τόπο μας είναι δυνατή και θα νικήσει»


Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες του τμήματος ασφαλείας Πέλλας για τον εντοπισμό των δραστών που νωρίτερα απόψε επιτέθηκαν με 4 μολότοφ στην οικία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας, Θεοδώρας Τζάκρη, στα Γιαννιτσά.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10 το βράδυ της Τετάρτης και αμέσως μετά οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, φθάνοντας στο σημείο, επρόκειτο για 4 αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ που εκσφενδονίστηκαν στην πίσω πλευρά του σπιτιού-«στόχου», προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να συγκεντρώνουν μαρτυρίες περιοίκων που ενδεχομένως αντιλήφθηκαν τους δράστες, ενώ αναζητούν και υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση έγινε μια μέρα μετά την επίθεση την Τρίτη 22/1 στο σπίτι του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αστέριου Καστόρη

Για την επίθεση στο σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη ενημέρωσε, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Ξυδάκης. «Η συνάδελφος υπέστη εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της, με τρεις μολότοφ τουλάχιστον. Δεν είναι μόνο αυτό. Ήταν με την οικογένεια και το παιδί της μέσα» είπε ο Νίκος Ξυδάκης και ζήτησε καταδίκη των επιθέσεων αυτών.

«Οι εμπρηστικές επιθέσεις για εφιάλτες, για προδότες ακούστηκαν από αυτό το βήμα. Είναι εύκολο να παριστάνεις τον τζάμπα μάγκα, για ένα μεγάλο θέμα εθνικό στο οποίο κάποιες πολιτικές παρατάξεις αναλαμβάνουν την ιστορική ευθύνη να φέρουν εις πέρας ένα έργο. Όταν υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί που μιλούν με βαριές εκφράσεις, χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα, για να χαϊδέψουν τα αφτιά τοπικών ακροατηρίων, έρχονται τέτοια φαινόμενα» είπε ο Νίκος Ξυδάκης προκαλώντας αντιδράσεις από τα έδρανα της ΝΔ.

«Γιατί τα λες αυτά; Εσείς μας λέγατε γερμανοτσολιάδες!» ακούστηκε από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

«Είπαμε και νωρίτερα ότι τα φίδια και οι λύκοι ακονίζουν ξιφολόγχες στο πεζοδρόμιο!», είπε ο Νίκος Ξυδάκης και πρόσθεσε ότι «άφρονες και ηλίθιοι απειλούν γυναικόπαιδα και οικογένειες».

«Ζητώ από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να υψώσουν τείχος σε αυτούς που απειλούν τους θεσμούς, την κοινωνική ηρεμία, τη δημοκρατία», είπε ο κ. Ξυδάκης.

«Η ΝΔ καταδικάζει απερίφραστα όποια γεγονότα έχουν συμβεί κατά συναδέλφων για απόψεις που έχουν εκφράσει», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: «Αυτό για εμάς δεν είναι καινούργιο. Είναι σταθερή μας πεποίθηση. Κάθε μορφή βίας καταδικάζεται από τη ΝΔ τη στιγμή που εκδηλώνεται. Η καταδίκη μας είναι στέρεη, δυνατή και ηχηρή».

Ο βουλευτής της ΝΔ κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην δημιουργεί εντυπώσεις για τη ΝΔ για μικροκομματικές σκοπιμότητες.


Αλ. Τσίπρας: Η απόπειρα εκφοβισμού δεν θα περάσει

Θ. Τζάκρη: Δολοφονική επίθεση που χρεώνεται στις πολιτικές δυνάμεις που η εμπάθειά τους έχει διχάσει τη χώρα

"Δολοφονική χαρακτηρίζει με δήλωσή της στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων την αποψινή επίθεση στο σπίτι της η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη. Καλεί, δε, "όλες τις δυνάμεις της Δημοκρατίας, της προόδου και της ομαλότητας να υψώσουν αδιαπέραστο τείχος απέναντι στη φασιστική απειλή και να καταδικάσουν και να απομονώσουν τους φορείς αυτών των αποκρουστικών ιδεών και πράξεων".

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

"Η σημερινή δολοφονική επίθεση στο σπίτι μου, τη στιγμή που ήταν μέσα η οικογένειά μου και το ανήλικο παιδί μου, χρεώνεται αποκλειστικά σε όλες αυτές τις πολιτικές δυνάμεις που η εμπάθειά τους τους τελευταίους μήνες έχει διχάσει τη χώρα και έχουν δώσει δικαίωμα και άνεση σε κάθε φασίστα και δολοφόνο να βγει προς τα έξω, να αισθανθεί δυνατός, να αισθανθεί ότι έσπασε την απομόνωσή του και ότι μπορεί πλέον να αναβιώσει τα τάγματα εφόδου.

Να μην αυταπατάται κανείς ότι ο διχασμός που προκάλεσαν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις και η συμπόρευσή τους με τα ακροδεξιά στοιχεία συνιστούν το υπόβαθρο για την υποκίνηση όλων αυτών των δολοφονικών επιθέσεων.

Θέλω να στείλω σε όλους αυτούς τους δολοφόνους το μήνυμα ότι θα συνεχίσω σθεναρά να αγωνίζομαι για τις ιδέες και τα πιστεύω μου με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον.

Καλώ όλες τις δυνάμεις της Δημοκρατίας, της προόδου και της ομαλότητας να υψώσουν αδιαπέραστο τείχος απέναντι στη φασιστική απειλή και να καταδικάσουν και να απομονώσουν τους φορείς αυτών των αποκρουστικών ιδεών και πράξεων".

ΣΥΡΙΖΑ: Φασιστική, εγκληματική  πράξη, η οποία στρέφεται εναντίον της Δημοκρατίας

Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Η επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της βουλεύτριας Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ  Θεοδώρας Τζάκρη  είναι μια φασιστική, εγκληματική  πράξη, η οποία στρέφεται εναντίον της Δημοκρατίας. 

Όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, και κάθε δημοκρατικός πολίτης, οφείλει να την  καταδικάσει κατηγορηματικά και έμπρακτα. 

Οι δράστες  της εμπρηστικής επίθεσης, πρέπει άμεσα να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν. 

 Πέρα από τους φυσικούς αυτουργούς, όμως, υπάρχει και ηθικός αυτουργός.

Είναι ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του, που οργάνωναν εκστρατείες εκφοβισμού εναντίον βουλευτών.  Είναι ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, που τόσον καιρό τώρα, με συστηματικά ψεύδη, ακραία διχαστικό λόγο και κατηγορίες περί «αντεθνικής στάσης» εναντίον όσων τάσσονται υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, υποδαυλίζουν ένα κλίμα μίσους, βγαλμένο από τις πιο σκοτεινές μέρες της Δεξιάς. 

Ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του δεν πρέπει απλώς να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια. Πρέπει να σταματήσουν αμέσως το κήρυγμα μίσους, που τροφοδοτεί τους εγκληματίες.»


Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στο σπίτι της βουλευτή κ. Τζάκρη.

Αυτές οι πρακτικές τις οποίες κάποιοι υπέθαλψαν στο παρελθόν σπάζοντας ο ίδιοι "το αυγό του φιδιού", δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική Ελλάδα.

Αναμένουμε από την αστυνομία να συλλάβει άμεσα τους δράστες».

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταδικάζει και καταγγέλλει την επίθεση με βόμβες μολότωφ στο σπίτι της βουλευτού Θεοδώρας Τζάκρη. Για τέτοιου είδους ενέργειες έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη εκείνες οι δυνάμεις, που αυτό το διάστημα δείχνουν ανοχή στην ακροδεξιά ρητορική, βία και δράση, αλλά και όσοι συγκυβέρνησαν με παρόμοιες δυνάμεις όλο αυτό το διάστημα.

H ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουν απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι της βουλεύτριας Θεοδώρας Τζάκρη. Η βία δεν έχει καμία θέση στην Δημοκρατία όποιες και να είναι οι εκάστοτε πολιτικές αντιπαραθέσεις. Τα αυξανόμενα κρούσματα βίας θα πρέπει να καταδικαστούν από το σύνολο του Δημοκρατικού φάσματος αλλά  και να προβληματίσουν όσους χρησιμοποιούν ακραία ρητορική στον πολιτικό διάλογο, υποθάλποντας εμμέσως "το αυγό του φιδιού".

Η ανακοίνωση της 'Ενωσης Κεντρώων

Την επίθεση στο σπίτι της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη καταδικάζει και η Ένωση Κεντρώων με ανακοίνωσή της. «Η Ένωση Κεντρώων καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι της βουλευτή Θ. Τζάκρη. Τα πάντα έχουν αφεθεί στην τύχη τους και πρωτίστως, η ασφάλεια των πολιτών. Ζητάμε να συλληφθούν και να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη, όσοι ενέχονται σε πράξεις βίας, από όπου και αν προέρχονται και όχι η κυβέρνηση να "χαϊδεύει" τα αυτιά των αναρχικών ομάδων» τονίζεται στην ανακοίνωση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)